#5937708 - 17/07/2013 18:08
Re: Film, TV, seriale [37]
[Re: Conrad]
|
I see dead people
Meldunek: 04/08/2001
|
Te sugerować może, że spodziewać się można jakiegoś podstępu/haczyka Po pierwsze primo - nie mam byt dużo czasu na oglądanie. Po drugie primo - to polecić bym mógł to co zapewne wszyscy już tu widzieli (np bardzo lubię seriale HBO - Kompania Braci, Deadwood, Rzym, Tudorowie oraz Millennium, ER, Lost. Z polskich mam sentyment do Daleko od szosy :), Jan Serce :), Alternatywy A także Twin Peaks czy Robin z Sherwood albo Crime Story Po trzecie primo - rzadko oglądam w necie. Zazwyczaj kuppuję oryginały. pzdr)
|
Do góry
|
|
|
|
#5937794 - 17/07/2013 19:46
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/05/2007
|
Prison:
1 sezon 9/10 2 sezon 7/10 3 sezon 2/10 4 sezon 0/10
Co by nie mowic to Prison skonczyl sie na 2 sezonie. Pierwszy byl bardzo dobry, jedyny mankament to koncowka ktora zmienili aby pociagnac serial na kolejny sezon bo serial mial miec tylko jeden.
Drugi sezon calkiem przyzwoity choc juz wiecej absurdow. 3 i 4 sezon to jest dno totalne.
Szczerze to z seriali ktore ogladalem a jest ich w chuj to przychodzi mi na mysl tylko jeden tytul gdzie serial ( chodzi mi tylko o te ktore maja watki glowne a nie kryminalne CSI itd) trzyma poziom od poczatku do konca. A tym serialem jest The Shield.
Nawet w Loscie widac bylo ze scenarzysci na sile nowe watki wprowadzali po to by wiecej sezonow narobic ( min. cala akcja z cofaniem sie w czasie), gmatwali sprawy a potem koncowke zjebali.
|
Do góry
|
|
|
|
#5937845 - 17/07/2013 20:35
|
Meldunek: 12/10/2003
|
Z polskich filmów to dobry jest ten Sęp? Jakby dźwiękowiec znał się na swojej robocie, to byłby lepszy. Generalnie próbowali zrobić takie amerykańskie kino. Mogło wyjść gorzej, ale zachwycać się też nie ma czym. Największy plus, to drugoplanowa rola Fronczewskiego i całkiem ok ta rozreklamowana muzyka Archive.
|
Do góry
|
|
|
|
#5937853 - 17/07/2013 20:43
[Re: Akhu]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 15/10/2005
|
Mogło wyjść gorzej, ale zachwycać się też nie ma czym. Żartujesz? Przeciez tego sie ogladać nie da..
|
Do góry
|
|
|
|
#5941598 - 21/07/2013 20:33
[Re: Kameleon]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 23/11/2006
|
The Call - 5/10 Gdyby nie ostatnie dziesięć minut film zasłużyłby na wyższa ocenę. Całkiem niezły thriller z beznadziejną końcówką.
Zacząłem oglądać 'Ray Donovan' i muszę przyznać, że serial zapowiada się na hit tego lata. Otrzymał już drugi sezon więc showtime też w niego wierzy.
akurat też wczoraj oglądałem...i spokojnie 8/10...bardzo dobrze sie ogladało...
|
Do góry
|
|
|
|
#5942390 - 22/07/2013 19:51
[Re: grzegorz_k]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Wcześniej wspomniano "Drogówkę" - czy uważacie to za dobry film? godny dalszego polecania innym? mozna obejrzec, ale zaplacic za to to kiepski deal ogolnie ciekawie sie zapowiada, a potem zjezdza do standardu polskiego kina, czyli ku.rwa, ch.uj, gole baby i kiepskie zarty mysle ze rezyser tak bardzo chcial sie wpisac w polskie wyobrazenie o policji ze pojechal za daleko i za bardzo przejaskrawil i wyszla z tego troche nieprawdopodobna historia no chyab ze sie myle i to swieta prawda jest, to wtedy nic tylko pakowac sie i paszport do reki
|
Do góry
|
|
|
|
#5942400 - 22/07/2013 20:12
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 09/11/2010
|
Bronson (2008) - niesamowite jak można przedstawić najpopularniejszego, a zarazem najgroźniejszzego więźnia w Wielkiej Brytanii powodując, że po prostu lubisz tą postać, do tego niezwykły artyzm scen przemocy, pokazanie artystycznej duszy i niespełnienia zwykłego więźnia - robi wrażenie!
