#5403965 - 15/06/2012 12:47
Re: Kibole [12]
[Re: mat2000]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Napisałem kilka zdań, ale skasowałem. Prawie dałem się sprowokować Trzy słowa: Żal mi cie Co ciekawe, mohery i PiS-owcy, których Conrad tak nienawidzi uważają za antypolskie media wszystkie, które nie myślą tak jak oni. Conrad używa dokładnie tej samej retoryki. Nazywa antypolskimi wszystkie media, które nie myślą tak jak on. Notorycznie obraża i wyciera gębę tą częścią społeczeństwa, a jest dokładnie taki sam Jest na to jakiś termin medyczny? A człowiek który posiada internet jest w stanie stwierdzić że kacapy ze stadionów to skrajni nacjonaliści albo faszyści a nie komuniści.
Czy to lepiej? Widzisz tą czarno-żółto-białą flagę z napisem (nomen omen) Smoleńsk? To są flagi używane przez ich środowiska nacjonalistyczno-radykalne, które chciałyby powrotu Rosji w granicach z czasów tej flagi. (carat Aleksandra II - XIX wiek) Równocześnie jest wożona przez te środowiska na mecze rozgrywane na "terenach utraconych przez Rosję" w celu politycznego podkreślenia swoich intencji. Nie trzeba chyba przypominać dokąd sięgały granice Rosji w tamtych czasach. Takich flag też trochę można było zauważyć. Tylko na tym zdjęciu są dwie. Tak więc oszołomów nieprzyjaznych Polsce oraz epatującymi drażliwymi dla nas symbolami z tamtej strony nie brakowało.
|
Do góry
|
|
|
|
#5404133 - 15/06/2012 16:05
[Re: Piostar]
|
addict
Meldunek: 02/12/2011
|
http://euro.wp.pl/title,Prasa-w-Rosji-do-Polski-jedzie-grupa-rosyjskich-chuliganow,wid,14575697,wiadomosc.html strach się bać
|
Do góry
|
|
|
|
#5404153 - 15/06/2012 16:14
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
chlopaki (i dziewczyny) ... moje zdanie znane, nie opoiwadam sie za ruskimi ani tez za rozrobami, ale powiem wam ze ten temat jzu sie lepiej czyta niz Smieszne a tutaj mnie gosc rozwalil Informator "Kommiersanta" zaznaczył, że "ugrupowania wokółfutbolowe" wolą mierzyć się siłami w zawczasu ustalonych miejscach. - Wprawdzie z Polakami nikt zawczasu się nie umawia, ponieważ oni często wykorzystują w walce butelki, kastety i inne przedmioty będące pod ręką, czego nasi kibice nie robią - cytuje dziennik fana Spartaka Moskwa, Denisa. sie nasi umowic nie moga bo jak sie umowia tot am butelek nie ebdzie ale sie redaktorzyna popisal skladnia i sensem
|
Do góry
|
|
|
|
#5404250 - 15/06/2012 17:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
zeby nie bylo ze wszyscy najezdzaja na kiboli ... pijane pikniki to tez swoje za skora maja, nawala sie a potem rzna madrale i chca pretendowac do pierwszego kibica chuligana nawet po tym slabym piwie procenty odwage podnosza ja ogolnie z pobuty na miescie w dniu meczu wyciagnalem jeden wniosek, duza czesc naszego spoleczenstwa to idioci, lekkie polmozgi bo jak nazwac jakiegos nastolatka, ktory przez 90 minut meczu wykrzykuje na zmiane tylko 3 slowa: kuuuuu.rwaaaa, jeeee.baaaac, daaawaj....
|
Do góry
|
|
|
|
#5404266 - 15/06/2012 17:39
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/11/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5404285 - 15/06/2012 17:54
[Re: Aronek]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5404293 - 15/06/2012 17:57
[Re: Bzyku]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 29/07/2007
|
Widzisz tą czarno-żółto-białą flagę z napisem (nomen omen) Smoleńsk? To są flagi używane przez ich środowiska nacjonalistyczno-radykalne, które chciałyby powrotu Rosji w granicach z czasów tej flagi. (carat Aleksandra II - XIX wiek) Równocześnie jest wożona przez te środowiska na mecze rozgrywane na "terenach utraconych przez Rosję" w celu politycznego podkreślenia swoich intencji.
Nie trzeba chyba przypominać dokąd sięgały granice Rosji w tamtych czasach. Takich flag też trochę można było zauważyć. Tylko na tym zdjęciu są dwie.
Tak więc oszołomów nieprzyjaznych Polsce oraz epatującymi drażliwymi dla nas symbolami z tamtej strony nie brakowało.
Sam jesteś nacjonalistą bo widzisz tylko wrogów i swoich a ruskom odmawiasz prawa do utożsamiania się z własnym państwem, narodem i kulturą .To z kim ma się taki rusek utożsamiać z jakimś gruzińskim albo argentyńskim mordercą czy ze swoim krajem? Ty byś nie chciał żeby Polska granice miała jak w średniowieczu i była największym państwem w Europie? Tak jak dla wielu Polaków symbolem patriotyzmu jest Szczerbiec (co najśmieszniejsze za miecz koronacyjny królów polskich z polską flagą patriota Józef Piłsudski zamykał ludzi do więzienia) tak dla ruskich flaga imperium a dla chorwatów Gotovina.
