Strona 1 z 10 1 2 3 ... 9 10 >
Opcje tematu
#5701333 - 07/01/2013 11:52 Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty.
jasper Offline
addict

Meldunek: 23/04/2011
Ten temat będzie przestrogą dla osób niepełnoletnich, lub mających problem z hazardem. Pewnie nie pierwszy taki przypadek i nie ostatni.

Sprawa jest prosta, jestem studentem- 20 lat, u bukmachera gram od kilku lat- 5,6 (mieszkałem w małym mieście, nie było problemów z puszczaniem kuponów). To była najgorsza decyzja w moim życiu. Wciągnąłem się tak, że wszystkie moje oszczędności przeznaczałem na grę. I tutaj już powinien się włączyć u mnie alarm, ale niestety tak nie było. Pierwszy taki problem miałem 2 lata temu, kwota 2000zł, miała być przeznaczona na co innego w rodzinie, ja sam zostałem z tymi pieniędzmi w domu przez 2 tygodnie. Przegrałem wszystko mimo, że w tym czasie udało mi się te pieniądze odrobić, czyli wygrać. Mimo to przegrałem je znowu. Po tamtym wydarzeniu "uspokoiłem się", nie było problemów, grałem bardzo rzadko pamiętając o poprzednich problemach. Kolejny przystanek zaczął się po pójściu na studia. W głowie miałem myśli, że czemu by nie spróbować pograć, tym razem się na pewno uda. Wygram sporo pieniędzy i będę żył jak król. Niestety bywało lepiej czy gorzej ale nie popadłem w większe problemy. Aż do ostatnich dwóch tygodni. W skrócie przegrałem 4 tysiące, których nie miałem prawa przegrać, muszą być przeznaczone na wydatki wręcz na wczoraj. Najgorsze jest myślenie takiego hazardzisty, co to za problem trafić kupon, przecież muszę wygrać, i tak sobie powtarzałem przez te 4 tysiące, a kasa ubywała. Na pomoc rodziny, albo znajomych nie mam co liczyć. W jakiś sposób udałoby się to jakoś zrobić, ale stracą do mnie resztki zaufania, które w małym stopniu odbudowałem po ostatniej wpadce. Teraz pewnie czekają mnie pożyczki w banku, za którymi będę dzisiaj chodził po mieście, a których zapewne nie dostanę, student, bez dochodu, wpisany (dzisiaj sprawdzę, ale raczej tak) do Krajowego Rejestru Dłużników (jazda na gapę w MPK) i spłacanie ewentualnych rat przez kilkadziesiąt miesięcy, życie za grosze, praca za grosze, za własną głupotę, życie z tygodnia na tydzień, a wystarczyło zamiast pójść w prawo do bukmachera, pójść w lewo do banku i zapłacić, to co miałem zapłacić. Najgorsze jest to, że człowiek dopiero myśli o bliskich po fakcie, reakcje na przekazane "cudowne wieści", uwierzcie mi, to nic wspaniałego.

Tak więc jak ktoś to w ogóle przeczyta, jeśli widzisz symptomy, że potrzebujesz zagrać kupon za pieniądze, których nie masz, kolego, koleżanko przestań. Może to doprowadzić do cholernie wielkich problemów. Hazard i bukmacherka jest dla ludzi mądrych, nie dla idiotów. Może dla niektórych ta kwota wydaje się błaha, może dla innych spora, ale mam nadzieję, że chociaż jedna osoba, która przeczyta tą wiadomość zastanowi się czy sama nie ma problemu i uratuje chociaż jedną osobę przed losem podobnym do mojego.

Osobiście mam nadzieję, że nie wrócę już do tego nałogu o ile uda mi się z tego wyjść, trzeba będzie pousuwać konta w bukmacherach, wyeliminować szansę na powrót do tego gówna. Mam nadzieję, że uda mi się trwać w tym postanowienie.

Życzę wszystkim powodzenia, nie życzę wam dużych wygranych, tylko rozumu.

A wy życzcie mi powodzenia.

Do góry
Bonus: Unibet
#5701338 - 07/01/2013 12:48 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
hunters Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2007
Powodzenia

Pewnie zaraz napiszą tu mądrale i specjaliści od pefek, ale nie jeden pewnie przeżywa niestety to co powyżej...

Do góry
#5701649 - 07/01/2013 19:20 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
SchabowyRazz Offline
addict

Meldunek: 02/07/2009
Dobry tekst,niestety nie trafi do nikogo.
Człowiek uczy się na własnych błędach. Nie na cudzych

Powodzenia Jasper

Do góry
#5701657 - 07/01/2013 19:29 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
rcsade Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 06/10/2006
SchabowyRazz - niestety ale człowiek dosyć często nie uczy się nawet na własnych błędach, tak więc z tą nauką to cieżko u ludzi.