Motyl i skafander (2007) - najważniejsze - zdjęcia! przecież to majsterczyk w pełnej krasie, oryginalne obrazy Kamińskego, przede wszystkim podczas filmu momentami czujesz się jakbyś sam widział tylko jedym okiem, niesamowite oddanie stanu ducha chorego, ograniczonego w swojej ułomości. Jeszcze lepsze zaglębienie się w stan ducha bohatera po przeczytaniu książki, Mieć cierpliowść, aby tyle lat za pomocą mrugania stworzyć coś co w pełni oddaje to co on naprawdę czuje. Moc!
Maczeta (2010) - hahahah nie to co Tarantino, ale Rodriguez dał radę, widać że bawi się konwencją, choc zakonczenie mnie zawiodło. Obsada niezla - co chwile znajome twarze, no i Danny Trejo - skazany na tego typu role. Lindsay Lohan - dlaczego? De Niro - widać ze ma w dupie co ludzie mowia, robi swoje, moze znudzily mu się te wszystkie metamorfozy i poswiecenia dla roli - w pelni go pochwalam.
|
Do góry
|
|
|
|
#5942472 - 22/07/2013 23:15
[Re: CFab]
|
I Love This Game
Meldunek: 13/07/2007
|
Bronson (2008) - niesamowite jak można przedstawić najpopularniejszego, a zarazem najgroźniejszzego więźnia w Wielkiej Brytanii powodując, że po prostu lubisz tą postać, do tego niezwykły artyzm scen przemocy, pokazanie artystycznej duszy i niespełnienia zwykłego więźnia - robi wrażenie!
Motyl i skafander (2007) - najważniejsze - zdjęcia! przecież to majsterczyk w pełnej krasie, oryginalne obrazy Kamińskego, przede wszystkim podczas filmu momentami czujesz się jakbyś sam widział tylko jedym okiem, niesamowite oddanie stanu ducha chorego, ograniczonego w swojej ułomości. Jeszcze lepsze zaglębienie się w stan ducha bohatera po przeczytaniu książki, Mieć cierpliowść, aby tyle lat za pomocą mrugania stworzyć coś co w pełni oddaje to co on naprawdę czuje. Moc!
Maczeta (2010) - hahahah nie to co Tarantino, ale Rodriguez dał radę, widać że bawi się konwencją, choc zakonczenie mnie zawiodło. Obsada niezla - co chwile znajome twarze, no i Danny Trejo - skazany na tego typu role. Lindsay Lohan - dlaczego? De Niro - widać ze ma w dupie co ludzie mowia, robi swoje, moze znudzily mu się te wszystkie metamorfozy i poswiecenia dla roli - w pelni go pochwalam. Co do Bronsona - Nie pamiętam, ile dokładnie rzad pieniędzy na niego wydał jako więźnia Ale to chyba rekordzik na świecie jako jednostke! Bezapelacyjnie Motyl i skafander - Nie widziałem w międzyczasie trzeba będzie obczaić! Z opisów skojarzył mi sie z Trzy minuty. 21:37(2010)A ,Maczeta, jak dla mnie sredniawa. I jak na nazwę przystało najlepsza akcja powinna byc z Maczeta a byla z telefonem
|
Do góry
|
|
|
|
#5942653 - 23/07/2013 03:52
[Re: grzegorz_k]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 20/12/2008
|
Wcześniej wspomniano "Drogówkę" - czy uważacie to za dobry film? godny dalszego polecania innym? ogolnie film spoko, fabula troche niedopracowana. Jak tu u Smarzowskiego, nie ma tvnowskich lemingów co mi sie bardzo podoba. Najgorsza rzecz, ze mozna wylapac kilka scen opartych o znane kawaly, albo ten jak rozwalili bryke i teksty zgapione z filmiku "Andrzej nie denerwuj sie". Dla mnie to jest jak noz w plecy w kinematografii. A np film Job został w 95% na tym oparty, dlatego dla mnie jest gniotem świata, nawet słabszym od Kac Wawa.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|