Strona 36 z 47 < 1 2 ... 34 35 36 37 38 ... 46 47 >
Opcje tematu
#5454609 - 12/07/2012 00:54 Re: Kibole [12] [Re: Piostar]
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
W Bydgoszczy grał 4-ligowy wówczas WKS Zawisza, zespół o sporych tradycjach i z dużą rzeszą kiboli, gdy Hydrobudowa postanowiła przenieść 2-ligowy (według starej, normalnej nomenklatury) Kujawiak Włocławek i nazwać go... Zawisza Bydgoszcz. Oczywiście kibole WKS nie uznali tworu i torpedowali (wspólnie z kibicami z całej Polski) jego działanie. Po bodajże jednym sezonie Hydrobudowa Bydgoszcz zniknęła z mapy, a Zawisza w tym sezonie jest pewniakiem do awansu do ekstraklasy. Uczciwie trzeba jednak przyznać, ze spory wpływ na zniknięcie Hydrobudowy miała afera korupcyjna - Kujawiak z Baniakiem kupował na potęgę, więc zwinęli żagle gdy się zaczął palić grunt pod stopami.

Co do fuzji to raczej są nieuniknione, ale nie powinno być możliwości uzyskania awansu poprzez fuzję właśnie. Jeśli GKS chce się połączyć z Polonią to ok, ale niech grają w 2 lidze. Wszystkie awanse poprzez fuzje do tej pory skończyły się fatalnie z prostej przyczyny. Jeśli ktoś nie potrafił wywalczyć awansu na zielonej murawie to najwidoczniej nie jest przygotowany do niego piłkarsko i organizacyjnie. Rozsądny właściciel klubu rozumie, że to musi być proces, budowanie drużyny i klubu z sezonu na sezon - wreszcie oczekiwany sukces przyjdzie. Pajac, dorobkiewicz w rodzaju Wojciechowskiego myśli, że wyłoży kasę i to jest wszystko. Nie dostanie szybkiego sukcesu, znudzi się i rzuci zabawki. Taki los czeka GKS, który zapewne skończy za parę lat podobnie jak obecny twór z Konwiktorskiej. Ledwo się utrzymali w 1 lidze, stadion rudera, nawet złomiarze nie mają tam czego szukać, nie wiem czy ciepła woda tam nawet jest. Obecny właściciel też raczej nie wygląda na żadnego Abramowicza, a raczej na kogoś kto chce sobie zrobić reklamę albo szybko sprzedać to w pizdu z zyskiem. Gdzie oni się kurwa pchają.

Do góry
Bonus: Unibet
#5455061 - 12/07/2012 04:57 Re: Kibole [12] [Re: eini]
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003
Originally Posted By: eini
Śmieszy mnie to wzajemne wytykanie kibicom np. poznańskim - Amicy-Lecha czy warszawskim - Groclinu-Polonii, itd...
To co zrobi właściciel klubu to jego sprawa, traktuje to po prostu jako biznes i bardzo często nie liczy się ze zdaniem kiboli.

Skoro prawo np. PZPN pozwala na takie chore fuzje czy przejęcia należy to przede wszystkich próbować to zmieniać i piętnować. A tak lepiej pośmiać się z kibiców innych drużyn, niż naprawdę próbować to całe PZPN ro..z.jebać i poukładać.

Bo same przyśpiewki na stadionie to nic nie dają.

Z roku na rok widać, że tak naprawdę Ci wszyscy ultrasi, kibole, jak zwał tak zwał, są naprawdę słabi a mocni w gębie.... Obym się mylił boks

Widzę że masz już ochote przejąć stołek w PZPN tylko szukasz leszczy którzy odwala za Ciebie czarna robotę sam sobie rozwalaj PZPN a ja osobiście bede smiał się z kibiców Polonii dlatego że 4 lata temu nie robili zadnych protestów nie zbojkotowali tego sztucznego tworu a co więcej na pseudo derbach w 2008 roku śpiewali jak sie wk...y to was też kupimy

