#5857129 - 07/05/2013 01:54
Re: Film, TV, seriale [37]
[Re: Krystian]
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
Meldunek: 11/07/2005
|
Panowie poprosilbym o kilka tytulow HORROROW, na ktorych naprawde idzie sie wystraszyc. Tylko tez nie cos sprzed 30stu czy 40stu lat.
W przeciagu kilku ostatnich miesiecy obejrzalem bodajze 4 filmy, zakwalifikowane do gatunku horror: Kobieta w czerni, Oszukac Przeznaczenie, Sinister i 4tego nie pamietam - i TYLKO koncowka Sinister byla taka na ktorej szlo sie wystraszyc.. Wczoraj ogladalismy Oszukac Przeznaczenie 1 i tak naprawde nie wiem zupelnie dlaczego to jest niby horror...
z gory dzieki Moim ulubionym gatunkiem filmowym są filmy psychologiczne, potem dramat/thriller/horror. Ogółem oglądanie filmów to moja 2pasja życia, oczywiście tuż za bukmacherką XD. Jeśli o horrory chodzi to zacznijcie oglądać tytuły w takiej kolejności jaką podałem (to taka moja sugestia). Widmo (wersja tajlandzka) Martwica Mózgu W paszczy szaleństwa Lśnienie Rec 1 i 2 Hostel 1 i 2 Dark Water (wersja azjatycka) Dziecko Rosemary Martyrs. Skazani na strach Frontiere(s) To (oglądałem ten film jak byłem gdzieś w 2podstawówce, masakra ten klown, koniecznie muszę obejrzeć ponownie ten film jak już jestem dorosły) Wysłannik piekieł – Hellraiser Trylogia Obcy Blair With Projekt Coś (1982) Amityville Drabina Jakubowi Udręczeni (na faktach) Omen Mechaniczna Masakra piłą mechaniczną (film na faktach) Dracula The Ring (amerykańska ocena 7/10, a japońska 4/10, w której tylko na moment jest jeden lekko straszny moment) Oszukać przeznaczenie (pierwsze filmy z tej serii) Egzorcysta Egzorcyzmy Emily Rose Fanny Games Gothika Seria Smakosz Diabły (1971) Mucha Dziwiąte wrota Laleczka Chucky Trylogia Piły Trylogia Martwe zło Trylogia Dzieci kukurydzy Noc żywych trupów Eden Lake Nieznajomi Mgła 1408 Wywiad z wampirem Jeździec bez głowy Droga bez powrotu (cała seria) Statek widmo 28 dni później” Klątwa Krzyk Stigmata Harry Angel Bez litości Seria Szczęki Oni Gremliny Notatnik śmierci Bękarty diabła Ostatni dom po lewej Opowieść o dwóch siostrach Dom 1000 trupów Populacja 436 Van Helsing Przerażacze Czarna owca XD haha Omijajcie szerokim łukiem takie tytuły jak „Zjawy”, „Tunel śmierci” czy „Ludzka stonoga” I tak nie podałem tutaj wszystkich horrorów jakie obejrzałem, ale te pierwsze bierzcie śmiało. A najmocniejsze filmy, jakie widziałem i tylko i wyłącznie dla ludzi z mocnymi nerwami i twardą psychiką (lepiej ich nie oglądaj): Salo, czyli 120 dni Sodomy (1975) (Obejrzeć wszystkie filmy Pier Paolo Pasolini, to dla mnie jedno z głównych zadań w dziedzinie kinematografii, widziałem też jeszcze jeden jego film pt. "Kwiat tysiąca i jednej nocy" piękny film ocena 8/10, jak obejrzę jeszcze 2raz to może zmienie na 9/10, bo mam lekkie wahanie co do oceny) Nieodwracalne (rewelacyjny film, to trzeba zobaczyć) Seria Piły Frontiere(s) Martyrs. Skazani na strach Droga bez powrotu (cała seria) Hostel 1 i 2 (trójki jeszcze nie widziałem) Diabły (1971) Kaligula Pathology Pasja Zbieram się już od ponad pół roku na obejrzenie Cannibal Holocaust (1980), kiedyś to zrobię, ale nie sądzę bym większą notę dał niż 5/10. Zabijanie zwierząt na rzecz produkcji filmowej jest jak dla mnie totalnie pojebanym pomysłem. Jeszcze miałem w posiadaniu jakiś starszy film chyba z lat 80-tych, ale nie pamiętam tytułu, ale była scena, że gość królika oberwał ze skóry. Oj nie wiem po co ja zdobywam czasami jakieś porąbane filmy, chyba z ciekawości . Są jeszcze o wiele gorsze filmy, głównie z Azji i przede wszystkim produkcji japońskiej. Wręcz filmy nie osiągalne, tylko z ręki do ręki. Parę fragmentów tych filmów widziałem, to już totalna chora masakra. Sporo ludzi w kinach poumierało z przerażenia podczas seansów niektórych tych filmów. Tytuły znam, ale nie przerabiałem i nie mam zamiaru, choć kto tam wie XD. I tytułów nie podam, bo nie chcę nikomu zaszkodzić.
