Sprawa dotyczy rozliczenia zakładów. Zagrałem 1 zakład , do wygrania 80zl , po ponownym zalogowaniu się na konto patrzę ze kupon wygrany. Za całość zagrałem 2 mecze . Niestety /stety kupon przegrany. Wchodzę ponownie na konto a tu ku zaskoczeniu na koncie -80 zl !!
Poniżej prezentuje rozmowe z przedstawicielem firmy TOBET.
Prosimy poczekać na odpowiedź operatora.
Czat rozpoczęty 'justyna'
justyna: Witamy na Live Chat w Tobet.
justyna: W czym mogę pomóc?
ŁK: witam,
ŁK: prosze mi wytlumaczyc jakim cudem mam na koncie -80 zl ??
justyna: Sprawdze to dla Pana
justyna: Proszę o moment
ŁK: ok
justyna: Poprawiliśmy rozliczenie następującego zakładu:
justyna: 14.05.2011 10:30
ŁK: ok 15 zagrałem bo wg tego co było na koncie mój kupon był wygrany
ŁK: teraz spradzam wyniki i tu ku zaskoczeniu na moim koncie jest -80 !!!!!
justyna: Przykro mi ale zakład został początkowo źle rozlicozny
justyna: Prosze wpłacić brakujące środki na konto Tobet
ŁK: czy pani widzi co pisze ??
ŁK: panstwa blad a ja mam za niego ponosic odpowiedzialnosc ??
ŁK: wg jakiego to prawa dziala ??
justyna: Zgodnie z naszym regulaminem:
justyna: 2.8 Nie oferujemy zakładów na kredyt. Jeżeli zdarzy się błędne zarejestrowanie rezultatu zdarzenia sportowego i na konto użytkownika Tobet zostanie niesłusznie przekazana kwota wygranej, zastrzegamy sobie prawo do obciążenia jego konta kwotą stanowiącą równowartość tej wygranej. Jeżeli po tej operacji saldo konta będzie ujemne (np. gdy środki te zostały wykorzystane do zawarcia innego zakładu), posiadacz konta ma obowiązek zwrócić błędnie przekazaną mu kwotę.
justyna: Wyraził Pan zgodę na nasz regulamin rejestrując konto Tobet
ŁK: pansto popelniaja blad a ja za to place
ŁK: to jest chore
ŁK: a co jak nie wplace za panstwa pomylke
justyna: Przykro mi ale nadal będzie Pan miał ujemne saldo konta Tobet
ŁK: ale przez panstwa pomylki bo inaczej tego nie mozna nazwac
ŁK: tracicie klientow
justyna: Raz jeszcze uprzejmie proszę o wpłacenie brakujących środków
ŁK: a ja nalegam o rzetelne wykonywanie swojej pracy , za bledy trzeba ponosic odpowiedzialnosc a nie zwalac ich na innych
ŁK: kazda inna firma
ŁK: szanujaca swoich klientow
justyna: Proszę o wpłącenie brakujących środków zgodnie z naszym regulaminem
justyna: Wyraził Pan zgodne na nasz regulamin rejestrując konto Tobet
ŁK: nie postepowal by w taki sposob
justyna: Szanujemy naszych klientów i postępujemy zgodnie z naszym regulaminem
ŁK: mam nadzieje ze "reklama " ktora właśnie pani zaprezentowała zachęci wszystkich państwa potencjalnych klientów ktorzy korzystaja z roznych forum na zakladanie kont u innych bukmacherow niz u panstwa
justyna: Przykro mi że taka sytuacja miała miejsce ale zgodnie z naszym regulaminem musimy Pana poprosić o wpłacenie brakujących środków
ŁK: popelniliscie panstwo blad,uznajac jak sie okazalo zaklad ktory nie byl wygrany. Kwota ktora zostala wygrana przez ten zaklad zostala postawiona na mecze ktore , jak sie okazalo zostaly przegrane , czyli automatycznie nic panstwo nie stracili .Zamiast uznac winne po swojej stronie , w tym wypadku i tak nic panstwo nie stracili . Panstwo w ramach walki o klienta domagaja sie wplaty na konto za panstwa pomylke.
justyna: Pragnę Panu zaznaczyć iż postępujemy zgodnie z naszym regulaminem na który wyraził Pan zgodę
ŁK: decydujac sie na panstwa firme uwazalem panstwa za rzetelna firme, jak sie okazuje firma ta nie ma nic wspolnego z tym. Kazda szanujaca sie instutycja potrafila by sie przyznac do sowjej pomylki a nie wymagac od swojego klienta aby ponosil odpowiedzialnosc za bledy firmy ktorej zaufal
justyna: Przykro mi ale nie zmienimy naszej decyzji w tej sprawie
justyna: Niesłusznie otrzymał Pan wygraną ponieważ wynik został źle zarejestrowany
justyna: Ponownie proszę o wpłatę brakujących środków na konto Tobet
ŁK: z winy mojej czy panstwa
ŁK: ??
justyna: Błędnie zarejestrowaliśmy wynik a Pan użył środków których nie powinien Pan otrzymać
justyna: Prosze o wpłatę brakujących środków zgodnie z naszym regulaminem
justyna: Nie zmienimy naszego stanowiska w tej sprawie
justyna: Czy mogę pomóc w czymś jeszcze?
ŁK: a czy uwaza pani ze pani rozwiazala problem ??
ŁK: bo wg mnie nie, bo nie mozna nazwac zwaleniem winy swojej na kogos
justyna: Problem zostanie rozwiązany po dokonaniu wpłaty na konto Tobet
ŁK: ale najwidoczniej panstwa firma tak dziala
justyna: Raz jeszcze proszę o dokonanie wpłaty brakujących środków
ŁK: na panstwa koncie zostaly 2 kupony wg tego co jest w nich jezeli zostana wygrane ( u panstwa z tym roznie bywa)zaspokoi pani potrzeby regulaminu. Jezeli nie to nie poczuwam sie do ponoszenia konsekwencji za panstwa bledy. Zadna inna firma nie ma takiej reklamy ktora wlasnie pani zrobila swojemu pracodawcy. Zapraszam do milej lektory na wielu forach .
justyna: Miłego wieczoru!
justyna: Pozdrawiam
ŁK: prosze o adres mailowy do pani szefa, aby ta rozmowa byla przekazana w odpowiednie rece
justyna: Prosze przesłać rekalamcje w języku angielskim na adres support@tobet.com
ŁK: konto zostalo zalozone w jezyku polskim i w takim tez zostanie wyslana informacja
justyna: Czy mogę pomóc w czymś jeszcze?
ŁK: a pani jak z kasety
ŁK: swoje
justyna: Nie zmienimy decyzji w tej sprawie
ŁK: panstwa firma, panstwa kliencu
ŁK: *klienci
Twój czat zostanie wysłany na adres @ po zakończeniu rozmowy.
ŁK: pozdrawiam