Strona 95 z 125 < 1 2 ... 93 94 95 96 97 ... 124 125 >
Opcje tematu
#5985935 - 28/08/2013 04:59 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: Tomeeekkk]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/11/2007
Originally Posted By: Tomeeekkk
Originally Posted By: Hakan
Originally Posted By: Skiper
teraz dochodze do wniosku ze Urban po prostu wiedzial ze zadnego awansu z tym skladem nie bedzie. a wczesniej musial trzymac fason do mediow i kibicow ktorzy marza o LM a europejskato jednak nagroda pocieszenia

tylko czekać aż Cię zjadą znawcy jak mnie laugh że mam swój świat laugh ale budzimy się w nim. Pozdro dla Domela i jego ziomali

Przecież dzisiaj Legia była zespołem o wiele lepszym niż Rumunii. Tak naprawdę w dwumeczu Rumunii nie pokazali niczego nadzwyczajnego. Więc nie wiem czemu wysuwasz takie wnioski... Gdybyśmy grali z zespołem o niebo lepszym to rozumiem. Gdyby nie frajersko stracone bramki , zwłaszcza ta druga ten mecz mógł się potoczyć zupełnie inaczej...

to chyba różne mecze oglądaliśmy... w pierwszym mecz gdyby nie Kuciak byłoby po sprawie, Legia w tamtym meczu istatniala tylko przy wyrownaniu i z 5-10 min po, reszta to dno. Dzisiaj szybkie 0-2 i druga część 1 połowy Legii nieco lepsza. 2 połowa dno, grali jakby to 1-2 było dla nich korzystne, słabe ataki, mało zaanagażowania. Steaua miała wynik korzystny po 10 minutach, więc nie musieli się wysiliać, no ale tak, to Steua miała farta , że awnasowała, ach ta biedna Legia.

Do góry
Bonus: Unibet
#5985936 - 28/08/2013 04:59 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: Sensei]
tronk Offline
you'll never walk alone

Meldunek: 01/06/2011
Originally Posted By: Sensei65
nie wiem czy wszystkie dzieci poszły już spać , ale wrzucam:

http://www.skoften.net/uploaded/katee_owen_doet_een_dansje

wow, ale wielkie galaretki

Do góry
#5985940 - 28/08/2013 05:12 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
haczyk Offline
Ice Hockey Champion

Meldunek: 07/01/2008
Niektórzy nie potrafią obiektywnie ocenić albo oglądają mecz z klapkami na oczach, jeśli ktoś pisze ze Legia była dziś o wiele lepszym niż Rumuni nie ma nawet sensu podejmować dyskusji, w drugiej połowie było idealna podsumowanie tego dwumeczu, kiedy to Legia niby powinna zaatakować i może i próbowała ale nie była w stanie zrobić kompletnie nic, Rumuni grali sobie w dziadka, w żadnym momencie nie drżeli o wynik...

Do góry
#5985941 - 28/08/2013 05:12 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: Hakan]
Tomeeekkk Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 27/04/2012
Originally Posted By: Skiper
teraz dochodze do wniosku ze Urban po prostu wiedzial ze zadnego awansu z tym skladem nie bedzie. a wczesniej musial trzymac fason do mediow i kibicow ktorzy marza o LM a europejskato jednak nagroda pocieszenia

tylko czekać aż Cię zjadą znawcy jak mnie laugh że mam swój świat laugh ale budzimy się w nim. Pozdro dla Domela i jego ziomali

Przecież dzisiaj Legia była zespołem o wiele lepszym niż Rumunii. Tak naprawdę w dwumeczu Rumunii nie pokazali niczego nadzwyczajnego. Więc nie wiem czemu wysuwasz takie wnioski... Gdybyśmy grali z zespołem o niebo lepszym to rozumiem. Gdyby nie frajersko stracone bramki , zwłaszcza ta druga ten mecz mógł się potoczyć zupełnie inaczej...

to chyba różne mecze oglądaliśmy... w pierwszym mecz gdyby nie Kuciak byłoby po sprawie, Legia w tamtym meczu istatniala tylko przy wyrownaniu i z 5-10 min po, reszta to dno. Dzisiaj szybkie 0-2 i druga część 1 połowy Legii nieco lepsza. 2 połowa dno, grali jakby to 1-2 było dla nich korzystne, słabe ataki, mało zaanagażowania. Steaua miała wynik korzystny po 10 minutach, więc nie musieli się wysiliać, no ale tak, to Steua miała farta , że awnasowała, ach ta biedna Legia.

