Dlaczego nie Slask
przynajmniej swieza krew
Prawda jest taka ze zaden Polski klub na dzien dzisiejszy
nie zdobedzie Europy wiec obojetnie kto nim zostanie
wiec wybieram klub z mniejszym budzetem
Na przykładzie dwumeczu z Rapidem Bukareszt odpowiedz sobie na pytanie co lepsze
Witaj.
mecze z Rapidem nie są dla mnie miarodajne.
Rumuni w meczach ze Śląskiem a z Legią to dwie różne drużyny. Złapali formę na początku, która po miesiącu wyparowała (analogicznie jak z MU)....a Legia akurat złapała gaz!
Pamiętasz jeszcze 8 bramek strzelone Arsenalowi ? Co tu ludzie nie pisali o MU, że już lepszy od Barcelony, w tym sezonie wygrają LM bez mydła i tym podobne.
wracając do tematu. Legia wg mnie wcale nie nadaje się bardziej do Pucharów niż Śląsk. Zobacz na politykę zarządzania klubem Waltera...w zimie sprzeda pewnie Radovica...Rybus z Borysiukiem czekają w kolejce. I co zostanie z tej drużyny ?
Jest kryzys a ITI nie chce już dokładać do interesu, mało tego z założenia chcą zarabiać na klubie! Co z tego wyjdzie można się domysleć..
Co do transferów no to jasne, że nie da się wszystkich zatrzymać, ale czy Śląska transfery z klubu nie dotyczą? Grę tam ciągnie chyba tylko Sobota, a reszta to gra na 0-0 i czekanie na jakiś stały fragment Mili (Tak na marginesie, to on jest już tak wolny, że niedługo będzie tylko stał na środku i czekał na jakiś wolny
). Przynajmniej ja tak widzę ich grę od razu przepraszam kibiców Śląska za spłaszczenie rzeczywistości
W Legii masz większe szanse na ciekawy transfer jak choćby Ljuboja, czy Żewłak. Odejdzie Rybus, to może zacznie grać Wolski. Wg mnie po prostu lepiej dla polskiej piłki, żeby mistrzostwo zdobyła Legia, bo ma większy potencjał, a Śląsk niech spróbuje sił w LE.
Takie tylko moje laickie zdanie