Do góry
#5455180 - 12/07/2012 06:12 Re: Kibole [12] [Re: rcsade]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2007
Originally Posted By: rcsade
ultra1978 - piszesz o tradycji,a zapominasz o pojęciu - rywalizacja sportowa. To według Twojego rozumowania, po jaką cholerę te rozgrywki? Lepiej zrobić aukcję on-line (w końcu mamy XXIw, kapitalizm, światem rządzi pieniądz) to niech mistrz polski albo pójdźmy jeszcze dalej, niech zdobywcę ligi mistrzów wyłania się aukcyjnie. Dlaczego nie? Przecież najważniejsze są barwy, herb i niezmieniona nazwa. Kto zapłaci więcej ten będzie miał tytuł.

Ty poważnie myślisz że tytuł mistrza Polski wygrywa się w rywalizacji sportowej? Otóż nie wygrywa ten kto ma pieniądze a kto nie ma spada z ligi jak ŁKS. Grając przez 8lat mogłem przed startem ligi podać kto awansuje, a awansował ten kto miał najwięcej pieniędzy a nie najlepszych graczy. Teraz pewnie jedynie czasy się zmieniły ale jest tak samo.
Myślisz że jak jakiś znany polski klub zaczyna od klasy A, B czy C to ligi przeskakuje co rok w sportowej rywalizacji?

Do góry
#5455201 - 12/07/2012 06:47 Re: Kibole [12] [Re: Piostar]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Mi się od razu przypomina rok, w którym Zagłębie Lubin "zdobyło" mistrza. A co się działo w meczu na Łazienkowskiej... parodia.

Do góry
#5455202 - 12/07/2012 06:50 Re: Kibole [12] [Re: ultra1978]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
Originally Posted By: ultra1978

Ty poważnie myślisz że tytuł mistrza Polski wygrywa się w rywalizacji sportowej? Otóż nie wygrywa ten kto ma pieniądze a kto nie ma spada z ligi jak ŁKS. Grając przez 8lat mogłem przed startem ligi podać kto awansuje, a awansował ten kto miał najwięcej pieniędzy a nie najlepszych graczy. Teraz pewnie jedynie czasy się zmieniły ale jest tak samo.
Myślisz że jak jakiś znany polski klub zaczyna od klasy A, B czy C to ligi przeskakuje co rok w sportowej rywalizacji?

Faktycznie, Wojciechowski (Z gotówką) z Groclinem Warszawa - co roku zdobywa mistrzostwo Polski.

Do góry
#5455204 - 12/07/2012 07:30 Re: Kibole [12] [Re: rcsade]
pawcio1 Offline
old hand

Meldunek: 09/02/2004
Originally Posted By: ultra1978

Faktycznie, Wojciechowski (Z gotówką) z Groclinem Warszawa - co roku zdobywa mistrzostwo Polski.

Tu sie z Toba zgadzam....gdyby nie to ze jest troche za malo kasy to Bruk-Bet Nieciecza za dwa lata bylby mistrzem Polski.....i to nie jest zart.....bo znam troszke temat tego wiejskiego klubiku

Do góry
#5455212 - 12/07/2012 12:49 Re: Kibole [12] [Re: Podroznik]
eini Offline
enthusiast

Meldunek: 05/01/2011

@WNN, dzięki.

Originally Posted By: Podroznik

Widzę że masz już ochote przejąć stołek w PZPN tylko szukasz leszczy którzy odwala za Ciebie czarna robotę sam sobie rozwalaj PZPN a ja osobiście bede smiał się z kibiców Polonii dlatego że 4 lata temu nie robili zadnych protestów nie zbojkotowali tego sztucznego tworu a co więcej na pseudo derbach w 2008 roku śpiewali jak sie wk...y to was też kupimy

Cieszy mnie, że podkreśliłeś w zdaniu "Ty osobiście"..
Na szczęście coraz więcej ludzi zauważa, że problem nie leży w tych wszystkich karierowiczach, co dla kolekcji kupią sobie Ekstraklasę, lecz w chorych przepisach, chorych układach w PZPN.
Zatem całkowicie nie rozumiem, dlaczego kibole nie skrzykną się aby totalnie olać nie pojedyncze klubiki, ale całą ligę. Całkowicie na sezon, dwa do skutku. Maksymalnie zmobilizować się aby oczyścić to całe bagno. Również poprę z całego serca takie działania.
Na MŚ w Brazylii nie trzeba jechać, na ME do Rosji też. W Pucharach wstydu mniej.
W sprawie ACTA się udało a w sprawie leśnych dziadków nie.

