Mój kolega prosił mnie o poradę w pewnej sprawie, ale ja nie znam się dokładnie na tym, więc wolę się tutaj zapytać, by mu źle nie doradzić.
Sprawa wygląda tak, że ten kumpel kiedyś grał głównie u naziemnych, w necie rzadko kiedy. Jakiś czas temu przerzucił się na buki netowe, założył konto Moneybookers i kilka razy przez Moneybookers wpłacał do bukmacherów. Teraz uzbierało mu się trochę kasy i chce to wypłacić. Pojawił się jednak problem.
Coś mu się przypomniało, że dobrych kilka lat(dokładnie nie pamięta, ale podobno nie było jeszcze wtedy polskiej wersji językowej) temu zakładał konto Moneybookers, z którego jednak nigdy nie skorzystał, a przynajmniej sobie tego nie przypomina.
Moje pytanie jest takie, czy może mieć przez to problemy z wypłatą z MB na konto bankowe? Skoro ma dwa konta, ale z tego pierwszego nigdy nie robił żadnych tranzakcji, to czy może mieć z tego powodu jakieś problemy?
I co teraz powinien zrobić? Napisać do nich o tym, a może przemilczeć, ale podczas weryfikacji może wyjść ten problem? Nie wiem co mu doradzić...