Mam pytanie do moderatorow konkursu w sprawie tego typu AG.
Moze warto by na przyszlosc wpisac do regulaminu, ze nie mozna pograc ilosci goli danej druzyny kiedy ktos wczesniej juz postawil na zwyciestwo tej samej druzyny? Nie mam tutaj pretensji do nikogo, ale to jest podawanie "typu pod typ" na moje. Moze warto by taka sytuacje wyjasnic raz na zawsze, zeby nie bylo podobnych nieporozumien w przyszlosci?
W regulaminie widnieje zapis: "To samo dotyczy handicapów. Jeśli przeciwnik zagra na 1X2 (bądź 12) to nie można obstawić handicapów, które nawet częściowo się pokrywają z tym typem: np. +0.5 gdy przeciwnik obstawi X lub 2 (czy odwrotnie).
To jest zapis odnosnie handicapu, no ale przeciez analogicznie mozna sie odniesc co do ilosci goli druzyny i typu na jej zwyciestwo. Przeciez istnieje duza szanse, ze tutaj wejdzie i jeden i drugi typ. A skoro w regulaminie nie ma zapisu, że nie mozna podac ilosci goli druzyny w kontekscie wczesniejszego typu na jej zwyciestwo, to przykladowo w takim razie jesli ktos zagra zwyciestwo jakiegos underdoga, dajmy na to z kursem 5, to powiedzmy ze rownie dobrze ja moge podac, ze ta druzyna strzeli gola (z kursem powiedzmy 1.60), a oczywistym jest, ze jesli druzyna ma wygrac, to przynajmniej ta 1 bramke strzelic musi. Przeciez taka sytuacja bylaby paradoksem i nie ma to sensu, a regulamin tego w takim razie nie zabrania.
Teraz nietrudno sobie wyobrazic sytuacje, ze notorycznie zdarza sie takie cos, ze ktos gra na zwyciestwo druzyny A, a zaraz inna osoba poda typ, ze druzyna strzeli A strzeli 2 bramki lub wiecej - chyba nie o to tutaj chodzi.
Zeby byla jasnosc, nie chce tutaj wywolywac jakichs niepotrzebnych sporow, no ale wlasnie taka sytuacja pokazuje, ze mozna podac typ pod inny typ. Po prostu chcialbym to wyjasnic na przyszlosc, bo regulamin jednak nie do konca precyzyjnie okresla zasady grania typów, a juz sam zapis "W skrócie, jeśli chcesz obstawić te samo spotkanie co przeciwnik to musi to być taki typ, że nie ma możliwości żeby oba typy były trafione" nijak ma się do niektorych typow. Pozdrawiam.