|
Do góry
|
|
|
|
#5404312 - 15/06/2012 18:03
[Re: chim123]
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
Czy mi sie wydawalo, czy Dunczycy skadnowali podczas meczu Messi, Messi? ;D Ty już na całego przesiąkłeś fanatyzmem do Barcelony... Za niedługo otwierając na śniadanie dżem będziesz próbował się doszukać twarzy Messiego w kawałku truskawki... Wychodzi na to, że jednak nie mam problemow ze sluchem: A teraz Cristiano – którego absolutnie podziwiam pod każdym piłkarskim względem – na Ukrainie słuchał, jak kibice skandują: „Meeessi, Meeeessi”. On, mimo całego swojego geniuszu – musi mieć kompleks Argentyńczyka, a ludzie bez pudła to wychwytują i jeszcze bardziej grają na nerwach. Ronaldo, po nieudanym dla siebie spotkaniu, obrażony spytał, gdzie był Messi w czasie Copa America i czy czasem nie szło mu jeszcze gorzej.
Tylko się pogrążył.
Krzyczenie „Ronaldo” gdy Messi jest przy piłce zdaje się być bezcelowe, ponieważ zawodnik Barcelony nie wykazuje żadnych oznak świadczących, że mógłby się przejmować losami Portugalczyka. Jest – a przynajmniej sprawia wrażenie, że jest, może to kamuflaż – całkowicie ponad indywidualne gierki. Ronaldo z kolei sam się nadstawia. Pokazuje swój najczulszy punkt, a przeciwnicy właśnie tam z rozkoszą uderzają. Nie lubisz, jak śpiewamy o Messim? To zaśpiewamy jeszcze raz! Tylko głośniej! Dziękuje, pozdrawiam, milego dnia.
|
Do góry
|
|
|
|
#5404339 - 15/06/2012 18:17
[Re: ultra1978]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Sam jesteś nacjonalistą bo widzisz tylko wrogów i swoich a ruskom odmawiasz prawa do utożsamiania się z własnym państwem, narodem i kulturą .
Dotknąłeś sedna. To co dla nich jest jak twierdzisz symbolem kultury czy państwowości (chociaż powinno to być interpretowane jako tęsknota za caratem i okresem gdy na prawdę byli potęgą), dla nam kojarzy się z najczarniejszymi czasami w historii. Nie trzeba być historykiem, żeby to zauważyć. Tak jak nie trzeba być skrajnym nacjonalistą, żeby na takie symbole reagować alergicznie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5404780 - 15/06/2012 21:11
|
newbie
Meldunek: 17/03/2005
|
Przez głupich polskich kiboli(dzicz) polujących na studentów którzy przyjechali z Rosji nie będziemy mogli pojechać na World Cup - Rosja2018. W odwecie teraz rosjanie będą polować na naszych normalnych kibiców. polscy kibole
|
Do góry
|
|
|
|
#5404812 - 15/06/2012 21:25
[Re: peri]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 20/12/2008
|
Przez głupich polskich kiboli(dzicz) polujących na studentów którzy przyjechali z Rosji nie będziemy mogli pojechać na World Cup - Rosja2018. W odwecie teraz rosjanie będą polować na naszych normalnych kibiców. polscy kibole Za 2 lata Mundial w Brazylii, także uważaj na anakondy.
|
Do góry
|
|
|
|
#5404862 - 15/06/2012 21:56
[Re: ultra1978]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Nie sądzę bo widzisz tylko wrogów i swoich Jeśli Rusek chciałby sobie przywłaszczyć moją ziemię bo kiedyś na niej przez jakiś czas panował... to tak - chyba jest moim wrogiem. Ty byś nie chciał żeby Polska granice miała jak w średniowieczu i była największym państwem w Europie? Nie. Nie chciałbym. A wiesz dlaczego? Bo to by oznaczało podbicie terenów od tysiąclecia zajmowanych przez Ukraińców, Białorusinów, Rosjan, Rumunów, Węgrów itd. To, że kiedyś któryś polski król podbił te ziemie, nie znaczy, że ja też mam chcieć by dzisiaj one należały do Polski. Nie chcę bo nie ma ku temu żadnych racjonalnych powodów. To są ziemie od setek lat zajmowane przez inne narody i niech sobie na nich żyją. Tak jak my na swojej.
|
Do góry
|
|
|
|
#5405000 - 15/06/2012 22:54
[Re: Bzyku]
|
addict
Meldunek: 02/12/2011
|
Ty byś nie chciał żeby Polska granice miała jak w średniowieczu i była największym państwem w Europie? Nie. Nie chciałbym. A wiesz dlaczego? Bo to by oznaczało podbicie terenów od tysiąclecia zajmowanych przez Ukraińców, Białorusinów, Rosjan, Rumunów, Węgrów itd. To, że kiedyś któryś polski król podbił te ziemie, nie znaczy, że ja też mam chcieć by dzisiaj one należały do Polski. Nie chcę bo nie ma ku temu żadnych racjonalnych powodów. To są ziemie od setek lat zajmowane przez inne narody i niech sobie na nich żyją. Tak jak my na swojej. ale Lwów i Wilno moglibyśmy odbić
|
Do góry
|
|
|
|
#5405070 - 15/06/2012 23:10
|
old hand
Meldunek: 09/02/2004
|
http://www.polskatimes.pl/artykul/597779,pozwalasz-gosciom-pluc-na-podloge,id,t.html polecam ...madrze gosc pisze
|
Do góry
|
|
|
|
#5405305 - 16/06/2012 00:28
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/02/2009