#5872555 - 21/05/2013 07:09
Re: Boniek nowym prezesem PZPN!
[Re: Goget]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
Poczekam na czyny. Boniek to jest złotousty populista, któremu nowa zabawka może się szybko znudzić. Zobaczymy jak wykorzysta dobre kontakty z Platinim, może się uda dostać finał Ligi Europejskiej. "W 2015 roku jeden z najważniejszych meczów w europejskiej piłce klubowej odbędzie się w Warszawie na Stadionie Narodowym. Oficjalnie ta informacja zostanie ogłoszona w czwartek o godzinie 12:15." izi 
|
Do góry
|
|
|
|
#5874680 - 23/05/2013 03:29
[Re: codi]
|
I love mecz.pl
Meldunek: 12/03/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#5875181 - 23/05/2013 19:00
[Re: tyson]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/03/2009
|
no i macie swoj skruszony beton w postaci ultra durnej reformy ligi swoją drogą ta durnota chyba przez 1 sezon juz u nas byla (jako w latach 90tych) i zdaje sie ze wprowadzil ją nie kto inny jak sam Boniek ktory wtedy gdzies siedzial we wladzach pzpn Jedyna opcja, żeby zwiększyć poziom ekstraklasy to zmniejszyć ją do 10-12 drużyn, tak jest teraz np. w Szwajcarii. Tym samym 1 liga będzie dużo mocniejsza i takie ekipy jak np. Nieciecza nie będą walczyły o Ekstraklase  Już to w przeszłości przerabialiśmy, Amica czy Groclin po kilku sezonach gry odsprzedawały licencje spadkowiczom albo ekipom zamieszanym w kupowanie spotkań, bo futbol w tak małych miejscowościach nie ma racji bytu. Żeby jakkolwiek funkcjonować potrzebny jest nowoczesny stadion, frekwencja na poziomie kilku tysięcy na mecz, co za tym idzie sponsorzy. Z całym szacunkiem do kibiców i piłkarzy Niecieczy, ale jaka ta nasz liga jest kurewsko słaba skoro drużyny z tak małych miejscowości mają szanse na gre w ekstraklasie  W której jeszcze lidze na świecie można odkupić licencje na gre? Kto to kurwa w ogóle wymyślił?  Teraz się słyszy, że Polonia Warszawa może odkupi licencje, który to już raz?
|
Do góry
|
|
|
|
#5875209 - 23/05/2013 19:23
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/03/2009
|
Zapomniałem jeszcze dodać, przy każdym klubie w ekstraklasie powinna działać szkółka piłkarska, Boniek chyba o tym wspominał. Zobaczmy co stało się z Bundesligą po blamażu Niemiec na euro2000. Nie pamiętam dokładnie, w sezonie 2005/06 na boiskach bundesligi biegało 100 wychowanków takich szkółek, w sezonie 2012/13 juz ponad 300. Nie wspominając o niższych ligach. Wierze, że Boniek coś zdziała w tym pzpn, ale nie takimi reformami jak ta z podziałem ekstraklasy. Taką szkółke prowadzi na pewno Lech i chyba Lubin? W Kielcach ma powstać kolejna, jeśli się myle to mnie poprawcie. Swojego czasu na Śląsku bardzo popularną szkółką był Gwarek? Orientuje się ktoś jak teraz funkcjonuje? Pamiętam, żeby się tam dostać nie wystarczały umiejętności, bez znajomości nie było szans. Chyba, że byłeś wybitnie uzdolniony 
|
Do góry
|
|
|
|
#5875256 - 23/05/2013 19:52
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/09/2012
|
Moim zdaniem ogóle powinno być tak jak w USA, runda zasadnicza o potem play off. Podzielić lige na 2 połówki i 1 ósemka walczy o misia a druga o spadek, drabinka i jechane kto gorszy odpada. Skończyło by sie kupczenie meczami, kolejki cudów, rycerze wiosny i inne kabarety jak teraz, że ekipy, co cały sezon potrafią wygrac 2 mecze nagle w ostatnich 5 kolejkach robią komplet pkt  No i jakie emocje by były, bo każdy mecz by był o coś i nie było by odpuszczania, wygrywa najlepszy! A co do Bońka to nie mam wielkich złudzeń, może i człowiek światowy, może i dobry menager ale jak się wejdzie między kruki to trzeba krakac jak one wiec za wiele nie zrobi... Jedyne na co licze, to ze po starej znajomości z Platinim, załatwi finał LE w Wawie i sobie skompletuję do CV bo mi brakuje 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|