To tylko moja uwaga, generalnie mam wrażenie, że kibole, którzy tacy są wobec siebie twardzi i zaciekli są zwykłymi styropianowcami, byle krzyknąć odwieczne "j... PZPN".
Komedia jakich mało w polskim sporcie laugh

Do góry
#5455224 - 12/07/2012 13:39 Re: Kibole [12] [Re: eini]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008
I co myślisz że jak spadnie frekwencja o jakieś 30% to się wapno leśne pokruszy?
Rząd w końcu musi się zabrać za ten pierdolnik i przeboleć możliwość grania na jednej większej impresie, na którą raczej i tak się nie dostaniemy.
A jakieś takie z dupy pomysły którymi tu rzucasz to zwykła asekuracja przed zawieszeniem federacji bo tobie wystarczy meczyk w TV przy pustych trybunach.

* nie chcemy żadnych rac na stadionie ani innych materiałów pirotechnicznych,

* chcemy wprowadzenia możliwości wypicia zimnego piwka na stadionie,

* nie chcemy idiotów zajmujących miejsca innych na stadionie, siedzących w niewyznaczonych miejscach i przeszkadzających innym w oglądaniu widowiska (np. poprzez wywieszanie szmat na ogrodzeniach czy barierkach, itp)

* chcemy kupić sobie koszulkę, kapelusz, trąbkę, pomalowania sobie twarzy, bez chorych nakazów zapijaczonych dresów, którzy chcą sie ubierać w jednym kolorze, dla takich dresów zakaz na 5 lat, może zmądrzeją i zapuszczą włosy,

* nie chcemy żadnych kotłów ani ultrasów, którzy swoimi wulgaryzmami zakłócają oglądanie widowiska,

* chcemy bilety na mecze wyjazdowe kupować od klubu a nie od jakiś złodziei, którzy obdarowują biletami swoich kolesi, w zalęzności kto ile zaliczył ustawek,

* sport dla kibiców którzy chcą płacić i oglądać a nie tylko "pseudo-kibicować"

Donaldzie, stadiony dla ludzi! Nie dla bandytów!

laugh

Do góry
#5455227 - 12/07/2012 13:40 Re: Kibole [12] [Re: eini]
Podroznik Offline
veteran

Meldunek: 16/06/2003

Zatem całkowicie nie rozumiem, dlaczego kibole nie skrzykną się aby totalnie olać nie pojedyncze klubiki, ale całą ligę.

To tylko moja uwaga, generalnie mam wrażenie, że kibole, którzy tacy są wobec siebie twardzi i zaciekli są zwykłymi styropianowcami, byle krzyknąć odwieczne "j... PZPN".
Komedia jakich mało w polskim sporcie laugh

Nie wiem czy zauważyłeś że kibole już od dawna olali Polska reprezentacje
Jesli chodzi o obalenie PZPN to jak Ty to sobie wyobrażasz co niby maja zrobić kibole byli juz tacy co próbowali to rozwalić jeden nie zyje drugi z pewnościa długo nie wyjdzie na wolność
Natomiaist kibol nr1 rzekomy przywódca kiboli Legii który na stadionie i poza nim wznosił nie przychylne okrzyki dla rządu
nie może sie cieszyc wolnością ponieważ świadek koronnyile sa warte zeznania takich świadków laugh widział jak gdzies tam sprzedawał jakieś narkotyki więc nie podpuszczaj tu ludzi żeby zrobili coś co jest nie realne do zrobienia
Przecież ta cała Uefa i Fifa są skorumpowane a mecze ustawia się na całym świecie a Ty mówisz żeby kibole naprawiali świat przeciez to sa banndyci których należałoby rozstrzelać a w Polsce wszysstkim żyło by sie lepiej bo przecież w Europie już nie ma kiboli problem został rozwiązany a ludzie są szczęśliwi laugh laugh
Jak chcesz to sam napisz jakąs petycje żeby wprowadzić do PZPN kuratora zbierz podpisy i złóż ją na ręce marszałka Sejmu czy Tuska dokładnie nie wiem jakie to sa procedury a nie piszesz żeby zrobili to kibole