|
Do góry
|
|
|
|
#5857717 - 07/05/2013 21:15
[Re: Conrad]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/08/2006
|
The Following - co za bajka. Fajnie się zapowiadało na starcie, ale z każdym odcinkiem spada w dół. Przewidywalne zakończenie, stracony czas na to.
Revenge S02 - ten drugi sezon też słaby strasznie. Pierwszy bardzo przyjemnie się oglądało, fajny klimat, ale ten strasznie męczy, zepsuli całość.
Bates Motel - kilka odcinków dopiero, ale całkiem spoko, można zobaczyć.
|
Do góry
|
|
|
|
#5857776 - 07/05/2013 22:42
[Re: tyson]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
juz sama nawa wsakzuje że to niezły syf film oglada sie dobrze, a z nazwy syf bo tlumaczyli Polacy a zawsze lubia dodawac cos od siebie, z tego co pamietam z Hangover 2 wyszlo im Kacvegas w Bangkoku.
|
Do góry
|
|
|
|
#5857869 - 08/05/2013 00:02
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 31/01/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5858239 - 08/05/2013 03:05
[Re: Izajasza53]
|
Lucio Fulci Forever
Meldunek: 22/08/2006
|
Jeszcze miałem w posiadaniu jakiś starszy film chyba z lat 80-tych, ale nie pamiętam tytułu, ale była scena, że gość królika oberwał ze skóry. Oj nie wiem po co ja zdobywam czasami jakieś porąbane filmy, chyba z ciekawości .Niemiecki Nekromantik to jest http://www.imdb.com/title/tt0093608/?ref_=fn_al_tt_1bardzo dobre dzieło gore, choć tylko dla fanów gatunku. Są jeszcze o wiele gorsze filmy, głównie z Azji i przede wszystkim produkcji japońskiej. Wręcz filmy nie osiągalne, tylko z ręki do ręki. Parę fragmentów tych filmów widziałem, to już totalna chora masakra. Sporo ludzi w kinach poumierało z przerażenia podczas seansów niektórych tych filmów. Tytuły znam, ale nie przerabiałem i nie mam zamiaru, choć kto tam wie XD. I tytułów nie podam, bo nie chcę nikomu zaszkodzić. jak Cię lubię Sphinxie, to nie pier... zapewne mówisz o serii Guinea Pig, filmach nakręconych w celu udawania "snuff movie". Była z tym swego czasu histeria, skutecznie zakończona procesem sądowym, na którym twórcy udowodnili że wszystkie efekty były trickami Nie słyszałem też o smierci w kinie widzów podczas tego typu filmów pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#5858361 - 08/05/2013 04:07
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
haku zgadza się chodziło mi o film "Nekromantik". I tak też mi o filmy snuff. Tak głównie chodzi o serie "Guinea Pig" Jeśli chodzi o tą tematykę to warto przeczytać: http://horrory.com.pl/teksty/3.html (koniec tekstu "W grudniu 2008 roku do sieci trafiło bestialskie siedmiominutowe ‘snuff’ video będące zapisem sadystycznych tortur i mordu dokonanego na 48-letnim Siergieju Yatzenko w lesie przez 19-letnich „maniaków z Dniepropetrovska” (Ukraina)." widziałem ten film kiedyś) Jest trochę brutalnych filmów na tym świecie jak np. "Man Behind the Sun (1988)"
|
Do góry
|
|
|
|
#5858416 - 08/05/2013 05:42
|
Ps 1; J 3,16; 2 Tm 2,3
|
Zapomniałem się trochę. Jeśli chodzi o te zgony w kinach to przyrzekam, że gdzieś o tym czytałem kiedyś, no ale jakoś nie mogę znaleźć tego źródła. Jeśli znajdę to dam znać. Parę ciekawostek: Właściciel wypożyczalni snuff movies z Los Angeles powiedział miejscowym dziennikarzom, że jego klienci to "zwykli, sympatyczni ludzie, znudzeni sieczką, którą znajdują w horrorach". Jeśli chodzi o film: http://www.filmweb.pl/HostelCo ciekawe producentem tego filmu Quentin Tarantino, który kiedyś podobno powiedział komuś/w wywiadzie, że słyszał o takich praktykach w Azji co są w filmie. Tak mi się kiedyś obiło kiedyś o uszy, ale nie mogę coś znaleźć w necie nic o tym, więc to nieoficjalne/nie pewne