Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >
Opcje tematu
#534604 - 20/03/2006 14:16 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Ponabijać - a co ja dzieckiem jestem jak ty
A jak nie rozumiesz moich słów to już trudno. A pozatym ja nie piszę o tym jakie pierdoły ty mi napisałęś na PW - także wyluzuj moderatorze działu zimowego...

Do góry
Bonus: Unibet
#534605 - 20/03/2006 14:16 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 16/03/2004
Mamy kursy - mamy hp (choć troszkę już zdjęli), ale to czy Kanada pokona 6-cioma Azjatki przekonamy się po meczu.
Ja od siebie podam troszkę inne typy - zagrałem sporo ale podam te które uważam za najlepsze:

1/ Szwajcaria - Japonia 1 /1.80/ BaW 8/10
Jeżeli dziś Szwajcarki nie pokonają jednej z najszłabszy drużyn całego turnieju - znaczy się, że albo zespół wystawiony przez federację - jest w całkowitym dołku formy, albo grają po prostu słabe zawodniczniki - w co nie wierzę - przecież musiały zostać wyłonione na jakiejś podstawie.
Reasumują jeżeli Sery przegrają = czerwona latarnia MŚ - a w to po prstu nie wierzę.

2/ ten sam typ tylko -1,5 /2.40/ BaW 5/10

3/ USA - Szwecja 1(+1,5) /2.00/ BaW 5/10
Tak jak pisałem wyżej - amerykanki bardzo dobrze się prezentują - Szwedki - tu komentować nie trzeba - liczę na wyrównany pojedynek i 1-pkt. wygraną Mistrzyń Olimpijskich

i jeszcze dwa typy których grania (ogólnie nie preferuje)

4/ Szwajcaria - Japonia over 12.5 /1.85/ BaW 4/10
Obie drużyny grając nie bardzo koncentrują się na obronach - preferują zdecydownie ofensywny styl grania - tylko co z tego jak Szwajcarkom narazie nic z tego nie wychodzi.
Dziś teoretycznie słabszy rywal - może pokuszą się o zdobyćie 9-10pkt, ale same obrony monolitycznej nie posiadają dlatego i tu powinno znależć się conajmniej 5 oczek - licze na wynik 10-5 dla Szwajcarii - dlatego

5/ Szwajcaria - Japonia - 15pkt lub więcej /3.45/ Uni 2/10

Do góry
#534606 - 20/03/2006 19:59 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Dwie nocne kolejki przed nami.

Po niespodziwanej porażce Kanadyjek - Chinki wyrastają na czarnego konia turnieju - bo napewno porażka nie wynikła ze zlekceważenia przeciwniczek. W związku z powyższym nie pozostje nic innego jak zaryzykować:
Szkocja - Chiny 2 /5.75/ 2/10

oprócz tego zagralem dubla;
Niemcy - Holandia + Kanada - Szkocja /1.82/ 7/10

Niemki już po pierwszym spotkaniu wydawały sie być mocne - dziś to potwierdzily - w czym troszkę pomogła Dorbi Borbi ale cała drużyna Niemiecka pokazała się dzis z niezłej strony. Holenderki - to obok Japonek ogon tych Mistrzostw.
Co do kanadyjek - to 2 porażki z rzędu - silnemu zespolowi (w dodatku gospodyniom) nie przystoi - a jaką siłę prezentują Szkotki trudno powiedzieć - wierzę jednak w duzą motywację kobitek klonowego liścia (w dodatku porażka może mocno skomplikować walke o medale).

ina koniec:
Szwajcaria - Włochy /1.72/ 7/10
Wierzę , że po dzisiejszym wymeczonym zwycięstwie ze Skośnymi oddzykają wierę we wlasne sily i spokojnie uporają się z zespolem Wloch.

PS. na ten mecz szykuje się prawdziwa uczta - w przenośni:
SERY + MAKARONY = świetne spagetti bolonese - bez sosu oczywiście

Do góry
#534607 - 20/03/2006 20:43 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
tomo Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/12/2004
sebkos napisałeś mi na PW, że kończysz tę dyskusję. I bardzo dobrze bo i ja nie widzę dalszego jej sensu. Na zakończenie pozwolę sobie tylko przytoczyć słowa innego użytkownika (również moderatora) tego forum skierowane do mojej osoby:
"...a BAW już napewno siedzi na mecz.pl i czeka na Twoje posty."