Do góry
#5455246 - 12/07/2012 14:40 Re: Kibole [12] [Re: Piostar]
wsadzecigłowedopralki Offline
addict

Meldunek: 02/12/2011
eini - ten user to musi być jakaś prowokacja ...

Do góry
#5455250 - 12/07/2012 14:44 Re: Kibole [12] [Re: Podroznik]
eini Offline
enthusiast

Originally Posted By: royalflush

Rząd w końcu musi się zabrać za ten pierdolnik i przeboleć możliwość grania na jednej większej impresie, na którą raczej i tak się nie dostaniemy.

[quote=eini]

Jasne, lepiej liczyć na rząd niż samemu wziąć się do roboty. A i sarkazmu nie załapałeś. Nie szkodzi smile

Nie daję żadnych pomysłów, ale po prostu jestem zdziwony tą całą bezradnością. Lepiej powyzywać się wzajemnie od kuchenkorzów i groclinowców, tak jest o wiele prościej niż zacząć coś działać smile

[quote=Podroznik]
Jak chcesz to sam napisz jakąs petycje żeby wprowadzić do PZPN kuratora zbierz podpisy i złóż ją na ręce marszałka Sejmu czy Tuska dokładnie nie wiem jakie to sa procedury a nie piszesz żeby zrobili to kibole

A co, tak ciężko?
Jest jeden problem tylko - do wspólnej sprawy trzeba się zjednoczyć i tu jest pies pogrzebany laugh
Dobra, koniec tematu, nie wiem jakim wulgaryzmem spuentować, co jest teraz tak popularne...

Do góry
#5455251 - 12/07/2012 14:47 Re: Kibole [12] [Re: wsadzecigłowedopralki]
eini Offline
enthusiast

Originally Posted By: wsadzecigłowedopralki

O tak cool
Czasami lubię przecistawić się głupiej większości cool
Ale bez ciśnienia, poglądy są jak dupa, każdy ma swoją cop

Do góry
#5455318 - 12/07/2012 16:18 Re: Kibole [12] [Re: eini]
royalflush Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/12/2008

Jasne, lepiej liczyć na rząd niż samemu wziąć się do roboty. A i sarkazmu nie załapałeś. Nie szkodzi smile

Nie daję żadnych pomysłów, ale po prostu jestem zdziwony tą całą bezradnością. Lepiej powyzywać się wzajemnie od kuchenkorzów i groclinowców, tak jest o wiele prościej niż zacząć coś działać smile

Mogliście wy pikniki przyłączyć lub chociaż poprzeć protesty OZSK przed euro i wykorzystać ten czas, a zajmowaliście zupełnie przeciwne stanowisko (powiem nawet prześmiewce) jeszcze mam szukać sarkazmów u ciebie.A OZSK istnieje nadal, i wrzuty od amik czy discogrodzisków tego nie zmienią.

Do góry
#5455347 - 12/07/2012 16:38 Re: Kibole [12] [Re: Piostar]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
A mi się wydaje, że piłkarzom to wszystko pasuje. Przyjdzie jakiś "kat", wprowadzi dyscyplinę, będzie trzymał ich w ryzach... po co im to.

Inaczej gdyby mieli jaja to trzon reprezentacji by sam wystąpił, że nie zagrają dla kraju dopóki PZPN będzie okupował kadrę i wyznaczał swoich przydupasów do kierowania nią.

