#5803949 - 17/03/2013 19:47
Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty.
[Re: arkadius]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 26/06/2011
|
Simons ... "brednie i tyle?" hm ... akurat tutaj nie mialem zamiaru porownywac Twoich sukcesow, czy moich porazek, ale bardziej mialem na mysli aroganckie podejscie ... Tyle ... Cytuje: ,, Simons, przypominasz mnie siebie samego jakies 10 lat temu ... " Jak mozesz tak pisać skoro mnie na oczy nie widziałes, nie znasz mnie, nie wiesz jak gram i za ile gram, nie masz pojecia jakie mam podjescie do tego wszystkiego ...
|
Do góry
|
|
|
|
#5805404 - 19/03/2013 00:18
[Re: jasper]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/04/2003
|
"hazard , bukmacherka jest dla ludzi mądrych" tutaj się nie zgodze oczywiście będąc kompletnym idiotom ciężko będzie się nie wpier.... ale uważam , że inteligencja nie jest tutaj kluczowa kluczowe jest posiadanie pewnych predyspozycji psychicznych , ciężko mi jest je sprecyzować ale chodzi o mniej/wiecej "skłonność do dania się ponieść" nie wiem gdzie leży to w głowie , co na to wpływa , jakie geny , jakie hormony , jakie okoliczności ale po 15 latach babrania sie w tym syfie jestem pewien , że chodzi o pewien rodzaj dojrzałości psychicznej to się odnosi nie tylko do hazardu , ale i do wszystkich używek/nałogów stymulujących dosyć mocno naszą głowę jeden zaczynając swoje ekperymenty z alkoholem/narkotykami będzie z nich korzystał dalej , jednak świadomy konsekwencji nigdy się nie wpuści , a drugi się "zakocha" i chocby nie wiem co i tak się stoczy i tak w hazardzie.... jeden bedzie grał , ciułał skrupulatnie , konsekwetnie i na zimno , a jak calkowicie przestanie mu zrec to rzuci to w kąt zachowując jakiś tam mniejszy lub większy odsetek ugranego kapitału a drugi : wygra tysiąc w jeden dzien i choc wie , że jeszcze 1 dzień wczesniejsz zarobrek rzędu 200zl dziennie był bardzo satysfakcjonujący to ni z tąd ni z owąd pojawi mu sie w głowie wizja , że przeciez po co on ma sobie ciułać jak tutaj już czekają pewniaki w gotowości i można wydupcyć 10 000 w 1 dzien i taki chocby miał milion , to milion pójdzie sie dymać... ps. teraz wpadła mi jeszcze myśl , że jedni traktują pieniądze na gre jak i każde inne , liczą się z ich wartością , a dla drugich to tylko cyferki i "materiał" do grania ...czasami jak jaram papierocha w oknie , o 6.00 czekając na ostatnie wyniki nba i patrze na ludzi idących do pracy , którzy przez rok nie zarobią mojej dziennej stawki... ciężka historia ludziska , w każdym bądź razie zawsze jestem po stronie graczy BIJ BUKA! wysokich wygranych!!!
|
Do góry
|
|
|
|
#5805583 - 19/03/2013 04:30
[Re: bitnap]
|
Carpal Tunnel
|
...czasami jak jaram papierocha w oknie , o 6.00 czekając na ostatnie wyniki nba i patrze na ludzi idących do pracy , którzy przez rok nie zarobią mojej dziennej stawki...
sie grac odechciewa bo takiej pierdolonej patologi to nikt nie jest w stanie przewidziec niech ci letki plus letkim bedzie ??? przeciez napisalem stawki a nie wygranej ... a zwichrowane posty na QC ? ... coz , za drobniaki sie nie gra a krew czasami jednak potrafi zagotowac sie jak woda
|
Do góry
|
|
|
|
#5805584 - 19/03/2013 04:36
[Re: royalflush]
|
Carpal Tunnel
|
dobrze chłop zwichrowany, przeczytałem posty z marca i już mi wystarczy chłopem nie jestem , bo nie mam pola i w roli nie robie że zwichrowany to się musze zgodzić ... ale przynajmniej jest co opowiadac i nie musze TV oglądać dla zabicia czasu
|
Do góry
|
|
|
|
#5806302 - 20/03/2013 00:50
[Re: SR]
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
...czasami jak jaram papierocha w oknie , o 6.00 czekając na ostatnie wyniki nba i patrze na ludzi idących do pracy , którzy przez rok nie zarobią mojej dziennej stawki...
