#5251505 - 08/03/2012 18:32
Re: Prywatne ubezpiecznie zdrowotne !
[Re: simons1986]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
takze podpinam sie pod temat Ubezpieczenie mi potrzebne, nie pracuje Jestem ciemny jesli chodzi o te sprawy - zawsze sie wkurwialem jak mialem isc do lekarza i aktualnie od paru lat nigdzie nie bylem, sam sie lecze  Jakie ceny miesieczne? i fajnei by bylo jakbym mogl szybko sie badac, a nie czekac... Jak ktos ogarnia temat to dzieki za rady.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251507 - 08/03/2012 18:34
[Re: HAGIi]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 26/06/2011
|
takze podpinam sie pod temat Ubezpieczenie mi potrzebne, nie pracuje Jestem ciemny jesli chodzi o te sprawy - zawsze sie wkurwialem jak mialem isc do lekarza i aktualnie od paru lat nigdzie nie bylem, sam sie lecze  Jakie ceny miesieczne? i fajnei by bylo jakbym mogl szybko sie badac, a nie czekac... Jak ktos ogarnia temat to dzieki za rady. myslalem ze tylko Ja mam z tym problem 
|
Do góry
|
|
|
|
#5251510 - 08/03/2012 18:38
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/06/2003
|
rok temu kolano rozwalilem, nie moglem wyprostowac , po tyg walczenia musialem isc do prywatnego goscia Dziad ledwo stal na nogach, cena wizyty min. 100zl i powiedzial mi tyle co wiedzialem czyli, ze kolano siadlo  Potem jakies usg itp itd - wszystko platne od reki, potem znow wizyty u dziada, jakies zabiegi - cena tego wszystkiego kosmiczna, a taka prawda, ze tyle samo sie dowiedzialem czytajac neta Po 2 miechach leczenia sie samemu moglem wstac z wyra wiec tragedii nie bylo :Grin: Teraz nie chce czasu na to tracic i kasy, wole raz zaplacic rocznie i sie nie wkurwiac.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251511 - 08/03/2012 18:39
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2008
|
takze podpinam sie pod temat Ubezpieczenie mi potrzebne, nie pracuje Jestem ciemny jesli chodzi o te sprawy - zawsze sie wkurwialem jak mialem isc do lekarza i aktualnie od paru lat nigdzie nie bylem, sam sie lecze  Jakie ceny miesieczne? i fajnei by bylo jakbym mogl szybko sie badac, a nie czekac... Jak ktos ogarnia temat to dzieki za rady. ja tak byłem ubezpieczony w Compensie, praktycznie każdy lekarz do wyboru w róznych placówkach, wizyta nawet tego samego dnia po uzgodnieniu przez telefon, cena, ok 50 zł miesiecznie. Byłem tak przez rok, skorzystałem chyba raz. Czyli 600 zł zapłaciłem a byłem raz na wizycie. Jesli jesteś młody i nie chorujesz często to nic nie bierz nigdzie, bo bedziesz miał podobnie jak ja, że płacisz za frajer. natomiast jesli potrzebowalbys lekarza to jednorazowa wizyta kosztuje wlasnie te 50-100 (zaleznie od specjalisty) i to jest zdecydowanie bardziej opłacalne jak widac w moim przypadku.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251514 - 08/03/2012 18:40
|
Pooh-Bah
|
rok temu kolano rozwalilem, nie moglem wyprostowac , po tyg walczenia musialem isc do prywatnego goscia Dziad ledwo stal na nogach, cena wizyty min. 100zl i powiedzial mi tyle co wiedzialem czyli, ze kolano siadlo  Potem jakies usg itp itd - wszystko platne od reki, potem znow wizyty u dziada, jakies zabiegi - cena tego wszystkiego kosmiczna, a taka prawda, ze tyle samo sie dowiedzialem czytajac neta Po 2 miechach leczenia sie samemu moglem wstac z wyra wiec tragedii nie bylo :Grin: Teraz nie chce czasu na to tracic i kasy, wole raz zaplacic rocznie i sie nie wkurwiac. w PZU masz pakiet szpitalny i ambulatoryjny ale nie wiem jak to wyglada w praktyce. Wiem ze prywatne przychotnie za darmo przyjmuje rowniez tych ktorzy np. sa ubezpiecznie w Lux-Med czy PZU ale nie wiem jak to wyglada w praktykce.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251520 - 08/03/2012 18:45
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
mazik ale nikt nie wie którego dnia może złamać rękę nogę czy cokolwiek, ja osobiście już 2 miesiąc jestem w prywatnym ubezpieczeniu, z tego względu że też jeżdżę do pracy za granicą, i nie ma sensu co powrót się rejestrować w pupie na parę tygodni, mam takie ubezpieczenie połączone ze składkami, także po rezygnacji część pieniędzy odzyskam, wziąłem taki podstawowe, pobyt w szpitalu, wypadki, itp płacę 198 zł miesięcznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251523 - 08/03/2012 18:49
[Re: wafe(L)nica]
|
Pooh-Bah
|
mazik ale nikt nie wie którego dnia może złamać rękę nogę czy cokolwiek, ja osobiście już 2 miesiąc jestem w prywatnym ubezpieczeniu, z tego względu że też jeżdżę do pracy za granicą, i nie ma sensu co powrót się rejestrować w pupie na parę tygodni, mam takie ubezpieczenie połączone ze składkami, także po rezygnacji część pieniędzy odzyskam, wziąłem taki podstawowe, pobyt w szpitalu, wypadki, itp płacę 198 zł miesięcznie. Wafel w jakiej firmie masz to ubezpieczenie?