A teraz powracając (mam nadzieję na stałe) już do samego Curlingu to przyznam szczerze, że jestem w kompletnym szoku po tym jak zobaczyłem wynik pojedynku Kanada - Chiny.
Owszem jeżeli chodzi o podany przeze mnie handi to od samego początku byłem o niego spokojny, ale za nic w świecie nie spodziewałbym się, że Kanadyjki mogą to przegrać.
Aż mi się nawet troszke żal zrobiło tych dziewczyn bo one teraz nie będą miały w swej ojczyźnie życia, staną się pośmiewiskiem całej Kanady, a ludzie będą je wytykać na ulicach palcami.
Dla kraju, w którym Curling jest sportem narodowym uprawianym przez miloiony ludzi porażka z Chinami to naprawdę ogromny wtyd i ogromna plama na honorze.

Do góry
#534608 - 20/03/2006 20:57 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
tomo Offline
Carpal Tunnel

Japonia - Włochy* @1.75 (Betandwin)
Japonia(+1,5) - Włochy(-1,5)* @2.20 (Betandwin)

Ponieważ do rozpoczęcia spotkania zostało zaledwie kilka minut, a poza tym niektórym nie przypadły do gustu moje 'długie' analizy to tym razem ograniczę się do absolutnego minimum.
Włoszki od pewnego już czasu robią stałe postępy i osiągają na imprezach mistrzowskich coraz lepsze wyniki. Nie są już ta słabiutką ekipą okupującą jedno z ostatnich miejsc w tabeli, bez trudu radzą sobie ze 'słabszymi' ekipami a i Ci najwięksi muszą się niejednokrotnie bardzo mocno natrudzić aby z nimi wygrać. Na tej imprezie poniosły 2 minimalne porażki z naprawdę mocnymi zespołami oraz zanotowały zwycięstwo nad bardzo przeciętną Holandią.
Japonki w niczym nie przypominają drużyny, która tak pozytywnie wpisała się w historię ostatnich IO. Przyjechały do Kanady w zupełnie innym (jak widać o wiele słabszym) skłądzie i dostają lanie od każdego, nawet od słabiutkich Szwajcarek.
Nie mam najmniejszych wątpliwości i bez cienia zawahania stawiam w tym spotkaniu na Włoszki.

Do góry
#534609 - 20/03/2006 22:59 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
widze ze tu wielka awantura!!! typy Toma sa swietne i dzieki mu za to a ty Sebkos jestes klasycznym przykladem "psa ogrodnika"-sam nie zjesz a drugiemu nie dasz

Do góry
#534610 - 21/03/2006 00:05 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
gremlin Offline
Carpal Tunnel

zagralem sobie na noc te rewelacyjne chunki ze szkotakami po kursie 3.85- co z tego wyniknie zobacze rano!

Do góry
#534611 - 21/03/2006 06:24 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Niespodzianek cd. - Chinki jadą ze wszystkim - ciekawy jestem meczu 16-kolejki (23.03) Chiny - Szwecja - oj będzie to świetny meczyk - szkoda że bardzo wczesnym rankiem.
Ale wróćmy do teraźniejszości - dziś kolejne 3 kolejki - i jak zwykle pobawny się w wystawianie kursów - przynajmniej na wieczorne:
Norwegia - Włochy - 1.30 / 3.20 - typ 1 ew. gdyby hp było na poziomie 3,5 to dodatni na Włoszki

Chiny - Dania - 2.40 / 1.50 - typ 1 - jeszcze raz spróbujemy zagrać Azjatki - narazie robią furrorę

USA - Szkocja - 1.50 / 2.40 - typ 1 ew 1(-1,5) - choć amerykanki nie dały rady Szwedkom (a kto im da radę - może Chinki???), ale Szkotki nic szczególnego na tym turnieju nie grają

i kolejna wielka zagadka?

Szwajcaria - Holandia - 1.70 / 2.10 - typ 1 - Szwajcarki przegrały kolejny mecz i to wygrany mecz - po przerwie (5-endach) - zaczęły grać bez jakiejkolwiek przyjętej taktyki - są nieprzygotowne do tych MŚ głównie od strony psychologicznej - ale sądzę że mimo, że walą niezłą kaszanę z Holenderkami sobie poradzą - bo jak nie z nimi - to czuję że do końca MŚ mogą już nic nie ugrać

Do góry
#534612 - 21/03/2006 09:58 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
tomo Offline
Carpal Tunnel

Wstaję dzisiaj z rana... spoglądam na wyniki... i własnym oczom nie wierzę... Chinki odprawiły z kwitkiem kolejne 'wielkie' curlerki!
Szkoda tylko, że jak głupi napaliłem się na handi, a myśl o postawieniu na ich zwycięstwo szybko odrzuciłem twierdząc, że nic nie może wiecznie trwać - jak widać jednak może...
Jak tak dalej pójdzie to chyba zostane wielkim fanem tej drużyny, a jak narazie pozostaje mi powiedzieć po prostu "brawo, brawo, brawo!".