Taki prosty Zdzichu, uwierz mi zarabiając te 1500 netto jest szczęśliwszym człowiekiem niż Ty co siedząc i paląc w oknie papierocha rozkminiasz czy wejdzie czy nie i tyle kasy w błoto i chęć odegrania, On za swoją pensje i liczę że żonka pracuje też i dzieci odchowane prowadzi spokojniejszy tryb życia niż TY.Nie wiem czy wygrywasz czy nie ale siedzę w tym już też pon 10 lat i wiem jak to jest, lecz są wyjątki, owszem.Ale wróćmy do Zdzicha w pracy, on pójdzie na te X godzin, pośmieje, powyzywa, pogada i zarobi Ty przed monitorem też to samo ale sam na sam z monitorem , zarobisz ale za 1 h wtopisz i tak w koło Macieja.Podziwiam ludzi co zarabiają na bukach grube pieniądze, jest to osiągalne ale z grających to nikły procent. Także nie ma co się spinać z ludzi pracujących bo muszą, a tak ja Ty to palisz w oknie o 6 i obracasz kwotami co oni w rok nie zarobią, pamiętaj, praca uszlachetnia, lepiej być chamem z broną ręce i nic nie mieć niż się łudzić że się ma i tak się nie ma.
|
Do góry
|
|
|
|
#5806313 - 20/03/2013 01:03
[Re: royalflush]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
dobrze chłop zwichrowany, przeczytałem posty z marca i już mi wystarczy Bogaty z domu musi Też sobie poczytałem, tyle razy ile był w czarnej dupie, puszczonych rzygów itd dawno nie widziałem. I to wszystko po rocznych stawkach tych co idą do pracy na 6 rano? Chuja. Kulczyk by zbankrutował z taką serią. Żeby nie było OT Hazard to zło
|
Do góry
|
|
|
|
#5807362 - 21/03/2013 04:21
|
Carpal Tunnel
|
bo widzisz T-error , wygranymi sie nie chwale , zawsze sie żale na przegrane , bo ja skromny chłopak jestem z biednego domu...
|
Do góry
|
|
|
|
#5807367 - 21/03/2013 04:24
|
Carpal Tunnel
|
w ogóle to widze , że Wy w złym kontekście odebraliście tą moją wypowiedź o jaraniu tego szluga w oknia w żadnym wypadku nie chodziło mi o to żeby się napinać i wielce wywyższać , wręcz przeciwnie chodziło mi raczej o tą patologie , w którą można się wpier... byle by nie skończyć jako typowy weteran branży : "jeden król kasyna , rzucał stówe za drina teraz stoi pod sklepem , prosi : dorzuć do wina"
|
Do góry
|
|
|
|
#5807545 - 21/03/2013 18:06
[Re: wafe(L)nica]
|
Pooh-Bah
|
Taki prosty Zdzichu, uwierz mi zarabiając te 1500 netto jest szczęśliwszym człowiekiem niż Ty co siedząc i paląc w oknie papierocha rozkminiasz czy wejdzie czy nie i tyle kasy w błoto i chęć odegrania, On za swoją pensje i liczę że żonka pracuje też i dzieci odchowane prowadzi spokojniejszy tryb życia niż TY.Nie wiem czy wygrywasz czy nie ale siedzę w tym już też pon 10 lat i wiem jak to jest, lecz są wyjątki, owszem.Ale wróćmy do Zdzicha w pracy, on pójdzie na te X godzin, pośmieje, powyzywa, pogada i zarobi Ty przed monitorem też to samo ale sam na sam z monitorem , zarobisz ale za 1 h wtopisz i tak w koło Macieja.Podziwiam ludzi co zarabiają na bukach grube pieniądze, jest to osiągalne ale z grających to nikły procent. Także nie ma co się spinać z ludzi pracujących bo muszą, a tak ja Ty to palisz w oknie o 6 i obracasz kwotami co oni w rok nie zarobią, pamiętaj, praca uszlachetnia, lepiej być chamem z broną ręce i nic nie mieć niż się łudzić że się ma i tak się nie ma. pozwole sobie zacytować : ,, zarabiając te 1500 netto jest szczęśliwszym człowiekiem ", hmm wezmy model singla, który nie dostał od rodziców mieszkania pod choinkę. Oczywiscie na mieszkanie nie wystarczy tak więc pokój w mieście około 500 zł w zależności od standardu, jedzenie jakies 300 zł na miesiąc, coś na dupsko 200 zł, koszty dojazdu np. do pracy jakieś 100 zł. niespodziewany wydatek np. lekarz 100 zł, jakieś wyjście gdzieś np. kino lub mecz 100 zł, internet i tv 100 zł i już mamy prawie 1500,00 zł i wyobraź sobie całe życie w pokoju z lokatorami na ścianą, bez auta, bez wakacji bo nie uzbierasz i ciulanie aby do konca miesiaca wystarczylo i ty uwazasz ze zyjac w taki sposob mozna byc szczesliwszym ? Otrząśnij się !