|
Do góry
|
|
|
|
#5251524 - 08/03/2012 18:50
|
Pooh-Bah
Meldunek: 04/04/2008
|
20 lat dawno za mna - tym bardziej chodze na silownie i mam problemy ze stawami itp itd - lekko mi sie lewa reka rozsypuje Wolalbym zaplacic rocznie i byc spokojnym, ze jak cos sie nagle stanie to moge bez zastanowienia smigac do lekarza Pieniadze nie graja roli dla mnie - zdrowie najwazniejsze Musze obadac tylko gdzie takie placowki w Bydgoszczy sie znajduja I gdzie oplacam takie ubezpieczenie? u nich w kasach? sam dowod potrzebny? To już musisz poczytać warunki, co obejmuje bo każdy ma inne, z mojej strony byłem w compensie to masz: http://www.compensa.pl/tabid/162/Default.aspxna dole wszystkie potrzebne dokumenty + wykaz placówek no i ten cały lux med: http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/oferta.html@pawel Wafel myslę, że mylone moga tu być 2 tematy - bo z tego co czytam to koledzie chodzi o takie ubezpieczenie, żeby sobie mógł pójśc do lekarza jak np zachoruje na grypę itp natomiast to co Ty piszesz to ubezpieczenie dodatkowe na wypadek ciężkich zachorowan, pobytu w szpitalu, ubezpieczenie wypadkokwe itp itd - to inna para kaloszy, za to tez place over 1k rocznie
|
Do góry
|
|
|
|
#5251526 - 08/03/2012 18:52
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
mazik ale nikt nie wie którego dnia może złamać rękę nogę czy cokolwiek, ja osobiście już 2 miesiąc jestem w prywatnym ubezpieczeniu, z tego względu że też jeżdżę do pracy za granicą, i nie ma sensu co powrót się rejestrować w pupie na parę tygodni, mam takie ubezpieczenie połączone ze składkami, także po rezygnacji część pieniędzy odzyskam, wziąłem taki podstawowe, pobyt w szpitalu, wypadki, itp płacę 198 zł miesięcznie. Wafel w jakiej firmie masz to ubezpieczenie? Aviva.
|
Do góry
|
|
|
|
#5251527 - 08/03/2012 18:54
[Re: mazik]
|
Pooh-Bah
|
20 lat dawno za mna - tym bardziej chodze na silownie i mam problemy ze stawami itp itd - lekko mi sie lewa reka rozsypuje Wolalbym zaplacic rocznie i byc spokojnym, ze jak cos sie nagle stanie to moge bez zastanowienia smigac do lekarza Pieniadze nie graja roli dla mnie - zdrowie najwazniejsze Musze obadac tylko gdzie takie placowki w Bydgoszczy sie znajduja I gdzie oplacam takie ubezpieczenie? u nich w kasach? sam dowod potrzebny? To już musisz poczytać warunki, co obejmuje bo każdy ma inne, z mojej strony byłem w compensie to masz: http://www.compensa.pl/tabid/162/Default.aspxna dole wszystkie potrzebne dokumenty + wykaz placówek no i ten cały lux med: http://www.luxmed.pl/dla-pacjentow/oferta.html@pawel Wafel myslę, że mylone moga tu być 2 tematy - bo z tego co czytam to koledzie chodzi o takie ubezpieczenie, żeby sobie mógł pójśc do lekarza jak np zachoruje na grypę itp natomiast to co Ty piszesz to ubezpieczenie dodatkowe na wypadek ciężkich zachorowan, pobytu w szpitalu, ubezpieczenie wypadkokwe itp itd - to inna para kaloszy, za to tez place over 1k rocznie mazik mi chodzilo o full opcje czyli zarowno opcja iscia do lekarza z grypa ale takze opcja wypadkowa i szpitalna 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|