To co napisał tomo bardzo dobrze przedstawia sytuacje w sankach. Przejrzałem wyniki tegorocznych zawodów (oficjalna strona federacji saneczkarstwa:
http://www-02.fil-luge.org/) i doszedłem do nastepujacych wniosków:
Kursy z
Bet-at-home:
Kraushaar S. 2,50 52.83j
Otto S. 2,80 47.17j
Przy w/w rozpisie stawek otrzymujemy 32% zysk w przypadku jednej z dwóch wyzej wymienionych zawodniczek. Kurs badzo dobry zwazywszy na to co pakazuja obie panie i ich przeciwniczki. Do scisłej czołowki oprocz 2 wczesniej wymienionych niemek zaliczane sa jeszcze 3 zawodniczki.
1) Tatjana Hufner (GER) 4.25 (UN) 5.00 (BAW i
Bet-at-home)
Zawodniczka ta w najwiekszym stopniu moze zagrozic swoim rodaczkom, dotychczas jednak jezdzi od nich troche słaiej i watpie zeby nagle z nimi wygrała.
2) Anastasia Oberstolz-Antonova (ITA) 7.00 (UN) 9.00(BAW) 10.00 (
Bet-at-home)
W sumie troszke dziwi mnie dlaczego buki tak faworyzuja ta zawodniczke. Podejrzewam, ze glowny powod to to, ze jest Włoszka i mogła troche wiecej potenowac na tym torze niz jej przeciwniczki. W zawodach PS wyraznie przegrywała wyraznie z Niemkami i watpie zeby teraz je ograła chociaz o 3 miejsce moze powalczy.
3) Natalia Yakushenko (UKR) 12.50 (UN) 20.00 (BAW) 21.00 (
Bet-at-home)
Od Ukrainki wyzej notowana jest Austriaczka Manzenreiter, ale niewiem dlaczego. Ostatnie wyniki jakie osiagaja obydwie zawodniczki wyraznie przemawiaja na korzysc Yakuszenko. Ukrainka dobrze jezdzi w tym sezonie i moze byc "czarnym koniem" w tej konkuerncji. Na zeszłorocznych MS wyprzedziła zarówno Włoszke jak i Autriaczke.
W tegorocznych zawodach PS na 8 startów 4 wygrała Kraushaar, 3 Otto a 1 Huffner.
Jezeli ktos szuka czegos do zrobienia obrotu mozna zagrac na zwyciestwo grajac na 3 niemki wowczas zysk wyniesie okolo 4% lub Kraushaar + Otto + Oberstolz wówczas zysk w granicach 16%. Procentowe załozenie przyjałem dla kursów z
Bet-at-home.