Pierwszy mecz i pierwsza połowa to faktycznie popis bramkarza , ale w drugiej połowie dominowała legia i o mały włos to legia wygrałaby to spotkanie. Trzeba dodać , że w to 2:0 to nie popis gry Rumunów tylko frajerstwo legii. Pierwsza bramka stracona po juniorskim błędzie furmana , który grał tragicznie a druga bramka stracona po tragicznym błędzie vrdoljaka. Więc mi wytłumacz tutaj jaką klasę pokazali rumunii , że strzelili te dwie bramki ? Praktycznie sama legia sobie wbiła dwie bramki a nie rywal strzelił po dobrych akcjach. Druga sprawa to nie uznana bramka kucharczyka. Gdyby wynik 2:2 do przerwy widniałby na tablicy podejrzewam , że rumunii mogliby dzisiaj pożegnać się z LM. Druga połowa faktycznie była słaba i brakowało pomysłu... Myślę , że może gdyby ktoś inny wykonywał stałe fragmenty gry i rożne mogłoby być o wiele groźniej pod bramką rywali , bo jak pamiętam to furman grał chyba w zespole rywali... Każdy oglądający powie Ci , że RUmunie wielkiej piłki nie pokazali. Wykazali się tylko albo aż piłkarskim cwaniactwem , co nie umniejsza faktu , że wynik jest jaki jest i to oni są w LM. Legia po prostu nie zasłużyła na awans. Szkoda mi tylko kuciaka , radovica czy Koseckiego , bo to oni kreowali grę legii i to im należy się słowo uznania.

Do góry
#5985942 - 28/08/2013 05:15 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
CFab Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/11/2010
wie ktoś dlaczego piłkarz Trabzonu wczoraj popłakał się na meczu z Rizesporem?

Do góry
#5985943 - 28/08/2013 05:15 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: haczyk]
alfa Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 09/05/2005
Originally Posted By: haczyk
Niektórzy nie potrafią obiektywnie ocenić albo oglądają mecz z klapkami na oczach, jeśli ktoś pisze ze Legia była dziś o wiele lepszym niż Rumuni nie ma nawet sensu podejmować dyskusji, w drugiej połowie było idealna podsumowanie tego dwumeczu, kiedy to Legia niby powinna zaatakować i może i próbowała ale nie była w stanie zrobić kompletnie nic, Rumuni grali sobie w dziadka, w żadnym momencie nie drżeli o wynik...
oj drżeli, niestety tylko przez ostatnie 30 sekund laugh

Do góry
#5985945 - 28/08/2013 05:20 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: Tomeeekkk]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Pierwszy mecz i pierwsza połowa to faktycznie popis bramkarza , ale w drugiej połowie dominowała legia i o mały włos to legia wygrałaby to spotkanie. Trzeba dodać , że w to 2:0 to nie popis gry Rumunów tylko frajerstwo legii. Pierwsza bramka stracona po juniorskim błędzie furmana , który grał tragicznie a druga bramka stracona po tragicznym błędzie vrdoljaka. Więc mi wytłumacz tutaj jaką klasę pokazali rumunii , że strzelili te dwie bramki ? Praktycznie sama legia sobie wbiła dwie bramki a nie rywal strzelił po dobrych akcjach. Druga sprawa to nie uznana bramka kucharczyka. Gdyby wynik 2:2 do przerwy widniałby na tablicy podejrzewam , że rumunii mogliby dzisiaj pożegnać się z LM. Druga połowa faktycznie była słaba i brakowało pomysłu... Myślę , że może gdyby ktoś inny wykonywał stałe fragmenty gry i rożne mogłoby być o wiele groźniej pod bramką rywali , bo jak pamiętam to furman grał chyba w zespole rywali... Każdy oglądający powie Ci , że RUmunie wielkiej piłki nie pokazali. Wykazali się tylko albo aż piłkarskim cwaniactwem , co nie umniejsza faktu , że wynik jest jaki jest i to oni są w LM. Legia po prostu nie zasłużyła na awans. Szkoda mi tylko kuciaka , radovica czy Koseckiego , bo to oni kreowali grę legii i to im należy się słowo uznania.

obejrzyj jeszcze raz mecz w Bukareszcie... Legia po wyrównaniu zerwała się na chwilę i tyle... frajersko stracone bramki, ale ta defensywa już w poprzendich meczach frajersko dopuszczała czy to Molde czy Steua, ale wyjątkowa opatrzność czuwała nad Legią, bo gdzie nie popatrzysz to sporo pisze się o szczęściu Legii, że wychodziła z tak korzystnymi wynikami przy ich grze. Przecież zagrożeń pod bramką rywali było jak na lekarstwo. Po za tym takie prezenty też trzeba umieć wykorzystać, bo np Śląsk miał prezenty od Sevilli, która frajersko traciła piłki w defensywie, a nie potrafili skorzystać. Steaua pokazała różnicę w 1 meczu, ale brakło skuteczności, w drugim meczu nie musieli się pokazywać, bo mieli dobry wynik. Legia coś pokazała w 2 połowie? nie, gol też z przyadkowego rozegrania akcji, a nie zaplanowanej akcji. po tym jak strzelili na 1-2 to też nieco się ruszyło, nawet o dziwo kleiło się, ale nie na długo...