|
Do góry
|
|
|
|
#5807571 - 21/03/2013 18:47
[Re: simons1986]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/07/2007
|
Praca to podstawa. Ryzykowny sposób "zarabiania" pieniądzy nie daje pewnego jutra. Tak zawsze można liczyć na zarobione pięniądze. Skąd wiesz jeden z drugim jakie będzie prawo za 5, 10 czy 20 lat. Ogólnie kto moze wiedziec co będzie za tyle lat. No i Ci co nie pracują to ogólnie rzecz biorąc pasożytują bo to zmoich podatków np jest odsnieżany chodnik żeby taki tuman nie wypierdolił się na ten głupi ryj. Troche już się zasiedziałem na tym przymusowym urlopie. wiekszej bzdury dawno nie slyszałem, kupując mleko w sklepie czy też jadąc autostradą również dorzucam się do budżetu państwa i co więcej, podejrzewam że osoba która nie pracuję a zajmuje się czymś innym więcej wrzuci do wspólnego budżetu niż osoba która ciula 1500,00 zł na miesiąc po za tym za odśnieżanie chodników odpowiedzialny jest właściciel posesji a nie miasto, więc jeśli nazywasz kogoś tumanem to spójrz najpierw w lustro Wiedziałem że podasz taki przykład. Tylko że najpierw musi wygrać Co do tych chodzników to nie pisałem o tych przy posesjach prywatnych, ale sądziłem że zrozumiesz. No i to tylko był przykład.
|
Do góry
|
|
|
|
#5807684 - 21/03/2013 22:18
|
Wiara Gwarancja Wygranej
Meldunek: 19/07/2004
|
Jak masz 20 minut więcej zrób sobie na przekąske takie gofry, wyapsik Skład: 150 g owsianych 3 jaja 2 łyżki kakao rozpuszczalnego 2-3 łyżeczki cynamonu
Płatki mielimy na mąkę. Wsypujemy do miski razem z cynamonem i kakao. Wybijamy jaja, żółtka osobno od białek. Białka ubijamy na pianę, i wraz z żółtkami wlewamy do miski. Mieszamy, dolewając stopniowo wodę, aby konsystencja była odpowiednia (masa ma być trochę gęstsza niż ciasto naleśnikowe). Rozgrzewamy gofrownicę lub jak ktoś nie ma, to patelnie i pieczemy/smażymy. :
BTW: WW: 95g (dodatki typu dżem nie wliczone) B: 37 g (z tego 20 g zwierzęce) T: 26 g Kcal: ok. 770
|
Do góry
|
|
|
|
#5807749 - 21/03/2013 23:01
[Re: Shanti]
|
Pooh-Bah
|
Praca to podstawa. Ryzykowny sposób "zarabiania" pieniądzy nie daje pewnego jutra. Tak zawsze można liczyć na zarobione pięniądze. Skąd wiesz jeden z drugim jakie będzie prawo za 5, 10 czy 20 lat. Ogólnie kto moze wiedziec co będzie za tyle lat. No i Ci co nie pracują to ogólnie rzecz biorąc pasożytują bo to zmoich podatków np jest odsnieżany chodnik żeby taki tuman nie wypierdolił się na ten głupi ryj. Troche już się zasiedziałem na tym przymusowym urlopie. wiekszej bzdury dawno nie slyszałem, kupując mleko w sklepie czy też jadąc autostradą również dorzucam się do budżetu państwa i co więcej, podejrzewam że osoba która nie pracuję a zajmuje się czymś innym więcej wrzuci do wspólnego budżetu niż osoba która ciula 1500,00 zł na miesiąc po za tym za odśnieżanie chodników odpowiedzialny jest właściciel posesji a nie miasto, więc jeśli nazywasz kogoś tumanem to spójrz najpierw w lustro Wiedziałem że podasz taki przykład. Tylko że najpierw musi wygrać Co do tych chodzników to nie pisałem o tych przy posesjach prywatnych, ale sądziłem że zrozumiesz. No i to tylko był przykład. ehh nic nie musi wygrac jesli gra np. w toto-mixie który nalezy do skarbu państwa, tak wiec jeśli przegrywa to czesc kwoty i tak trafia do budzetu do panstwa taki ,,hazardzista" to idealny obywatel, nie dosc ze nie pobiera zadnych zasiłków itp, nie korzysta z publicznej sluzby zdrowia to jeszcze płaci róznego typu podatki
|
Do góry
|
|
|
|
|
|