Bardzo dobrze spisały się w swoich wczorajszych spotkaniach Włoszki, a ja dzięki nim mogłem przygarnąć troszkę grosza. Szkoda tylko, że nie wyrobiły z Japonkami handi (-1,5) ale za zwycięstwo kaska wpadła więc suma sumarum zarobiłem za ten mecz 6,25 PLN . Wieczorem ładnie pojechały ze Szwajcarkami (nie miałem już siły o tym pisać) i kursik @2.0 stał się faktem. Brawo dla Włoszek!

Z pozostałych spraw trzeba zwrócić uwagę na bardzo dobrą formę Amerykanek, które stają się dla mnie oprócz rzecz jasna Szwedek głównymi kandydatkami do gry w finale. Tym samym wielce prawdopodobna jest powtórka z MŚ 2005, oby tylko z odwrotnym rozstrzygnięciem...
Całkiem dobrze grają Niemki, a zdecydowanie poniżej oczekiwań gospodynie imprezy.
O postawie Szwajcarek nie ma się co rozpisywać - wstyd i tyle...

Co zagram dzisiaj...? Tego jeszcze nie wiem. Czekam na kursy bo dla mnie jest to kluczowa sprawa przy typowaniu i od nich uzależniam w głównej mierze swoje typy bądź ich brak.

Do góry
#534613 - 21/03/2006 10:10 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
gremlin Offline
Carpal Tunnel

no a ja jako kompletny laik zagram sobie cos takiego-
usa- szkocja 1
szwajcaria-holandia 1
chinka daje spokoj bo chyba niestety kiedys to sie skonczy poza tym pozwolily juz na zarobienie paru zlotych!!mysle ze te szwajcarki dzis wygraja- pozdrowienia dla znawcow

Do góry
#534614 - 21/03/2006 12:09 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
gremlin Offline
Carpal Tunnel

widze ze ktos madry zakonczyl ta zalosna dyskusje- dzieki-post do skaksowania

Do góry
#534615 - 21/03/2006 12:10 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
tomo Offline
Carpal Tunnel

Usunąłem właśnie cały szereg bzdurnych postów niemających nic wspólnego z Curlingiem.
Proszę więcej nie wracać do tego typu dyskusji i albo pisać na temat Curlingu albo nie pisać wcale.

Do góry
#534616 - 21/03/2006 12:14 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
gremlin Offline
Carpal Tunnel

pokazaly sie kursy w expekcie- musze w tej sytuacji zmienic typy na szwajcarki tylko 1.4 mysle ze nie warto !

Do góry
#534617 - 21/03/2006 13:02 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

nawet w unibecie się pokazały - ale Szwajcarek nie będę zmieniał - bo po prostu ich nie zagrałem.

Do góry
#534618 - 21/03/2006 19:33 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Witam chlopaki
I jak tam?
Jkaies propozycje na kolejke ktora rozpoczyna sie o 22?
Kranan, Tomo czekam za konkretnym postem
Pozdrawiam

Do góry
#534619 - 21/03/2006 20:01 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
sebkos Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/12/2003
Ja się mało znam na curlingu ale dubel Chinki + Kanadyjki to naprawdę super inwestycja na 22.00 - pozdrawiam

Do góry
#534620 - 21/03/2006 20:08 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
HAGIi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/06/2003
Quote:

Ja się mało znam na curlingu ale dubel Chinki + Kanadyjki to naprawdę super inwestycja na 22.00 - pozdrawiam

sorka sekbos ze Cie nie wspomnialem, ale pisalem post na szybko
mozeszcos wiecej napisac? albo chociaz jednostkowo napisac ile wartosciowy jest ten dubek
dzieki

Do góry
#534621 - 21/03/2006 20:37 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
tomo Offline
Carpal Tunnel

Jak dla mnie na sesję popołudniową (czasu miejscowego) sprawa wygląda tak:

USA - Niemcy ---> Amerykanki w świetnej formie, ze wszystkimi (nie licząc Szwecji) rozprawiają się bez najmniejszych problemów to i z przeciętnymi Niemkami powinno się obejść bez cyrków.

Chiny - Japonia ---> Tutaj komentarz chyba zbędny - rewelacja imprezy z czerwoną latarnią. Wbrew pozorom i na przekór to własnie tutaj najbardziej obawiam się o wynik, ale mimo wszystko biorę.

