#5816892 - 30/03/2013 03:07
Re: Moneybookers - Skrill [28]
[Re: rafal08]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/07/2007
|
@ Agassi
Jednoczesnie piszesz, że "mogą im się nie podobać" wpłaty do buka przez Ukash/PaySafecard.
A co ich to obchodzi ? Przecież to nie ich sprawa, tylko buka, zarejestrowanego w UE, nie ?
Zresztą w UE, w instutucjach największego zaufania, jakim sa na przykład banki, są zapisy w umowach sprzeczne z prawem. Co chwila o czymś informują i banki muszą wycofywać.
Ale rpzeceiż nie z własnej inicjatywy. Tylko ktoś się wk..urwił i nadał sprawie bieg...
|
Do góry
|
|
|
|
#5816906 - 30/03/2013 03:14
[Re: Art300]
|
Knockin' On Heaven's Door
Meldunek: 21/03/2007
|
@ Agassi
Jednoczesnie piszesz, że "mogą im się nie podobać" wpłaty do buka przez Ukash/PaySafecard.
A co ich to obchodzi ? Przecież to nie ich sprawa, tylko buka, zarejestrowanego w UE, nie ?
Zresztą w UE, w instutucjach największego zaufania, jakim sa na przykład banki, są zapisy w umowach sprzeczne z prawem. Co chwila o czymś informują i banki muszą wycofywać.
Ale rpzeceiż nie z własnej inicjatywy. Tylko ktoś się wk..urwił i nadał sprawie bieg... na to odpisałem już wcześniej ale powtórze to są wpłaty anonimowe i nie ma nawet 10% pewności, że pochodzą od właściciela konta a jak pamiętamy wpłaty od osób trzecich są surowo zakazane i skutkują banem. ps. nie wmówisz Mi, że na osobę obcą nie założe konta MB i nie będę nim dysponował..........nie wmówisz bo miałem ich kilka
|
Do góry
|
|
|
|
#5816911 - 30/03/2013 03:17
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/01/2010
|
Wplacajac takimi no name powinno sie wyplacac na konto bankowe , wplacajac MB powinno sie wyplacac na MB ,wplacajac netkiem powinno sie wyplacac na netka itd Nie pododbalo im sie i jakis punkt musieli podac i tyle musieli by zbanować wszystkich Polaków Dokladnie bo ktos kto nie gra nawet nie ma pojecia ze istanieje jakies Moneybookers.No niech bedzie ze jakies 99,9% nie wie Zgoda,ale co ja ma zrobić jak taki Expekt,ComeOn,Doxxbet czy Sportingbet i inni zezwalają na wypłatę wygranej na MB z depozytu wpłaconego kodem zakupionym w kiosku? Jesli jest to zgodne z ich regulaminem to po prostu korzystam z takiej opcji,bo to dla mnie jest po prostu wygodne. Sa firmy,które jak wpłacisz Ukashem lub Paysafecard to zezwalają na wypłatę tylko i wyłącznie na konto bankowe. W myśl zasady co kraj to obyczaj,co bukmacher to inny regulamin .
|
Do góry
|
|
|
|
#5816915 - 30/03/2013 03:22
|
Pooh-Bah
|
Ale rozstrzygnięcie tego problemu leży po stronie buka, nie po stronie MB. I jak buk umożliwia wypłatę na MB, nie wpłacając uprzednio przez MB, to znaczy, że powinno to być bez cienia wątpliwości legalne.
A jesli dochodzi do sprawdzenia gościa, to skutek może być tylko jeden. W przypadku stwierdzenia ducha, ban w MB i u buka. Ale nie w MB, a konto u buka sobie dalej jest aktywne.
Oczywiscie zakładam, że tu w grę nie wchodzą inne sprawy, jak przesyłanie pieniędzy miedzy osobami, sposród których jest choć jedna osoba fikcyjna, ale to z założenia odrzuciliśmy. Nie o tym mówimy w kazdym bądź razie.
|
Do góry
|
|
|
|
#5816923 - 30/03/2013 03:26
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Art300 czy zdajesz sobie sprawe z tego ,ze w ogole ta sprawa Nas (mnie,Ciebie,Agassiego itp ,itd ) nie dotyczy wlasciwie zezwalają na wypłatę wygranej na MB z depozytu wpłaconego kodem zakupionym w kiosku? NIe powinny zezwalac jesli nigdy nie wplacales ta metoda Jest tez druga strona takiej historii ktora mozna zauwazyc od paru lat na forum szczegolnie wsrod nowych graczy No jakie kur/wy z tego bukmachera ,ze nie mozna wyplacac gdzie sie chce Widocznie sa powody dla ktorych nie mozna tak robic Oczywiscie to nie do Ciebie Iwdakuno tylko ogolnie
|
Do góry
|
|
|
|
#5816935 - 30/03/2013 03:32
|
Pooh-Bah
|
@ Rafał
Masz rację w tym sensie, że znamy relację jednej strony.
Ale będę sie upierał, ze zapis w MB jest nieprecyzyjny i może, podkreslam, może byc interpretowany różnie.
Dla mnie to "mogą być uważane" jest wręcz kuriozalne. I nie wzrusza mnie to, ze powołują sie na przepisy instutucji nadzorujących w taki sposób, że sprawiają wrazenie, ze to wszystko jest skontrolowane i zgodne z prawem.
