Witam! Dzisiaj mam 7 meczyków z WNBA...więc oto moje typy na dzisiaj:
Bardzo ciężki mecz do typowania Washington-Los Angeles obydwie ekipy bardzo dobre.Mystics świetnie gra u siebie bilans 10-4 ale Sparks to obecnie najlepsza ekipa rozgrywek..i napewno łatwo się niepodda w tym meczu..uważałbym na ten mecz dlatego dla mnie no bet!
Chicago-Phoenix- w tym meczu spotyka się najsłabsza druzyna sezonu Chicago Sky z chimerycznie grającym zespołem Mercury..myślę że w tym meczu rozstrzygnięcie będzie tylko jedno czyli win zespołu Phoenix dlatego iż sa poprostu lepsze kadrowo od Sky dla mnie wygrana Phoenix 6/10.
Minnesota-Seattle- dla mnie tutaj zwycięstwo Minnesoty która ostatnie 3 mecze przegrała i dzisiaj przed własną publiką w końcu przełamią tą passę i pokonają Storm które też nie zaskakuje w tym sezonie. Minnesotę poprowadzi dzisiaj do zwycięstwa najlepsza zawodniczka ligi Augustus kto się zna na wnba to wie doskonale ile ona znaczy dla Lynx! wygrana Minnesoty 6/10.
Connecticuet-New York- Dla mnie faworyt tutaj jest tylko jeden oczywiście Sun ponieważ New York to jedna z najsłabszych ekip w lidze a Sun rzadko kiedy przegrywa mecze u siebie bilans 12-2 w domu! Tym bardziej Sun będzie chciało podtrzymać serię 7 ost zwycięstw w lidze! Niema żadnego znaczenia że New York ost 3 mecze wygrał! Jeszcze niewiadomo czy zagra dzisiaj najlepsza zawodniczka w Liberty a mianowicie Becky Hammon doskonała rozgrywająca i rzucająca w ekipie Liberty.Dla mnie Connecticuet 10/10!!pewniak dnia ale mały kurs!!
San Antonio-Charlotte- Niby Charlotte lubi robic niespodzianki w meczach z lepszymi druzynami od siebie ale niesądzę by byli w stanie pokonać zespół Biby(Bibrzyckiej)Sting już starciło szanse na awans do play off więc niema o co grać a dzisiaj zagrają na wyjeździe gdzie bilans mają tragiczny-3-10 hehe..wygrana San antonio 8/10
Detroi-Indiana- niezwykle ciężki mecz do typerki..ale myślę że Detroit znowu udowdni że jest jedną z najlepszych druzyn grających u siebie. Bilans mają świetny 10-2..ale obie ekipy mają kim straszyć siebie nawzajem bo w detroit króluje Nolan, Riley,Smith i Braxton...i świetny trener motywator Bill Laimbeer.A w Indianie ta niezawodna juz od 2 lat piątka Whitmore,Catchings,DeForge, Bevilaque,Terry...no i dość chimeryczny trener Brian Winters...większe doświadczenie po stronie Detroit które jeszcze walczy o jak najlepszy bilans przed play-off..dla mnie Detroit 9/10.
Sacramento-Houston- heh obronczynie tytułu sprzed roku Sacramento Monarchs niepowinny mieć żadnych problemów w e własnej hali z pokonaniem zespołu Houston którey na wyjazdach jest słaba ekipą. Takiego meczu Monarchs nieprzegra!!Niewierzę że Houston odzyska taka skuteczność rzutów za 3 pkt jak na początku sezonu i zacznie wygrywac z takimi gigantami jak Sacramento...dla mnie Sacramento win..8/10!! to są moje typy na dzisiaj!pozdro