no to jeszcze kilka słów ode mnie, ot takie subiektywne (no bo jakie?) spostrzeżenia.
Zaczne może od takiego generalnego stwierdzenia, ze skład naszej kadry to jest skandal narodowy! Mam wydawałoby się wiele więcej ważniejszych problemów w życiu, a jednak to co odpier&%*^ił Janas chodzi za mną jak jakaś klątwa.
bramkarze:Jak można nie zabrać Dudka
W żadnym wypadku nie twierdze, ze powinnien być „pierwszym” ,ale jechać jako drugi (a nawet trzeci!!!) powinien!!! Drużynie potrzebny jest zawodnik z takim autorytetem i doświadczeniem jakie ma nasz Dudzio! Nawet jeśli miałby nie zagrać ani minutki, to sama obecność z chłopakami na rozgrzewce czy w szatni takiego zawodnika to wielku atut! A sam Jurek to człowiek wielkie klasy i kultury osobistej, i nie wyobrażam sobie, aby się obrażał o to, ze nie wybiega w podstawowym składzie. Cokolwiek by się nie działo w samym finałach, to on zawsze byłby sercem za drużyną ,i na pewno by się nie obrażał i nie strzelał fochów, ze nie wybiega w pierwszej jedenastece. A to, ze jest oburzony faktem, ze w ogóle nie jedzie to ja się nie dziwie. Nie widziałem jego reakcji, nie oglądałem „co z tą Polska”, ale jakkolwiek by nie był rozgoryczony, to uważam, ze byłyby to reakcje w pełni uzasadnione. Tak jak zauważył
Mr Andrew po kiego grzyba Fabiański?!?! Jakie on tam zdobędzie doświadczenie
I tak nie zagra nawet 10 sekund!! Taki nieopierzony zawodnik może jedynie niepotrzebnie wprowadzać nerwową atmosfere druzynie.... Eh.... szkoda gadać.
Natomiast numerem jeden powinien być dla mnie bez cienia wątpliowści
Tomek Kuszczak!!! Ze Celtic zdobył mistrzostwo to oznacza, ze Boruc jest lepszym bramkarzem ?? Po pierwsze czyje strzały on bronił?! Kuszczak natomiast stawał oko w oko z najwiekszymi gwiazdami! Henry, rooney, owen... co tu dużo gadać zreszta, nie będę ich wszystkich wymieniał, bo jaki to ma sens. W kazdym razie nr.1 – Kuszczak, a nie bufoniasty Boruc!! Jednak rzecz to taka, ze Boruc jest przeciętnym bramkarzem. A do tego ,ze jest średniakiem, to jeszcze po przejściu do Celticu wg mnie strasznie zaczął cfaniakować!! Buja się i jest zarozumiały, a swoją grą wcale nie potwierdza tych pozorów ostoi druzyny, którą pewnie chciałby być. Przypomina mi się mecz z Islandia, gdy „na stojąco” wpuszczał bramki. Sami zobaczycie, bo Boruc jest nr. 1 u Janasa. Już ekwador wpierdzieli nam 2 bramy, obyśmy tylko my strzelili wiecej
Kłos – baaardzo dobrze, ze nie jedzie, i nie wiem nawet jak coś tak oczywistego uzasadniać. Dla mnie osobiście on żadnym pewniakiem nie jest. A jak sobie przypomne co odpierdzielał z Hajtą na MŚ 4 lata temu, to aż czuje ulge ,ze ten gracz nie jedzie, bo jeszcze Janasowi (jak to jemu) mógłby wpaść do głowy szalony pomysł, aby Kłos wybiegł w podstawowym składzie i może jeszcze był kapitanem druzyny
Gancarczyk.... – a kto to ku%^$^ jest??!! Może nie siedze w Orange Ekstraklasie, stąd nie znam tego wielkiego odkrycia, no ale... litości... to są przecież MŚ!!! A nie towarzyski turniej piłki plażowej... Taki zółtodziub jak wyjdzie na stadion, zobaczy te kilkadziesiat tysięcy kibiców to narobi w portki! Tego nam trzeba? Teraz się zebrało Janasowi na eksperymenty?!
