Strona 1 z 2 1 2 >
Opcje tematu
#5251456 - 08/03/2012 17:26 Prywatne ubezpiecznie zdrowotne !
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 26/06/2011
Witam Panowie. Od dawna zastanawiam się prywatną opieką medyczną, dorabiam za granicą i nie mam w Polsce żadnego ubezpiecznie. Myslalem nad oferta PZU maja opcje ubezpieczenia szpitalnego i ambulatoryjnego, na rynku sa rowniez inne prywatne oferty np. LUX MED czy mozescie cos polecic ? Po prostu chcialbym miec jakies ubezpieczenie w razie jakiegos wypadku czy tez badan.

Do góry
Bonus: Unibet
#5251470 - 08/03/2012 17:56 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
kazow Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/11/2004
kilka lat temu bylem w Medicover, teraz LuxMed

lepsze wrazenia mialem z Medicover, ale to tez pewnie zalezy gdzie mieszkaasz. W Wawie Lux Med obecnie ma duzo placowek (przejal LIM i MC), ale cos ciezko ostatnio szybkie terminy wizyt dostac. Jeszcze 2 latat temu miales wizyte tego samego dnia, teraz sie czase czeka z tydzien/dwa.

od PZU trzymalbym sie z daleko, w tej firmie nigdy chyba nie znajdzie sie cos dobrego i w rozsadnej cenie.

Do góry
#5251484 - 08/03/2012 18:14 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: kazow]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: kazow
kilka lat temu bylem w Medicover, teraz LuxMed

lepsze wrazenia mialem z Medicover, ale to tez pewnie zalezy gdzie mieszkaasz. W Wawie Lux Med obecnie ma duzo placowek (przejal LIM i MC), ale cos ciezko ostatnio szybkie terminy wizyt dostac. Jeszcze 2 latat temu miales wizyte tego samego dnia, teraz sie czase czeka z tydzien/dwa.

od PZU trzymalbym sie z daleko, w tej firmie nigdy chyba nie znajdzie sie cos dobrego i w rozsadnej cenie.

no tak przegladalem oferte Medicover i maja tylko pakiety ambulatoryjne a ja bym potrzebowal jeszcze z pakietem szpitalnym i cos takiego znalazlem tylko w PZU frown

Do góry
#5251505 - 08/03/2012 18:32 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
takze podpinam sie pod temat
Ubezpieczenie mi potrzebne, nie pracuje
Jestem ciemny jesli chodzi o te sprawy - zawsze sie wkurwialem jak mialem isc do lekarza i aktualnie od paru lat nigdzie nie bylem, sam sie lecze grin
Jakie ceny miesieczne? i fajnei by bylo jakbym mogl szybko sie badac, a nie czekac...
Jak ktos ogarnia temat to dzieki za rady.

Do góry
#5251507 - 08/03/2012 18:34 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: HAGIi]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: HAGIi
Jestem ciemny jesli chodzi o te sprawy - zawsze sie wkurwialem jak mialem isc do lekarza i aktualnie od paru lat nigdzie nie bylem, sam sie lecze grin
Jakie ceny miesieczne? i fajnei by bylo jakbym mogl szybko sie badac, a nie czekac...

myslalem ze tylko Ja mam z tym problem laugh

Do góry
#5251510 - 08/03/2012 18:38 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

rok temu kolano rozwalilem, nie moglem wyprostowac , po tyg walczenia musialem isc do prywatnego goscia
Dziad ledwo stal na nogach, cena wizyty min. 100zl i powiedzial mi tyle co wiedzialem czyli, ze kolano siadlo laugh
Potem jakies usg itp itd - wszystko platne od reki, potem znow wizyty u dziada, jakies zabiegi - cena tego wszystkiego kosmiczna, a taka prawda, ze tyle samo sie dowiedzialem czytajac neta
Po 2 miechach leczenia sie samemu moglem wstac z wyra wiec tragedii nie bylo :Grin:

Teraz nie chce czasu na to tracic i kasy, wole raz zaplacic rocznie i sie nie wkurwiac.

Do góry
#5251511 - 08/03/2012 18:39 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: HAGIi]
mazik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 04/04/2008

ja tak byłem ubezpieczony w Compensie, praktycznie każdy lekarz do wyboru w róznych placówkach, wizyta nawet tego samego dnia po uzgodnieniu przez telefon, cena, ok 50 zł miesiecznie. Byłem tak przez rok, skorzystałem chyba raz. Czyli 600 zł zapłaciłem a byłem raz na wizycie. Jesli jesteś młody i nie chorujesz często to nic nie bierz nigdzie, bo bedziesz miał podobnie jak ja, że płacisz za frajer. natomiast jesli potrzebowalbys lekarza to jednorazowa wizyta kosztuje wlasnie te 50-100 (zaleznie od specjalisty) i to jest zdecydowanie bardziej opłacalne jak widac w moim przypadku.