W Polsce też nad bankami jest, chwalą się tym, że niemal doskonały, nadzór, a kwiatki w umowach są.
|
Do góry
|
|
|
|
#5816950 - 30/03/2013 03:58
|
Pooh-Bah
|
A przepisy muszą być na tyle elastyczne, ze na przykład taki Betclic ma w regulaminie, że jak raz wpłacisz przez NT, to potem wypłaty TYLKO na NT.
I jak się to ma do "równowagi" między metoda wpłat i wypłat?
Na drugim biegunie jest WillHill, z którym sie kłócę co chwila, bo ich poj.bany program co chwila mi splituje wypłaty między MB/NT. Zupełnie bez sensu i niezgodnie z tym co deklarują, ze oblicza ile wpłaciłeś i z czego.
Myślę, że tak naprawdę problem jest jeden: potwierdzona tożsamość.
Przecież kupon Ukash czy PaysafeCard możesz ofiarowac komuś po zakupie, tak więc nie chodzi o samą kasę, bo to uwzględniają śmiesznymi limitami wpłat.
|
Do góry
|
|
|
|
#5816952 - 30/03/2013 04:01
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Art300 Ty uwielbiasz dyskusje i szukanie argumentow,punktow regulaminu,odniesien .No ,ale co to zmieni. Przez karte/karty MB naprawde boje sie podchodzac do bankomatu. Mimo,ze mam tez pare innych kart .No,ale jest inna lepsza opcja ? NIe ma .To po co sie czepiasz i co chcesz zrobic ? Bedziesz z nimi walczyc Myślę, że tak naprawdę problem jest jeden: potwierdzona tożsamość. Tozsamosc przy wplacie takim no name potwerdzi kazdy kto nie ma zlych zamiarow wiec to nie to Przecież kupon Ukash czy PaysafeCard możesz ofiarowac komuś po zakupie, tak więc nie chodzi o samą kasę, bo to uwzględniają śmiesznymi limitami wpłat. No ale co to ma do rzeczy wlasciwie bo naprawde nie rozumiem
|
Do góry
|
|
|
|
#5816962 - 30/03/2013 04:13
|
Pooh-Bah
|
@ Rafał
No to ma do rzeczy, że tutaj problem prania pieniędzy/ grania "nie za swoje" - nie istnieje. Jest wliczony przez sam limit wpłat.
A kwestia tożsamości..., jasne, że ten kto nie ma złych zamiarów, potwierdzi, ale jest problem tego, czy potwierdził, no i problem tak zwany "w imieniu osób trzecich", nawet jak tożsamość potwierdzili.
|
Do góry
|
|
|
|
#5816976 - 30/03/2013 04:49
|
Pooh-Bah
|
@ Rafał
Masz rację. Problem jest, póki co, wyimaginowany.
A co do karty MB, nigdy z nią nie miałem najmniejszych problemów w bankomacie. Nie kupiłem też żadnych rzeczy wymienionych w regulaminie MB, jako zabronione. I nie dlatego, że wiem i nie kupuję, tylko po prostu stwierdzam fakt. Choć jakbym miał na przykład potrzebę kupienia karty przedpłaconej i do dyspozycji tylko kartę MB, to pewnie bym kupił, bo o tym punkcie regulaminu nie pamiętałem.
|
Do góry
|
|
|
|
#5817347 - 30/03/2013 15:37
[Re: Iwdakuno]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2004
|
Przysłali maila. Obciązyli mnie regulaminową opłatą administracyjną 150EUR. Konto zamknęli.Decyzja jest ostateczna i nie podlega dalszej dyskusji.
Uzasadnili to to pkt 11 regulaminu-transakcje zabronione.
11.2. "Surowo zabrania się dokonywania płatności dla lub akceptowania płatności od osób lub podmiotów oferujących nielegalne usługi hazardowe, włączając w to (lecz nie ograniczając się do) nielegalnych zakładów sportowych, gier w kasynach oraz pokera. Mamy prawo do zawieszenia lub zamknięcia konta Skrill (Moneybookers) w każdej chwili bądź też odmówienia realizacji lub unieważnienia danej transakcji w przypadku, gdy będziemy podejrzewali, że bezpośrednio lub pośrednio używają Państwo konta Skrill (Moneybookers) do nielegalnych transakcji hazardowych lub konto jest używane w powiązaniu z takimi transakcjami. Do krajów, w których zabroniony jest hazard on-line zaliczają się Stany Zjednoczone Ameryki, Turcja, Chiny, Malezja i Izrael. Niniejsza lista nie jest wyczerpująca i do zakresu Państwa obowiązków należy upewnienie się, że nie używają Państwo naszych usług do transakcji, które mogą być uważane za nielegalne w obrębie jurysdykcji kraju, w którym Państwo mieszkają."
Ciekawe czy odzyskam to co jeszcze mi pozostało. Mój przypadek niech będzie przestroga,aby nie powierzać im większych pieniędzy. sprawa moze byc bardzo prosta otwierajac konto MB miales opcje czy bedziesz przlewal kaske na strony hazardowe, jesli zaznaczylez NIE to zamkneli ci konto na legalu oczywiscie ty nie przelwales kaski na strony hazardowe bo wplacales pre-paid , ale za to wyplacales ze stron hazardowych co do rachunkow za zakupy to czy oni naprawde widza szczegolowy rachunek co kupowales ? Juz dawno by mi zablokowali bo czesto kupuje alkohol a takze placilem w aptece , robie tak juz ponad trzy lata bo mam druga karte MB
|
Do góry
|
|
|
|
|
|