Trzym się Jasper

Do góry
#5701671 - 07/01/2013 19:47 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
Gabashvili Offline
a.k.a. "Lyon"

Meldunek: 23/09/2009
Powodzenia jasper piwo
pamiętaj tylko żeby nie róbić głupot... uwierz mi, że to nie jest aż tak wielki problem w porównaniu do problemów z jakimi inni muszą się zmierzyć , jeśli masz w sobie choć odrobinę zaparcia i determinacji to na pewno uda Ci się z tego wyjśc. boks

Do góry
#5701904 - 07/01/2013 23:30 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
beat LA Offline

Meldunek: 17/11/2002
Z drugiej strony gdyby nie tacy jak ty, bukmacherzy poszli by z torbami.
Ten 1% graczy musi na kims zarabiac - przypuszczam ze w tym temacie tacy ludzie zapewne sie pojawią ze swoimi wpisami grin

Do góry
#5702049 - 08/01/2013 00:49 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: beat LA]
mez Offline
veteran

Meldunek: 05/01/2009
priv

Do góry
#5702101 - 08/01/2013 01:06 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
simons1986 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 26/06/2011
Niestety kolega ma rację, sam mialem przygode z pozyczka bankową na hazard, mi udalo sie kredyt splacic w ciagu miesiaca ale na wszelki wypadek po tej akcji zamknelem wszystkie konta bankowe zwlaszcza te ktore dawały ogromne kwoty za to tylko ze sie ma u nich konto np. Mbank. Na szczescie w odpowiednim momencie powiedzialem STOP i zycze wszystkim pozostalym graczom aby rowniez w odpowiednim momencie powiedzili sobie STOP. Z perspektywy czasu moge powiedziec ze to nie puszczony kupon tylko rodzina jest najwazniejsza smile

Do góry
#5702152 - 08/01/2013 01:34 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
Napo Offline
I Love This Game

Meldunek: 13/07/2007
W Bukmacherce trzeba uwazac na wypite kieliszki, żeby sie nie upić. smile

Do góry
#5702153 - 08/01/2013 01:34 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
vecchio cucs Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/03/2009
Powodzenia Jasper .... wytrwałosci Ci zyczę , może zabrzmi jak ględzenie ale - dla otuchy jest wiele osób ze znacznie poważniejszymi problemami niz finanse

Do góry
#5702368 - 08/01/2013 02:55 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
jasper Offline
addict

Meldunek: 23/04/2011
Po pierwsze dzięki za słowa otuchy.

Po drugie nie chodzi tu o te pieniądze, mimo, że dla mnie jest to bardzo duża kwota. Najgorszy jest zawód, który sprawie najbliższym. I tylko o to mi chodzi, bo nie jest to pierwszy raz.

Napiszę za kilka dni jak się sprawy potoczyły.

Do góry
#5702402 - 08/01/2013 03:14 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2007
Originally Posted By: jasper

Po drugie nie chodzi tu o te pieniądze, mimo, że dla mnie jest to bardzo duża kwota. Najgorszy jest zawód, który sprawie najbliższym. I tylko o to mi chodzi, bo nie jest to pierwszy raz.

4 tysiące w wieku 20 lat to według mnie nie duża zacznij dorosłe samodzielne życie to zobaczysz wtedy co to jest duża kwota zadłużenia. Ja ani u bukmachera ani w kasynie nie przegrałem a mam 100-120 razy więcej długu do spłacenia bo zacząłem dorosłe życie w Polskiej Rzeczpospolitej Kapitalistycznej.
Mój dobry znajomy od matki z USA dostawał dolary na budowę domu a wszystko przegrał na barowych automatach jakieś 150 tys dolarów. Matka z USA przyjechała a tu ani domu ani piniędzy a syn z dwójką dzieci w kawalerce mieszka. Hazardzista jest jak alkoholik jeden i drugi to zwykły egoista zrobi wszystko żeby zagrać drugi wszystko żeby wypić. A jak masz jeszcze wyrzuty sumienia tzn. że nie jest tak źle bo znałem wielu alkoholików czy narkomanów którzy żadnych skrupułów nie mają nawet przed rodziną. Jak przestaniesz mieć wyrzuty sumienia i przejmować się tym co pomyślą o tobie inni tzn że jesteś już na dnie i nic ci wtedy nie pomoże żadne terapie ani spotkania w AA.

Do góry
#5702432 - 08/01/2013 03:31 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
Nirtz Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/11/2003
Hazard jest bardzo ciężkim uzależnieniem. Dużo cięzszym niż np. alkoholizm. Leczyć można się w tych samych placówkach co alkoholizm przez NFZ. Dodatkowo Anonimowi Hazardziści. Powodzenia

Do góry
#5702547 - 08/01/2013 04:44 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: ultra1978]
mat2000 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/10/2005
Originally Posted By: ultra1978

4 tysiące w wieku 20 lat to według mnie nie duża zacznij dorosłe samodzielne życie to zobaczysz wtedy co to jest duża kwota zadłużenia.

Dokładnie, 4 koła to żdne pieniądze. Nie takie długi ludzie mają.
Może teraz tego nie dostrzegasz, ale powinieneś cieszyć, że swój problem zrozumiałeś zanim ta kwota urosła o kilka zer.

