@Wolf, ale nie lećmy w skrajności. Zasunięcie dachu nie zmienia na tyle warunków co zmiany nawierzchni. Pewnie to jest w umowach telewizyjnych, bo większość pokazuje central, a i kibice dopłacają do biletu po to, żeby mieć pewność że będą spokojnie oglądać mecz.
Zdarzały się sytuacje w turniejach, gdzie po długich opadach deszczu całe rundy były grane w halach pod dachem i nikt wtedy nie zwraca na to uwagi, bo tam to nie był szlem.
Wg mnie jest dach to zasuwamy i gramy, nie ma to nie ma problemu. Za chwilę cały ośrodek na RG przebudują, żeby był dach i co? Będą czekać pół dnia czasem, żeby w końcu zasunąć?
Ale czy ja mówie żeby nie zasuwać? Nie, ja mówie tylko że nie dziwie się, że organizatorzy wolą grać przy otwartym dachu a tylko w momentach wyższej koniecznośći (pada i nie zapowiada się żeby za chwile przestało) zasuwają dach.
A tutaj słysze ciągłe narzekanie, że już 5 minut pada a oni dalej czekają z dachem.
Albo jak było u Janowicza. Narzekania bo rozsuneli dach a teraz pada więc muszą zasuwać.