#585150 - 22/06/2006 07:36
Re: GRUPA - E -
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/01/2006
|
najbardziej zdyscyplinowani w defensywie są Czesi.. jakby nie nieudolność czarnych i wymyślane spalone sędziego to by dostali 0:7. dwa kołki stały pośrodku i dwa kołki ledwo żyły po bokach..
|
Do góry
|
|
|
|
#585151 - 22/06/2006 07:42
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 19/08/2005
|
Wszyscy tak chwalimy Ghańczyków bo jest naprawdę za co.Pamiętajmy jednak,że jest to tylko debiutant,a nie drużyna doświadczona,która potrafi wygrywać mecz za meczem.Zgadza się,że Ghana zagrała wspaniały mecz z Czechami ale nie zapominajmy o remisie USA z Włochami,w którym to Amerykanie zagrali bardzo dobrze w obronie nie pozwalając na wiele Włochom.Każdy stawia dzisiaj na Ghanę ale ja przestrzegam przed zbytnim optymizmem przed tym meczem.To jest mundial tu każdy chce wyjść z grupy i na pewno nie będzie to łatwy mecz dla Ghańczyków,jest jeszcze stara prawda,która mówi "mecz meczowi nierówny" co juz kilka razy znalazło odzwierciedlenia na tym mundialu.Niespodzianki to stały fragment na mundialu,której już od kilku dni nie było,wczoraj praktycznie wszystko weszło,przedwczoraj tym bardziej.W końcu jakaś niespodzianka musi paść,chociaż to też nie ma odzwierciedlenia.Powiem szczerze wszystko skłania do zagrania na Ghanę,na którą też raczej zagram ale chyba tylko dlatego,że mam duży przypływ gotówki bo coś mi mówi,że tu może być niespodzianka chociaż kto by powiedział,że niespodzianką będzie remis lub zwycięstwo USA. Mecz Włochy-Czechy zapowiada się bardzo ciekawie.Oczywiście każdy chce zająć 1 miejsce w grupie,żeby nie spotkać się z Brazylią już po wyjściu z grupy.Włosi naprawdę grają niezłą,ofensywną piłkę,co może wielu patrzących dziwić,t5o nie jest już drużyna Catenachio,która tylko broni dostępu do własnej bramki i czeka na okazję do kontry.Włosi w przypadku przegranej i zwycięstwa Ghany nie wyjdą z grupy,a więc mają o co grać,a Czesi w przypadku remisu jeszcze zachowają jakieś tam szanse.Nie dopuszczam myśli,że w tym meczu Włosi mogą przegrać,po prostu Czesi nie mają siły żeby powstrzymać dobrze zorganizowaną drużynę Włoską.Ja w tym meczu widzę 1x i tak będzie na pewno bałbym się stawiać czystą jedynkę lub remis bo jest to bardzo ryzykowne. A więc po moich przemyśleniach na dzisiaj: Ghana-USA 1 (chociaż jak wcześniej wspomniałem coś mi mówi,że Ghańczycy mogą tego meczu nie wygrać,kusi jednak wysoki kurs no i oczywiście moje podejście do ryzykowania dla mnie nie ma meczów NO BET ) Włochy-Czechy 1x (to jest według mnie bardzo pewne)
|
Do góry
|
|
|
|
#585154 - 22/06/2006 08:41
|
Io sono Interista
Meldunek: 11/07/2005
|
Jak tak sobie teraz przeglądam nie które portale to w jednym z nich znalazłem wypowiedż czeskiego trenere o tym iż nie maja siły ataku co spowodały kontuzje Kollera itd.
Czeski trener przyznał iż ich siłą ataku będzie pomoc!!!Tylko ja mam takie ale wiadomo z czego słyna Wlosi i nie wiem czy Czesi bez jednego dobrego napastnika dają rady sie przebic w ataku.
Przyszła mi terz myśl na under ale z drugiej strony jak pepiki sie otworza po stracie bramki tak jak w meczu z Ghana to Włosi będą do nich bili jak do "kaczek".
Bo Ghana nie wykorzystała swych okazji tylko przez własna głupote.
|
Do góry
|
|
|
|
#585156 - 22/06/2006 09:24
|
stranger
Meldunek: 22/06/2006
|
Quote:
co myslicie Panowie o meczu USA - Czechy ?! bo mi sie wydaje,ze Czechy z X-em za 1,25 mozna spokojnie brac..
Postawiłem na czechy, jak nie wygrają więcej ich piwa nie wypiję.
