Conrad "I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
Originally Posted By: Conrad
Fajne piwo. Z niszowych to chyba popularne u nas bo na ostatnie trzy sklepy, w których byłem, to w dwóch go widziałem.
Można nadal spotkać te piwo u nas na półkach?
Szukam czegoś lekkiego ale smacznego. Ostatnio przetestowałem jakiś Leżajsk Rześki czy Rześkie i fatalne było. Konstancin Light zaś chyba zniknął z rynku bo nigdzie go nie widać. Jest na rynku coś dobrego i lekkiego?
Mundial zbliża się wielkimi krokami, więc wypadałoby się zaopatrzyć w większe zapasy dobrego umilacza transmisji Polecicie coś dobrego, jasnego lub pszenicznego ? Może ostatnimi czasami wyszło lub pojawiło się coś wartego uwagi ?
Nie to że reklama, ale dziś dowiedziałem się że od poniedziałku 26/05 lidl zrobił akcję "Browarnia - co tydzień nowe piwne smaki" i obecnie są piwa chińskie i japońskie - Chang, Tsingtao, Sapporo, zaraz ma być coś brazylijskiego - Itaipava...
Ktoś, coś kosztował, coś wiecie czy to jakieś znośne piwa, czy taki ichniejszy chłam jak te lidlowskie argusy czy inne biedronkowe, warto tego trójaka wydać ?
Nie to że reklama, ale dziś dowiedziałem się że od poniedziałku 26/05 lidl zrobił akcję "Browarnia - co tydzień nowe piwne smaki" i obecnie są piwa chińskie i japońskie - Chang, Tsingtao, Sapporo, zaraz ma być coś brazylijskiego - Itaipava...
Ktoś, coś kosztował, coś wiecie czy to jakieś znośne piwa, czy taki ichniejszy chłam jak te lidlowskie argusy czy inne biedronkowe, warto tego trójaka wydać ?
hehehe
Zywiec białe. Nie każdemu przypasuje, ale takiego piwa w relacji cena/jakość jeszcze w polsce nie było.
Poza tym Lwówek jankes. Z wyższej półeczki zdaniem wielu numero uno.
Sapporo jak dla mnie okropne, TsingTao da się pić, a Chang calkiem niezly - ale wiadomo ile ludzi tyle opinii, ja w Azji czesto pilem Changa, nawet czesciej niz Singha bo moim zdaniem ma bardziej wyrazisty smak - no i jest mocniejszy
Niestety Sapporo poza Japonią jest robione na licencji... nawet w Singapurze dostarczają produkt "Made in Vietnam".
Asahi w Singapurze co prawda jest dobre bo oryginalne, ale na Europę to w Czechach wszystko robią.
Z japońskich piw najbardziej lubię Yebisu i Suntory. Mają specyficzny smak, zero słodkości, po nich jak się napiję zwykłego piwa to smakuje jak by ktoś cukier dosypał.
fechu
I love mecz.pl
Meldunek: 12/03/2003
Originally Posted By: radeke
connor a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
zeby znalezc sprowadzone z polski trzeba chodzic po jakis polskich sklepach itp, a tak caly rynek zasypany tymi rozlewanymi w uk ktore sa masakrycznie chujowe
Originally Posted By: connor
zeby znalezc sprowadzone z polski trzeba chodzic po jakis polskich sklepach itp, a tak caly rynek zasypany tymi rozlewanymi w uk ktore sa masakrycznie chujowe
Kto to kupuje? Nasi? Ja jak gdzieś jadę to piję lokalne piwa a nie to co mam w domu.
Chyba tylko Japończycy są tacy, że jadąc na wakacje do Belgii czy Niemiec wszędzie szukaliby tylko swojego piwa...
connor a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
nasi kupuja, zreszta wystarczy pochodzic troche po anglii i najwiecej puszek na chodnikach czy w krzakach to po polskich browarach, niestety polacy przeniesli swoje smieciarskie tradycje tez do uk