Do góry
#5251514 - 08/03/2012 18:40 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: HAGIi]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

rok temu kolano rozwalilem, nie moglem wyprostowac , po tyg walczenia musialem isc do prywatnego goscia
Dziad ledwo stal na nogach, cena wizyty min. 100zl i powiedzial mi tyle co wiedzialem czyli, ze kolano siadlo laugh
Potem jakies usg itp itd - wszystko platne od reki, potem znow wizyty u dziada, jakies zabiegi - cena tego wszystkiego kosmiczna, a taka prawda, ze tyle samo sie dowiedzialem czytajac neta
Po 2 miechach leczenia sie samemu moglem wstac z wyra wiec tragedii nie bylo :Grin:

Teraz nie chce czasu na to tracic i kasy, wole raz zaplacic rocznie i sie nie wkurwiac.

w PZU masz pakiet szpitalny i ambulatoryjny ale nie wiem jak to wyglada w praktyce. Wiem ze prywatne przychotnie za darmo przyjmuje rowniez tych ktorzy np. sa ubezpiecznie w Lux-Med czy PZU ale nie wiem jak to wyglada w praktykce.

Do góry
#5251517 - 08/03/2012 18:42 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

20 lat dawno za mna - tym bardziej chodze na silownie i mam problemy ze stawami itp itd - lekko mi sie lewa reka rozsypuje
Wolalbym zaplacic rocznie i byc spokojnym, ze jak cos sie nagle stanie to moge bez zastanowienia smigac do lekarza
Pieniadze nie graja roli dla mnie - zdrowie najwazniejsze
Musze obadac tylko gdzie takie placowki w Bydgoszczy sie znajduja
I gdzie oplacam takie ubezpieczenie? u nich w kasach? sam dowod potrzebny?

Do góry
#5251520 - 08/03/2012 18:45 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Meldunek: 19/07/2004
mazik ale nikt nie wie którego dnia może złamać rękę nogę czy cokolwiek, ja osobiście już 2 miesiąc jestem w prywatnym ubezpieczeniu, z tego względu że też jeżdżę do pracy za granicą, i nie ma sensu co powrót się rejestrować w pupie na parę tygodni, mam takie ubezpieczenie połączone ze składkami, także po rezygnacji część pieniędzy odzyskam, wziąłem taki podstawowe, pobyt w szpitalu, wypadki, itp płacę 198 zł miesięcznie.

Do góry
#5251523 - 08/03/2012 18:49 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: wafe(L)nica]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: pawel Wafel
mazik ale nikt nie wie którego dnia może złamać rękę nogę czy cokolwiek, ja osobiście już 2 miesiąc jestem w prywatnym ubezpieczeniu, z tego względu że też jeżdżę do pracy za granicą, i nie ma sensu co powrót się rejestrować w pupie na parę tygodni, mam takie ubezpieczenie połączone ze składkami, także po rezygnacji część pieniędzy odzyskam, wziąłem taki podstawowe, pobyt w szpitalu, wypadki, itp płacę 198 zł miesięcznie.

Wafel w jakiej firmie masz to ubezpieczenie?

Do góry
#5251524 - 08/03/2012 18:50 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: HAGIi]
mazik Offline
Pooh-Bah

20 lat dawno za mna - tym bardziej chodze na silownie i mam problemy ze stawami itp itd - lekko mi sie lewa reka rozsypuje
Wolalbym zaplacic rocznie i byc spokojnym, ze jak cos sie nagle stanie to moge bez zastanowienia smigac do lekarza

To już musisz poczytać warunki, co obejmuje bo każdy ma inne, z mojej strony byłem w compensie to masz:
http://www.compensa.pl/tabid/162/Default.aspx
na dole wszystkie potrzebne dokumenty + wykaz placówek
no i ten cały lux med:
http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/oferta.html

@pawel Wafel
myslę, że mylone moga tu być 2 tematy - bo z tego co czytam to koledzie chodzi o takie ubezpieczenie, żeby sobie mógł pójśc do lekarza jak np zachoruje na grypę itp
natomiast to co Ty piszesz to ubezpieczenie dodatkowe na wypadek ciężkich zachorowan, pobytu w szpitalu, ubezpieczenie wypadkokwe itp itd - to inna para kaloszy, za to tez place over 1k rocznie

Do góry
#5251526 - 08/03/2012 18:52 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Originally Posted By: simons1986
Originally Posted By: pawel Wafel

Wafel w jakiej firmie masz to ubezpieczenie?

