Radwańskie w Izraelu.
http://sport.wp.pl/kat,1035299,title,Radwanska-to-smutne-i-niesprawiedliwe,wid,15333728,wiadomosc.html
Cekawa wypowiedz Pana Fibaka
Spokój radzi zachować również Wojciech Fibak, który wypowiedział swoje zdanie na temat całej sprawy w rozmowie z "Dziennikiem".
- Ja bym od tego trzymał się z daleka. Mieszkałem 20 lat w Nowym Jorku, w Paryżu, 90 procent moich przyjaciół, znajomych, ludzi z którymi prowadziłem interesy, to były osoby pochodzenia żydowskiego, więc z mojej strony olbrzymi szacunek. Tam było jakieś nieporozumienie, nie łączył bym tego z niczym. Ani z polityką, ani z politykami - powiedział Fibak.
Nie lepszy Pan Andrzejewski
Atmosferę próbuje tonować dyrektor sportowy Polskiego Związku Tenisowego Wojciech Andrzejewski. - Kibice zachowywali się w Eliacie źle, szowinistycznie, jednak nie doszukujmy się w tutaj wątków rasistowskich. Takie rzeczy mogą zdarzyć się wszędzie. Nie było odpowiedniej ochrony na stadionie, kibice mieszali się z zawodnikami - argumentuje złość polskich tenisistek Andrzejewski.
Ale o Polaku który nie lubi Żydów za ich zachowanie, podejście do innych nacji, sposóbu uprawiania biznesu i polistyki nie powie się że nie lubi Żydów za to że ci źle postępują tylko że jest rasistą i anysemitą.