Co do ghany to też postawiłem na ich wygraną i na czerwoną kartkę w meczu - will se
No i na brazylię, ale zarobek przy moich zakładach to będzie nikły
|
Do góry
|
|
|
|
#585157 - 22/06/2006 09:41
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Quote:
wlochy? co to za druzyna ktora nie potrafi sobie poradzic z 9 jankesami ktorzy mieli bilans 0-0-8 4:23 z druzyna z europy na mistrzostwach swiata. ok, czesi zagrali slaby mecz z ghana, nie sprawdzila sie taktyka ktora grali wczesniej bo lokvencovi sporo brakuje do kollera. ale chyba nie sadzicie ze czesi zagraja kolejny tak slaby mecz. pepiczki potrzebuja zwyciestwa i mysle ze beda atakowac od poczatku spotkania. nedved, poborsky, rosicky to jest duza sila i duze mozliwosci. ghana i usa nie mialy problemow ze spokojnym rozgrywaniem pilki, tylko jednym i drugim brakowalo wykonczenia. do skladu wraca baros ktory podobnie jak rosicky lepiej gra w reprezentacji niz w klubie. jedna strzelona bramka moze odrocic mecz. wlosi beda musieli atakowac, czesi zadowola sie kontrami a wtedy bedzie mieli inny mecz niz wszyscy przewiduja.
Nedved i Poborsky to byla duza sila, natomiast Rosicky to kolo strasznie przereklamowany, fakt, wychodza mu pojedyncze zagrania, czasem strzeli ladna bramke, bardzo fajnie prowadzi pilke, ale to nie jest pilkarz, ktory moze przesadzic wynik meczu. Mecz z USA im wyjatkowo wyszedl, natomiast Ghana pokazala gdzie ich miejsce w szyku, Czesi maja slabiutka obrone, fatalnego Lokvenca, stara pomoc i genialnego na tych mistrzostwach Cecha, to na Wlochow nie wytarcz, ktorzy w dodatku moga grac na remis, choc pewnie beda chcieli wygrac, zeby nie wpasc na Brazylie.
Wlochy-Czechy 1x 6/10 Wlochy-Czechy 1 4/10
Drugi mecz ze wskazaniem na Afrykanow, ktorzy bedac na fali powinni rozniesc slabych i oslabionych Jankesow.
|
Do góry
|
|
|
|
#585160 - 22/06/2006 10:21
|
enthusiast
Meldunek: 10/08/2001
|
Ja zagralem dzis: Wlochy - Czechy -1 2.15 Ghana - USA -1 2.25
AKO: 4.48 5/10
Wlochy - Czechy Czesi bez kollera graja jak "paralitycy", w tej chwili to najslabszy zespol w grupie. Graja schematyczna pilke. Wlosi za wszelka cene beda chcieli uniknac spotkania z Brazylia w 1/8, mysle ze wygraja 1-0. Ghana - USA, USA bez kilku podstawowych pilkarzy, nie wytrzymaja fizycznie z niezle grajacym zespolem z czarnego ladu, a pozatym ktos musi reprezentowac Afryke w 1/8, Ghana - CZARNY KON MISTRZOSTW
|
Do góry
|
|
|
|
#585162 - 22/06/2006 10:48
|
veteran
Meldunek: 11/03/2006
|
Dobrym prognostykiem jest, że zespoły o coś grają, nie tylko o awans, ale też na to aby nie trafić na Brazylie, cieszę się, że Włosi swoją beznadziejną grą z Amerykanami doprowadzili do sytuacji, że 'biedni' Afrykanie mogą wyjść numero uno z grupy a oni będą musieli pokazać co sa warci z brazylianą, dwie przerekalamowane ekipy walczące o życie, nie mogę się doczekać a więc Włochy remis, Ghana win, tam ma dzisiaj być
|
Do góry
|
|
|
|
#585163 - 22/06/2006 12:29
|
Live fast, die young
Meldunek: 25/02/2004
|
Quote:
Dobrym prognostykiem jest, że zespoły o coś grają, nie tylko o awans, ale też na to aby nie trafić na Brazylie, cieszę się, że Włosi swoją beznadziejną grą z Amerykanami doprowadzili do sytuacji, że 'biedni' Afrykanie mogą wyjść numero uno z grupy a oni będą musieli pokazać co sa warci z brazylianą, dwie przerekalamowane ekipy walczące o życie, nie mogę się doczekać a więc Włochy remis, Ghana win, tam ma dzisiaj być
Czy Brazyli jest przereklamowana zobaczymy po finale , mnie tam coraz bardziej przekonuja do tego, ze obronia tytul
|
Do góry
|
|
|
|
#585165 - 22/06/2006 13:15
|
Pooh-Bah
Meldunek: 17/09/2005
|
Quote:
Quote:
Czy Brazyli jest przereklamowana zobaczymy po finale , mnie tam coraz bardziej przekonuja do tego, ze obronia tytul
No cóż Brazyli przereklamowana chyba nie jest, choć jak dotąd w przeciwieństwie do tego co piszesz, nie przekonują mnie kompletnie. W obydwu spotkaniach zagrali poprawnie ale nie na miarę mistrzów świata.
Ale wiadomo, zawsze moze się to odmienić z biegiem czasu, kolejnymi meczami i rundami turnieju.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|