Powodzenia!

Do góry
#5702575 - 08/01/2013 05:27 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: ultra1978]
mez Offline
veteran

Originally Posted By: jasper

4 tysiące w wieku 20 lat to według mnie nie duża zacznij dorosłe samodzielne życie to zobaczysz wtedy co to jest duża kwota zadłużenia. Ja ani u bukmachera ani w kasynie nie przegrałem a mam 100-120 razy więcej długu do spłacenia bo zacząłem dorosłe życie w Polskiej Rzeczpospolitej Kapitalistycznej.
Mój dobry znajomy od matki z USA dostawał dolary na budowę domu a wszystko przegrał na barowych automatach jakieś 150 tys dolarów. Matka z USA przyjechała a tu ani domu ani piniędzy a syn z dwójką dzieci w kawalerce mieszka. Hazardzista jest jak alkoholik jeden i drugi to zwykły egoista zrobi wszystko żeby zagrać drugi wszystko żeby wypić. A jak masz jeszcze wyrzuty sumienia tzn. że nie jest tak źle bo znałem wielu alkoholików czy narkomanów którzy żadnych skrupułów nie mają nawet przed rodziną. Jak przestaniesz mieć wyrzuty sumienia i przejmować się tym co pomyślą o tobie inni tzn że jesteś już na dnie i nic ci wtedy nie pomoże żadne terapie ani spotkania w AA.

Hmm , dziwne... Ja tez wszedlem w dorosle zycie w "Polskiej Rzeczpospolitej Kapitalistycznej" i jakos nie mam takich dlugow ...Uwziela sie ta Polska na ciebie czy jak ?

Wiecznie tyko narzekasz i placzesz jak to masz zle wiec taka mala rada ode mnie :

Wez sie w koncu za robote to moze bedziesz mial lepiej zamiast wylewac zale przed kompem.

Zalosne.

Do góry
#5702583 - 08/01/2013 05:49 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
haku Offline
Lucio Fulci Forever

Meldunek: 22/08/2006
Bardzo mądre słowa jak na 20-latka. Życzę Ci jasper powodzenia

Ale po ostatnich wpisach popcorn chyba czas zacząć prażyć... smile

Do góry
#5702730 - 08/01/2013 07:37 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: mez]
ultra1978 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/07/2007
Originally Posted By: mez

Hmm , dziwne... Ja tez wszedlem w dorosle zycie w "Polskiej Rzeczpospolitej Kapitalistycznej" i jakos nie mam takich dlugow ...Uwziela sie ta Polska na ciebie czy jak ?

Wiecznie tyko narzekasz i placzesz jak to masz zle wiec taka mala rada ode mnie :

Wez sie w koncu za robote to moze bedziesz mial lepiej zamiast wylewac zale przed kompem.

Zalosne.

Dzięki doktorze Babiński za radę. Ile się należy za poradę? Bezpłatna była? bo jak co to mam ubezpieczenie NFZ i myślę ze pokryje koszty tej porady ba być może nawet koszty leczenia u tak wybitnego specjalisty.
Naprawdę mnie ten tekst zmotywował do roboty jutro chyba nawet wezmę się za nią ze zdwojoną siły BY ŻYŁO SIĘ MI LEPIEJ hehe.

Do góry
#5702778 - 08/01/2013 07:53 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: ultra1978]
mez Offline
veteran

Originally Posted By: mez

Zalosne.

Dzięki doktorze Babiński za radę. Ile się należy za poradę? Bezpłatna była? bo jak co to mam ubezpieczenie NFZ i myślę ze pokryje koszty tej porady ba być może nawet koszty leczenia u tak wybitnego specjalisty.
Naprawdę mnie ten tekst zmotywował do roboty jutro chyba nawet wezmę się za nią ze zdwojoną siły BY ŻYŁO SIĘ MI LEPIEJ hehe.

co ja bede od ciebie pieniadze wymagal jak ty nawet na wlasne dziecko pieniedzy zalujesz w dodatku nie wstydzisz sie o tym pisac laugh laugh

Do góry
#5702808 - 08/01/2013 08:19 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: mez]
Terry Butcher Offline
old hand

Meldunek: 29/05/2003
nie za szybko, kolego mez, oceniasz ludzi ?

Do góry
#5703670 - 09/01/2013 01:18 Re: Hazard jest dla ludzi mądrych, czyli kolejny temat zadłużonego hazardzisty. [Re: jasper]
kewin Offline
Q

Meldunek: 19/04/2005
nawet mozna byc tepym i glupim ale grac odpowiedzialnie . . trzeba podejsc do grania z dystansem a przytym miec chlodna glowe. . . zal sie robi jak sie czyta tego typu tematy i takie pisanie wcale nie uchroni kogos od tego typu zdarzen. . .

Do góry
Strona 1 z 10 1 2 3 ... 9 10 >

Moderator:  Biszop, rafal08