Aviva.

Do góry
#5251527 - 08/03/2012 18:54 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: mazik]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Originally Posted By: mazik

To już musisz poczytać warunki, co obejmuje bo każdy ma inne, z mojej strony byłem w compensie to masz:
http://www.compensa.pl/tabid/162/Default.aspx
na dole wszystkie potrzebne dokumenty + wykaz placówek
no i ten cały lux med:
http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/oferta.html

@pawel Wafel
myslę, że mylone moga tu być 2 tematy - bo z tego co czytam to koledzie chodzi o takie ubezpieczenie, żeby sobie mógł pójśc do lekarza jak np zachoruje na grypę itp
natomiast to co Ty piszesz to ubezpieczenie dodatkowe na wypadek ciężkich zachorowan, pobytu w szpitalu, ubezpieczenie wypadkokwe itp itd - to inna para kaloszy, za to tez place over 1k rocznie

mazik mi chodzilo o full opcje czyli zarowno opcja iscia do lekarza z grypa ale takze opcja wypadkowa i szpitalna smile

Do góry
#5251528 - 08/03/2012 18:55 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
mazik Offline
Pooh-Bah

No tak, pewnie full opcje da się równiez, bo te oferty można łączyc na rózne sposoby, wariacje. Najlepiej przejsc sie do takiego ubezpieczyciela i niech tam jakis agent to ogarnia tlumacząc co wchodzi w sklad i za ile wink

Do góry
#5251530 - 08/03/2012 18:59 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Możesz sobie dobrać opcje z lekarzem itp, zadzwoń, umów się na spotkanie jak się zdecydujesz i zobaczysz co Ci zaoferują smile

Do góry
#5251531 - 08/03/2012 19:00 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: mazik]
mazik Offline
Pooh-Bah

Jak ja sie ubezpieczalem na te opcje wypadkowo-szpitalne to Axa miala najlepsze warunki jak badałem rynek, ale to jakos 2 lata temu bylo, tyle ze nie mieli tego lekarskiego, moze po 2 latach maja juz w ofercie full opcje. Tyle, że tak jak pisałem wczesniej - jeśli ktos chodzi do lekarzy specjalistów typu internista, okulista, kardiolog itd tak często jak do spowiedzi - to niepotrzebnie bedzie bulił, bo i tak nie skorzysta.

Do góry
#5251532 - 08/03/2012 19:01 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Ehh troche tych firm jest , trzeba przy tym przysiasc smile

Do góry
#5251534 - 08/03/2012 19:02 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

dzieki Panowie, poczytam w wolnej chwili

Do góry
#5251535 - 08/03/2012 19:03 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: mazik]
mazik Offline
Pooh-Bah

Tak ogólnie nie wiem jaką oferte szczegołówą masz w tej Avivie pawel wafel ale jak piszesz 198 miesiecznie to wychodzi 2400 rocznie, to ja mam to samo w Axie za 1k rocznie, tyle ze bez tych lekarskich wizyt niepotrzebnych jak dla mnie, ale to tez wszystko zalezy od stawki ubezpieczenia itd bo mogles wziac np za kazdy dzien pobytu w szpitalu ze ci bulą np 500 zł, no ale piszesz ze wziąłeś podstawowe... strasznie drogo.

Do góry
#5251536 - 08/03/2012 19:03 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Ehh troche tych firm jest , trzeba przy tym przysiasc smile

To tak jak z bukami, wszystko jedna mafia smile

Ale coraz więcej osób wybiera tą opcje prywatnego ubezpieczenia.

Do góry
#5251538 - 08/03/2012 19:06 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: mazik]
wafe(L)nica Offline
Wiara Gwarancja Wygranej

Originally Posted By: mazik
Tak ogólnie nie wiem jaką oferte szczegołówą masz w tej Avivie pawel wafel ale jak piszesz 198 miesiecznie to wychodzi 2400 rocznie, to ja mam to samo w Axie za 1k rocznie, tyle ze bez tych lekarskich wizyt niepotrzebnych jak dla mnie, ale to tez wszystko zalezy od stawki ubezpieczenia itd bo mogles wziac np za kazdy dzien pobytu w szpitalu ze ci bulą np 500 zł, no ale piszesz ze wziąłeś podstawowe... strasznie drogo.