Spalony był, minimalny, ale był.

Do góry
#5985947 - 28/08/2013 05:21 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

mówię o golu z 2 połowy*

Do góry
#5985948 - 28/08/2013 05:23 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: CFab]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: CFab
wie ktoś dlaczego piłkarz Trabzonu wczoraj popłakał się na meczu z Rizesporem?

płakał ze śmiechu po szmacie Pawełka

Do góry
#5985951 - 28/08/2013 05:26 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
Tomeeekkk Offline
Pooh-Bah

Ja powtórki oglądałem i moim zdaniem nie było spalonego... Pierwsza bramka zdobyta po dobrej akcji... Druga połowa obnażyła zespół Legii i brak kreatywnych zawodników dał się we znaki (poza radovicem i Koseckim). Przy otwartej grze i remisie podejrzewam , że mecz mógłby się potoczyć różnie. Druga połowa to nerwowa gra legionistów i tyle. Nie było komu zagrać tego. Bereszyński i kucharczyk na skrzydle to mała pomyłka... Zresztą poza tymi dwoma piłkarzami tak naprawdę nie było nikogo...

Do góry
#5985954 - 28/08/2013 05:36 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
Tomeeekkk Offline
Pooh-Bah

Ja nie twierdzę , że legia zasłużyła na awans bo była lepsza... Po prostu nie zauważyłem różnicy klasy rywali ...

Do góry
#5985957 - 28/08/2013 05:39 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: Tomeeekkk]
Hakan Offline
Carpal Tunnel

Ja nie twierdzę , że legia zasłużyła na awans bo była lepsza... Po prostu nie zauważyłem różnicy klasy rywali ...

Ty do okulisty, ja do spania, dobranoc

Do góry
#5985987 - 28/08/2013 13:35 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/12/2009
Gratulacje dla QC-towych Rumunów.

macie ( mieliście ) swoje 5 minut. laugh

Do góry
#5985993 - 28/08/2013 13:54 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
Kura Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2001
dla dobra polskiej piłki nabijecie trochę punktów w LE smile

Do góry
#5985995 - 28/08/2013 14:05 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: Kura]
Hellraiser Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/05/2010
w LE zawsze jest szansa.

Może się trafi z 1-2 zespoly co beda mieli w powazaniu ten pucharek.

To sie wtedy powalczy, moze nawet wygra i wyjdzie z grupy.

Do góry
#5985997 - 28/08/2013 14:11 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
Danielsan Offline
tkliwy nihilista

Meldunek: 18/06/2006
akagi, jak widzisz co lokata to lokata smile

ale jak sam zauważyłeś, nie ma tego złego... wszak punkty do rankingu są w LE takie same wink

Do góry
#5985999 - 28/08/2013 14:13 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Może tak - Kura - a może niekoniecznie.

Sprzedadzą pewnie teraz ze 2-3 zawodników,
żeby ten napompowany balon, chociaż w cześci czymś zapełnić i...

do nastepnego roku.

Do góry
#5986000 - 28/08/2013 14:15 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: Danielsan]
akagi Offline
Carpal Tunnel

Originally Posted By: Danielsan
akagi, jak widzisz co lokata to lokata smile

ale jak sam zauważyłeś, nie ma tego złego... wszak punkty do rankingu są w LE takie same wink

Dobra dobra,
macie swoje 5 minut,
to korzystajcie, bo tylko 5 minut. wink

Do góry
#5986001 - 28/08/2013 14:15 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
mgrblokers Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 11/05/2006
taki zacny inwestor a nadal nie wie ze w bukmacherce nie ma miejsca na sentymenty laugh

Do góry
#5986002 - 28/08/2013 14:16 Re: QC Piłka nożna 26-28.08 [Re: rafal08]
Master of Puppets Offline
old hand

Meldunek: 14/12/2012
Witam.