Do góry
#5456049 - 12/07/2012 22:42 Re: Kibole [12] [Re: Podroznik]
Bzyku Offline
Blade Runner

Meldunek: 04/05/2004
Originally Posted By: Podroznik
Jesli chodzi o obalenie PZPN to jak Ty to sobie wyobrażasz co niby maja zrobić kibole byli juz tacy co próbowali to rozwalić jeden nie zyje drugi z pewnościa długo nie wyjdzie na wolność

Po prostu zadarli z niewłaściwym człowiekiem.

Do góry
#5456908 - 13/07/2012 16:08 Re: Kibole [12] [Re: Bzyku]
Inzaghi78 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/02/2004
Widzew Łódź chce zalegalizować pirotechnikę na stadionach [OŚWIADCZENIE] grin piwo

http://www.lodz.sport.pl/sport-lodz/1,117110,12120135,Widzew_Lodz_chce_zalegalizowac_pirotechnike_na_stadionach.html

Do góry
#5457447 - 13/07/2012 22:53 Re: Kibole [12] [Re: eini]
craax Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 30/04/2006
Originally Posted By: wsadzecigłowedopralki

O tak cool
Czasami lubię przecistawić się głupiej większości cool
Ale bez ciśnienia, poglądy są jak dupa, każdy ma swoją cop

ty wibytny piwo

Do góry
#5457592 - 14/07/2012 00:14 Re: Kibole [12] [Re: royalflush]
eini Offline
enthusiast

Originally Posted By: royalflush

Mogliście wy pikniki przyłączyć lub chociaż poprzeć protesty OZSK przed euro i wykorzystać ten czas, a zajmowaliście zupełnie przeciwne stanowisko (powiem nawet prześmiewce) jeszcze mam szukać sarkazmów u ciebie.A OZSK istnieje nadal, i wrzuty od amik czy discogrodzisków tego nie zmienią.

Nie uogólniałbym. Wiele pikników popiera wasze działania (w tym i ja). Może nie w każdym punkcie, ale ogólnie tak.
Z postów chciałem napisać o tej waszej bezradności, bo tak naprawdę narzekacie na rząd i pzpn a z postulatów wychodzi, że chcecie z nimi współpracować, mieć przedstawicieli itd. Albo walka na całego o swoje prawa albo walka a pod stolikiem... jak np. swego czasu Cracovia.

Do góry
#5459976 - 16/07/2012 15:20 Re: Kibole [12] [Re: Piostar]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
"W poniedziałek o godzinie 15:00 sto procent akcji Polonii Warszawa SA ma trafić w ręce wiedeńskiej spółki, która od niespełna miesiąca jest posiadaczem, 1,2 mln akcji GKS-u Katowice. "GieKSa" przejmie nowy klub - KP Katowice - który zajmie miejsce Czarnych Koszul w polskiej elicie. Zespół swoje mecze ma rozgrywać w Krakowie.

Nowy twór ma nosić nazwę KP Katowice GieKSa, a plan zakłada, że po dwóch miesiącach, sto procent udziałów KP przejmie spółka GKS "GieKSa" Katowice i tym samym klub ze Śląska wróci do elity tylnymi drzwiami."

No i się zaczęło...

Do góry
#5460764 - 17/07/2012 02:34 Re: Kibole [12] [Re: rcsade]
JuN Offline
ATP & WTA Tour

Meldunek: 28/10/2004
"W poniedziałek o godzinie 15:00 sto procent akcji Polonii Warszawa SA ma trafić w ręce wiedeńskiej spółki, która od niespełna miesiąca jest posiadaczem, 1,2 mln akcji GKS-u Katowice. "GieKSa" przejmie nowy klub - KP Katowice - który zajmie miejsce Czarnych Koszul w polskiej elicie. Zespół swoje mecze ma rozgrywać w Krakowie.

Nowy twór ma nosić nazwę KP Katowice GieKSa, a plan zakłada, że po dwóch miesiącach, sto procent udziałów KP przejmie spółka GKS "GieKSa" Katowice i tym samym klub ze Śląska wróci do elity tylnymi drzwiami."

No i się zaczęło...

PATOLOGIA

Do góry
Strona 36 z 47 < 1 2 ... 34 35 36 37 38 ... 46 47 >

Moderator:  Biszop, rafal08