#5508951 - 25/08/2012 02:43
Re: Film, TV, seriale [35]
[Re: lelu]
|
Meldunek: 12/10/2003
|
Ja oglądałem chyba tylko J.Edgar i jego raczej bym nie polecał. Jakiś taki nijaki ten film, albo może ja nie zauważyłem w nim tego czegoś. W sumie zawsze można sprawdzić na własnej skórze, ale ja ostrzegam, że może ten film lekko przynudzać. Wszystkie wcześniejsze filmy Eastwooda można brać w ciemno, ale nie ten
|
Do góry
|
|
|
|
#5510879 - 26/08/2012 20:17
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/03/2006
|
Czasem na dobry serial wpada się przypadkowo. Nie wiem, czy już pisałem o nim, czy jeszcze nie. Jeśli tak, to warto ten tytuł przypomnieć raz jeszcze.
Mad Dogs.
Naprawdę świetna produkcja, powstały dwa sezony, składające się łącznie z ośmiu odcinków. Stacja Sky1 zamówiła już trzeci. Jedna z tych brytyjskich produkcji, której akcja nie rozgrywa się w mglistj, deszczowej Anglii, a na słonecznych wyspach hiszpański. Pierwszy sezon dzieje się na Majorce, drugi na Ibizie. Zaczyna się banalnie, bo czterech przyjaciół jedzie do piątego, właśnie na Majorkę, aby świętować jego wcześniejsz przejście na emeryturę. Niestety świetnie zapowiadający się czas balangi przybiera nieoczekiwany obrót i już nic nie jest takie, jakie miało być. Gatunek serialu trudno określić, bo łączy w sobie cechy dramatu, czarnej komedii, thrillera psychologicznego. A można jeszcze doszukać się inspiracji chociażby Davidem Lynchem, braćmi Cohen, a nawet i Hitchcockiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#5512122 - 27/08/2012 04:26
[Re: AGASSI]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/03/2005
|
Byłem wczoraj na Batmanie... Ogromne rozczarowanie, film momentami przeraźliwie wprost nudny, mało akcji, dialogi banalne, zdecydowanie jedna z najsłabszych ekranizacji. Podobały mi się 2 rzeczy: motor i Teal'c Odradzam oglądanie ludziom niebędącym wielkimi fanami nietoperzy. Większą frajdę sprawią zapewne nowi niezniszczalni Ja nie jestem fanem komiksów etc., a film/trylogię uważam za dobre kino akcji. To, że komuś film nie przypadł do gustu jest zrozumiałe, ale trochę poniosły Ciebie negatywne emocje, odradzając oglądanie filmów osobom, które nie są fanami Batmana, a już zapewnienie, że większą frajdę znajdzie w filmie Stalone'a. To dla mnie totalna ignorancja no cóż różnica pokolenia nie do przeskoczenia ps. też jestem pewien, ze nie zawiode się na Niezniszczalni 2 byłem na Batmanie, wczoraj byłem też na Niezniszczalnych... No nie ma porównania dużo lepiej się ogląda Niezniszczalnych, w tym filmie jest wszystko co trzeba, czuć troszkę stary klimat + dużo śmiesznych scen (m.in. nawiązania do rzeczywistości i starych filmów bohaterów), reszty nie opisze co by nie psuć zabawy Ciężko wyjść z kina bez uśmiechu na ustach, jeden z niewielu filmów gdzie druga część jest lepsza od pierwszej Ogromne zaskoczenie, nie spodziewałem się czegoś takiego, być może dlatego że nie oglądałem trailerów, nie czytałem zapowiedzi, poszedłem w ciemno i wszystkim polecam zrobić tak samo
|
Do góry
|
|
|
|
#5512373 - 27/08/2012 17:32
[Re: Conrad]
|
Lucio Fulci Forever
Meldunek: 22/08/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5512590 - 27/08/2012 21:42
[Re: nOcnY]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2009
|
Czy ma Ktoś może link do torrenta do wszystkich serii "Czasu honoru"? Niestety nie mam ale moge polecic do obejrzenia na IPLI ,sa wszystkie serie. (Denerwujace reklamy ale coz...) Jak mniemam chcesz nadrobić przed nowym sezonem
|
Do góry
|
|
|
|
#5514024 - 28/08/2012 20:27
[Re: mat2000]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 05/08/2009
|
Za to dzisiaj całkiem niezłe pozycje oferuje tvp kultura Ludzie ciagle narzekaja zamiast obadac program TV. Zauwazylem ze od ok roku,standard filmowy poszedł znacznie w góre. Polecam sprawdzac pon/wtorki program na TVP1 i TVN siedem. Nie sa to nowosci ale jest dobre kino. Dla przykladu dzisiaj : "Strach" i "Prestiz" Podstawa to wiadome kanały czyli : Ale Kino! i Kino Polska. Na tym pierwszy dzisiaj : "Trzy kolory:niebieski" i "Fanatyk"
|
Do góry
|
|
|
|
#5514029 - 28/08/2012 20:36
[Re: TriumfWoli]
|
veteran
Meldunek: 05/01/2009
|
Za to dzisiaj całkiem niezłe pozycje oferuje tvp kultura Ludzie ciagle narzekaja zamiast obadac program TV. Zauwazylem ze od ok roku,standard filmowy poszedł znacznie w góre. Polecam sprawdzac pon/wtorki program na TVP1 i TVN siedem. Nie sa to nowosci ale jest dobre kino. Dla przykladu dzisiaj : "Strach" i "Prestiz" Podstawa to wiadome kanały czyli : Ale Kino! i Kino Polska. Na tym pierwszy dzisiaj : "Trzy kolory:niebieski" i "Fanatyk" kilka dni temu ocenialem filmy na filmwebie i w rekomendacjach polecano mi Prestiz jako jeden z najlepszych wynikow (cos ok 85% zgodnosci) , sciagnalem go i zaczalem ogladac ,ale szybko przerwalem bo spiacy bylem , dzis trzeba bedzie na tvnie obadac
|
Do góry
|
|
|
|
|
|