nasuwa mi się przede wszystkim jeden dla mnie oczywisty typ
Svendsen na podium 1.55 UnibetNorweg ma pewne problemy na strzelnicy i pewnie w biegu pościgowym pudła po raz kolejny mu się przytrafią,
jednak biegowo na tych trasach czuje się świetnie, w sprincie kolejnego zawodnika Martina Fourcade'a wyprzedził o 16,5 sekundy,
Peiffera 23,8 a reszta straciła minimum 30sekund... był to sprint czyli najkrótszy z dystansów
a na każdej kolejnej rundzie Svendsen zwiększał przewagę, jutro po raz kolejny powinien biegowo brylować na trasach w Holmenkollen.
Jeśli z kimś ma przegrać to liczyć można jedynie na zawodników, którzy go wyprzedzają, że będą mieli po raz kolejny świetny dzień,
ale wydaje się że te 11 sekund to żadna przewaga i to Svendsen powinien powtórzyć zeszłoroczny sukces i wygrać bieg pościgowy.
Z zawodników, którzy wystartują po nim szansę groźny może być Martin Fourcade,
który ma jednak na starcie 42 sekundy straty do Norwega i jest to nie odrobienia, choć pewnie kilku rywali wyprzedzi.
Kurs na wygraną Svendsena to 3.00 dostępny u kilku buków i jak najbardziej również wart zagrania.
Svendsen wygra 3.00
top5 1.20
myślę że warto też zagrać
Leguellec - Bauer 1 1.72 Unibetw sprincie zaprezentowali się na tym samym poziomie, ale pamiętać trzeba że dużo lepszym strzelcem jest Kanadyjczyk,
Bauer ma ogromne problemy w stójce i przy dwóch próbach w tej pozycji można śmiało liczyć na minimum 3 pudła a może i nawet więcej...
Co do innych typów w bwinie są ciekawe 3-drogowe zakłady na to kto lepiej strzeli i zastanawiam się nad:
Bjoerndalen - M.Fourcade 2 2.35
Norweg na strzelnicy nie imponuje w tym sezonie,
a Francuzowi drugi raz z rzędu taka wpadka na strzelnicy
jak wczoraj w pozycji leżącej wątpliwe by się przytrafiła.
Birnbacher - Fak 1 2.30
Wczoraj lepszy występ na strzelnicy Faka, ale patrząc na wyniki tegorocznych zawodów,
a nawet już od połowy grudnia, tylko raz lepiej strzelecko zaprezentował się Fak (bieg pościgowy w Nowym Mieście),
a tak za każdym razem lepszy był Niemiec a startowali pewnie z 10 razy...