info. Co do tego morderstwa w Ukrainie to widziałem jeszcze bardziej przykre filmy. Strach się przyznać. Egzekucje Saddam Husajna też widziałem i to chyba na żywo oglądałem, ale już tego nie jestem pewien. Nie pamiętam. Ciekawym zagadnieniem są też filmy "mondo": http://www.horror.com.pl/publicystyka/art.php?id=16I wartym przeczytania jest też artykuł o azjatyckich filmach grozy: http://www.horror.com.pl/publicystyka/art.php?id=60I polecam filmy dokumentalne produkcji Discovery o seryjnych mordercach, jak i o polskich seryjnych mordercach produkcji TVN. Ale zacznijcie jak coś od tego filmu: http://www.youtube.com/watch?v=jNuSQiprnbsKiedyś może założę na temat na forum, by was ostrzec przed paroma sprawami, bo Świat zmierza w bardzo złym kierunku. Teraz nie mam na to czasu jeszcze. Jeśli chodzi o zło to by jego było jak najmniej na świecie, to według mnie, każdy człowiek powinien najpierw zacząć od siebie i stłumić je w sobie. Za jakieś czas zrobię dla Was selekcje według mnie najlepszych filmów pod względem danego gatunku. Pozdro
|
Do góry
|
|
|
|
#5858920 - 08/05/2013 20:32
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5859017 - 08/05/2013 22:30
|
Pooh-Bah
Meldunek: 08/02/2007
|
Zapomniałem się trochę. Jeśli chodzi o te zgony w kinach to przyrzekam, że gdzieś o tym czytałem kiedyś, no ale jakoś nie mogę znaleźć tego źródła. Jeśli znajdę to dam znać. Parę ciekawostek: Właściciel wypożyczalni snuff movies z Los Angeles powiedział miejscowym dziennikarzom, że jego klienci to "zwykli, sympatyczni ludzie, znudzeni sieczką, którą znajdują w horrorach". Jeśli chodzi o film: http://www.filmweb.pl/HostelCo ciekawe producentem tego filmu Quentin Tarantino, który kiedyś podobno powiedział komuś/w wywiadzie, że słyszał o takich praktykach w Azji co są w filmie. Tak mi się kiedyś obiło kiedyś o uszy, ale nie mogę coś znaleźć w necie nic o tym, więc to nieoficjalne/nie pewne info. Co do tego morderstwa w Ukrainie to widziałem jeszcze bardziej przykre filmy. Strach się przyznać. Egzekucje Saddam Husajna też widziałem i to chyba na żywo oglądałem, ale już tego nie jestem pewien. Nie pamiętam. Ciekawym zagadnieniem są też filmy "mondo": http://www.horror.com.pl/publicystyka/art.php?id=16I wartym przeczytania jest też artykuł o azjatyckich filmach grozy: http://www.horror.com.pl/publicystyka/art.php?id=60I polecam filmy dokumentalne produkcji Discovery o seryjnych mordercach, jak i o polskich seryjnych mordercach produkcji TVN. Ale zacznijcie jak coś od tego filmu: http://www.youtube.com/watch?v=jNuSQiprnbsKiedyś może założę na temat na forum, by was ostrzec przed paroma sprawami, bo Świat zmierza w bardzo złym kierunku. Teraz nie mam na to czasu jeszcze. Jeśli chodzi o zło to by jego było jak najmniej na świecie, to według mnie, każdy człowiek powinien najpierw zacząć od siebie i stłumić je w sobie. Za jakieś czas zrobię dla Was selekcje według mnie najlepszych filmów pod względem danego gatunku. Pozdro szkoda, bo jestem ciekaw co byś napisał sam się zastanawiam jakim cudem np. żołnierze armii niemieckiej całkiem niedawno mogli wykonywać rozkazy tj. gazować,mordować,palić itd miliony ludzi, jakby zbiorowe pranie mózgu, aby wyprać z emocji, bo się zastanawiam co sobie taki żołnierz myślał (wiadome, muszę wykonać rozkaz itd, ale z takiego ludzkiego punktu widzenia)
|
Do góry
|
|
|
|
#5866049 - 15/05/2013 21:56
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Przez przypadek wczoraj wpadlem na serial House of Cards.
Pociagnalem od wczoraj 6 odcinkow i sie zastanawiam jak ja moglem ten serial przeoczyc.
Swietna pozycja.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|