Co to niby jest?! To są finały Mistrzostw Świata!! A janas traktuje je jak obóz przygotowawczy, przed eliminacjami do mistrzostw Europy! Czy naszą jedyną ambicją maja być same awanse do finałów?! Ja i pewnie każdy kibic w Polsce chce, abyśmy powalczyli! Skoro już idziemy na bal to wypadałoby chyba troszke potańczyć
Mila – jedyna moja reakcja to
Największy zonk na Świecie... Ten zawodnik to totalne dno!!! Absolutnie nic sobą nie reprezentuje!!! Czytałem gdzieś, ze Janas go bierze, ponieważ liczy na jego przebudzenia... No kurde... z czego ma on się budzić?? Czy on kiedyś był wirtuozem piłki? No powiedzcie mi, bo może sobie nie przypominam!!! W Groclinie tylko sprawiał wrażenie nieoszlifowanego diamentu, który ma perspektywy, aby stać się naprawde dobrym piłkarzem. Jednak po wyemigrowaniu to co wyprawia to jedna wielka kicha!! To wg mnie najbardziej niesłuszne powołanie! I jeszcze ta jego radość po strzeleniu bramki.... żenada... rozumiem radość, ale on strzelając szmate wyspom owczym (no bo nawet czysto nie trafił, potknął się i mało nie wyj%$ał, a piłka wkulała się szczęśliwe obok słupka...) wpada w taką euforie radość, jakby to był sam finał MS ,a on w 93-ciej minucie strzela bramke na 1-0
Gorawski... Giza... – rzeczywiście śmieszne....
Frankowski – no po prostu tak mi żał tego piłkarza, ze aż nie potrafie tego opisać. Janas nie jest ,żadnym bossem trenerki! Prawda jest taka, ze kiedy wszystko się pierdoliło, to wpuszczał Franka ,który ratował mu dupsko!! Gdyby nie Tomek to śmiem szczerze wątpić w nasz awans! Jednak nie chciałbym ,abyście mnie źle zrozumieli. Wcale nie uwazam, ze Franek powinien jechać „za zasługi”. Faktycznie ostatnio jest z nim źle, zagubił może nie tyle forme strikte sportową, co zagubił się psychicznie. Do Mistrzostw pozostały jeszcze 3 tygodnie i myśle, ze to jest okres który z powodzeniem mógłby sprawić, ze nasz super snajper by się odrodził – jestem tego nawet pewien! Jestem również pewien tego, ze jednak bramka by sprawiła, ze nagle by się odblokował i znów dostarczyłby nam wielu radości ze strzelanych bramek!
Rasiak – temat rzeka.... nie chce mi się rozpisywać... W każdym razie nie jestem do niego aż tak anty nastawiony, bo w przeciwieństwie do takiego Mili zdarzają mu się przebłyski. A rywale, którzy nie poznali się na jego „umiejętnościach” mogli by poświęcać mu wiecej uwagi, co by sprawiło, ze więcej swobody by miał Żuraw czy inni napastnicy. Wiec może Rasiak swoimi „walorami” wiele dla Polski by nie zrobił, ale samo absorbowanie uwagi obrońców to wcale mało nie jest....
Jeleń – strzał w dziesiątke!! Jest pod ogromnym wrażniem gry tego zawodnika!! Dla mnie to mega talent i oby się chłopak nie zmarnował!! Czasu na zgranie zostało mało, ale chętnie bym widział duet napastników Żurawski – Jeleń. Irek swoimi naprawde dużymi umiejetnościami technicznymi i szybkością by wymęczył obrońców , a na ostatnie 10-20 wchodzi Franek – łowca bramke - i dobijamy tym rywali!!!! Ale Franek nie wejdzie...
Ode mnie to by było na tyle
Pozdrawiaki