Novak Djokovic - Jo-Wilfried Tsonga : 3-ci set
Typ: 2-0 dla Novaka Djokovica
Kurs: 1.64
BetssonNie tak dawno, bo na początku października (dokładnie 7 października) Serb Novak Djokovic pokonał Jo-Wilfrieda Tsonge w turnieju w Pekinie 76 62. Dzisiaj według mnie również to Serb jest zdecydowanym faworytem spotkania i myślę, że wynik 2-0 w setach może się tutaj powtórzyć.
Novak jak wiemy miał ostatnio bardzo dobry okres, wygrał turnieje w Pekinie oraz w Szanghaju (w 10 spotkaniach przegrał raptem 2 sety). Owszem w Paryżu odpadł już w pierwszym swoim spotkaniu z Querreyem, ale był to dość specyficzny turniej tuż przed ATP World Tour Finals, który oczywiście jest zdecydowanie bardziej prestiżowy niż zawody w paryskiej hali.
Jeśli chodzi o Francuza to w Paryżu pokazał, że ma strasznie nieregularny serwis, asy przeplata błędami i przy tak dobrze grającym returnem Serb może szybko zniechęcić Tsongę do gry. Patrząc więc na ostatnie poczynania obu zawodników ciężko jest tutaj zagrać inny rezultat niż zwycięstwo Serb i to najpewniej w dwóch setach. Myślę, że w tym spotkaniu nie będzie niespodzianki i Novak wygra w dwóch setach.