Szwajcaria - Kanada ---> Gospodynie nie mogą już teraz z nikim gubić punktów bo inaczej zabraknie dla nich miejsca w strefie medalowej a to dla tego kraju byłaby tragedia narodowa. Choć same formą nie imponują to dzisiaj grają z jeszcze słabszymi Szwajcarkami. Spokojne zwycięstwo.

Norwegia - Szwecja ---> Jeżeli ktokolwiek jest się w stanie dobrać do skóry Szwedkom to są to właśnie Norweżki (no i rzecz jasna Chinki). Dordi oprócz spotkań tragicznych miewa też mecze genialne. Ona na spotkania ze Szwedkami zawsze koncentruje się maksymalnie, a pokonanie Trzech Koron będzie miało dla niej większe znaczenie niż Mistrzostwo Olimpijskie. Rewanż za półfinał IO? Czemu nie, spróbuję za 3 grosze...

Reasumując - spośród pierwszych 3 spotkań jakiś dubel (dowolne kombinacje, wedle uznania) lub po prostu trebel. Najpewniejsze dla mnie Kanadyjki, najmniej pewne wbrew pozorom Chinki. Sam pewnie zagram wszystkie te 3 spotkania; do tego singiel na Norweżki za rekreacyjną stawkę i to by było narazie na tyle.

Do góry
#534622 - 21/03/2006 20:42 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
KRAJAN Offline
Carpal Tunnel

Ja skontruję post Seby - ale dziś na 22.00 zagram rozpis 2/3 (Baw) i dwa singielki (BaW, EXP):

rozpis 2/3:
1/ Chiny Kobiety - Japonia Kobiety 2 /3.00/ 3/10
2/ Norwegia Kobiety - Szwecja Kobiety 2 /3.25/ 2/10
3/ USA Kobiety - Niemcy Kobiety 2 /3.00/ 3/10

i singielki

1/ Baw

3/ EXP - kwestia kursu - tu jest /3.25/

dlaczego same UD?

1/ kolejka o 17.00 nie przyniosła żadnych niespodzianek - a to w curlingu należy do rzadkości

2/ "Azjatyckie derby" - ostatnio lepsze byly Chinki 7-5 - są na fali wznoszącej - grają wysmienicie - czego nie można powiedzieć o Kamikadze - ale z kim one wygrają - z Holandią??? Typ na czuja bez rozsądnych przesłanek.

3/ Szwecji zawsze grało sie ciężko przeciwko Norweżkom - i nie zawsze wynik byl na ich korzyść. Szwedki niemal pewne awansu - Dordi musi o niego bardzo mocno walczyć bo po dzisiejszej porażce zaczał bardzo mocno sie oddalać.

4/ Niemki już w pierszym meczu zaprezentowaly wyśmienitą dyspozycję, Amerykanki grają też bardzo dobrze, ale wierzę w zaciete widowisko z 1-bramkową wygraną naszych zachodnich sąsiadek.

i jeszcze jeden mecz na późną noc 2:30 - i tu dopiero mój typ nocy:

Niemcy - Szkocja - 1 /2.25/ Unibet 8/10

o dyspozycji Niemek pisałem , Szkotki zdecydowanie poniżej oczekiwań - przegrany odpada z gry o medale - a wydaje mi sie że forma faworyzowanych Szkotek jest troszkę zblizona do formy Szwajcarek - szanse rozdzielam 70% Niemki - 30% Szkotki - i obym sie nie mylił - a kurs bardzo atrakcyjny - po 1.70 tez grałbym Niemki

Do góry
#534623 - 22/03/2006 00:16 Re: Curling - Mistrzostwa Świata Kobiet 2006 - Grande Prairie
tomo Offline
Carpal Tunnel

Hahahaha no i Chinki umoczyły z Japonkami.
Od samego początku tak coś czułem, że będzie zonk ale oczywiście nie posłuchałem swego serca i na nie postawiłem.

Norweżki choć walczyły to też nie dały rady ale tym akurat specjalnie (a nawet mniej specjalnie) zaskoczony nie jestem.

Amerykanki męczyły, męczyły, męczył i w końcu wymęczyły. Ale to pokazuje jedynie klasę tej drużyny, obecną formę dziewczyn oraz to jak perfekcyjnie potrafią się skoncentrować w decydujących momentach.

Kanada też lekkiej przeprawy nie miała ale tutaj zgodnie z moimi przewidywaniami suma sumarum zwycięstwo przyszło najłatwiej (choć i tak niełatwo).

Ogólnie to taka nijaka ta seria spotkań choć raczej bardziej we wte niż w te...

Wiewczornych spotkań nie gram ponieważ nie widzę niczego naprawdę godnego uwagi.

Dobranoc

Do góry
Strona 2 z 5 < 1 2 3 4 5 >

Moderator:  Ojro