Tzn nie takie podstawowe same, kilka opcji, nie zdolności do pracy, wypadki, pobyty , śmierć itp

Do góry
#5251540 - 08/03/2012 19:12 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: wafe(L)nica]
mazik Offline
Pooh-Bah

No kilka opcji, ja mam na zycie czyli od smierci, dalej od wypadków, od powaznego zachorowania, od pobytu w szpitalu i od operacji medycznych, nie mam tego typu jak napisales "niezdolnosci do pracy" no ale roznica w cenie spora za tego typu dodatki typu niezdolnosc do pracy, ale kazdfy ma tam juz swoje szczegolowe warunki, nie wnikam, pzdr

Do góry
#5251541 - 08/03/2012 19:15 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
kleks Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 29/11/2004
Jest inna opcja. Wykup komercyjną kartę w dobrym szpitalu. W Warszawie polecam Szpital MSW na Wołoskiej. W innych miastach też to działa. Mam białą kartę. Bez kolejek, na żądanie i szybko. Miesięcznie około 30. zł Nie wiem dokładnie bo opłata automatyczna.
Leczenie z bajerami oczywiście drożej. Mimo wszystko warto.

Do góry
#5251545 - 08/03/2012 19:18 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: kleks]
mazik Offline
Pooh-Bah

Bo ogolnie to taki jest dzisiejszy rynek ubezpieczen wszelkiego rodzaju, ze trzeba sie rozejrzec, bo mozna np zaplacic za OC w mbanku 300 zl i za takie same warunki np Warcie czy LibertyDirect - 700 smile

Do góry
#5251584 - 08/03/2012 20:31 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
no tak przegladalem oferte Medicover i maja tylko pakiety ambulatoryjne a ja bym potrzebowal jeszcze z pakietem szpitalnym i cos takiego znalazlem tylko w PZU frown

Medicover ma chyba w niektórych pakietach wliczoną także hospitalizację. Kilka razy korzystałem w kraju z wizyt, ale ogólnie nigdy bym nikomu ich nie polecił...

Pamiętam jak raz przedzwoniłem aby umówić wizytę to dostałem termin za kilka tygodni, a jak później drugi raz przedzwoniłem i powiedziałem że płacę prywatnie i nie mam karty to za 3 dni mogłem sobie jeszcze godzinę wybrać. crazy

Do tego nawet jak Ci się coś poważnego dzieje to np. nie chcą wysłać po Ciebie karetkę, lub później ściemniają że nie mogą Cię przyjąć do szpitalu Medicover tylko odstawić do państwowej placówki (dobre!). Znam taki przykład z pierwszej ręki.

Lekarze niektórzy kompletnie beznadziejni.

Lux Med wypada nieporównywalnie bardziej profesjonalnie, ale chyba nie mają pakietów z hospitalizacją. Najlepiej jest mieć jakieś ubezpieczenie od dużej, międzynarodowej firmy, wtedy jak takie miejsca widzą że dostaną $$$ za wszystko to od razu będziesz miał terminy, super obsługę, itd. smile Tylko trzeba się upewnić, że wszystkie rozliczenia będą robione bezpośrednio pomiędzy nimi, bezgotówkowo z Twojej strony. A nie Ty płacisz a później wysyłasz rachunki i robotę papierkową i cierpliwie czekasz na zwrot...

Do góry
#5251591 - 08/03/2012 20:48 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
cuuly Offline
enthusiast

Meldunek: 15/04/2009
czeci dzien czekam na telefon od konsultanta z mbanku w sprawie ubezpieczenia zdrowotnego, za ladnie to wyglada pewnie jakas lipa

ps. panie conradzie nie moge zachwalac wspanialych reform jakich z determinacja godna podziwu wprowadza nasza partia bo z powodu jakiegos niedopatrzenia zablokowane sa dla mnie komentarze w dziale polityka
prosze o niezwloczne rozwiazanie tego problemu

Do góry
#5253221 - 09/03/2012 22:31 Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne ! [Re: simons1986]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Zainteresowalem sie troszke tematem i duzo osob poleca nastepujace firmy : Signal Iduna, Inter Rysk czy Uniqa, w sumie to pierwszy raz slysze o tych firmach co swiadczy tylko o tym ze jestem slaby w tym temacie, ma ktos wykupione ubezpieczenie w tych firmach ?

Do góry
Strona 1 z 2 1 2 >

Moderator:  Biszop, rafal08