Po pierwsze proponuję, aby nie zamykać tego tematu QC i nie zaczynać dzisiaj nowego, niech będzie jakaś kontynuacja, bo sądzę, że wiele wypowiedzi będzie się odnosiła do (jak zwykle) straconej szansy Polaków na Ligę Mistrzów. Na chłodno pokuszę się o drobną analizę zdarzeń.
Można oczywiście założyć, że mieliśmy zwyczajnie pecha. Dwa farfocle w takim meczu i na dodatek oba bardzo precyzyjnie (i szczęśliwie, bo piłka mogła w obu przypadkach poobijać się o nogi czy słupki!) wykorzystane przez rywali. Bywa... Ale sądzę, że problem leży głębiej i znajduje się tam od 17 już lat.

Przypomnę tylko ostatnie 2 awanse polskich drużyn do LM. Legia - mały dream team jak na Polską Ligę i co robi? Wzmacnia skład, nie sprzedaje najlepszych za czapkę gruszek. O ile pamiętam doszedł wtedy Kucharski za 1,2 mln $. Później Widzew kupuje z Legii Michalskiego, też mają dream team a i jeszcze "cuda" na ławce. Nikt grosza nie żałuje. Liga Mistrzów jest.

Teraz czasy (prawie) obecne i mały DT w Wiśle. Raz próbowali faktycznie z pełnym składem, choć wzmocnień przed samą batalią sobie nie przypominam, po prostu była świetna drużyna, no i rozbili się o Barcelonę. Potem było juz tylko gorzej i tylko śmieszniej. Od lat polskie drużyny, a w zasadzie ich "kierownicy", bo nie wiem jak toto nazwać, kieruje się zasadą doraźnego małego zysku a potem "jakoś to będzie" oraz "może się uda" i jakoś się KURWA nigdy nie udaje. Jak różni liczyli, do wyjęcia z sakwy z napisem Liga Mistrzów mogło być nawet około 15 milionów euro i nawet nie trzeba było meczu w niej zremisować... Tymczasem włodarze Legii sprzedają jak i kogo popadnie, byle ktoś koło bańki w walucie rzucił na stół. A wyobraźcie sobie szybką akcję - Zamiast żydzić grosza, Legia kupuje ze Śląska Sobotę i on wczoraj gra zamiast na przykład Furmana. W defensywie zamiast Jodłowca, inwestują powiedzmy 1,5 mln eurosów w porządnego zawodnika , a nie jakieś szroty i za cenę circa 3 miliony euro wyjmują 15, bo w takiej sytuacji Legia na pewno i na 100% gra dalej.
Zbieranie zawodników bez kontraktów to generalnie dobry pomysł, ale tylko na nasz polski grajdołek. Psychologicznie tacy piłkarze są zwykle bezwartościowi (pomijam wielkie nazwiska), bowiem wiedzą, że klub za nich nie zapłacił, bowiem nikt desperacko nie chciał z nimi (z jakiejś przyczyny!) przedłużyć kontraktu, bowiem zarabiają bardzo dobrze i czy się stoi, czy się leży...
Na koniec trener. I znowu nie kamyczek, ale kamieniołom cały wrzucam do "ogródka" facecików, którym wydaje się, że wiedzą cokolwiek o budowaniu klasowego zespołu piłkarskiego. Może wiedzą coś o przekrętach ze stadionem, ale kto u licha wyrzuca trenera, bo sie ewidentnie nie sprawdził, zatrudnia innego i zaraz znowu go wyrzuca, żeby przyjąć tego poprzedniego z powrotem?! Jeszcze, żeby Urban był "KTUŚ", miał jakieś dokonania, no choćby na naszym podwórku. Gdzie tu logika i konsekwencja?! Na dodatek treneiro ewidentnie od początku buduje sobie dupokryjkę, że w zasadzie na LM nie liczy i będzie to wielka niespodzianka, jak się uda i generalnie to jakieś tam puchary już są i to już jest sukces. Toż taki trener nie ma szans na jakiekolwiek sukcesy z takim podejściem. czy ktoś widział, żeby w jakimkolwiek amerykańskim sporcie (amerykanie jako mistrzowie motywacji i wszystkiego na tak!) ktoś w sytuacji rozstrzygającej awans czy mistrzostwo dopuszczał do siebie możliwość, że się nie uda?! Musi się udać, bo jesteśmy najlepsi i chuj! I często gęsto się udaje i bywają niespodzianki, a na naszym padole łez, wyjdzie jeden chuj z drugim i od razu przystępują do analizy ewentualnej porażki. To dla mnie jest niepojęte. Żaden zespół, który cokolwiek osiągnął nigdy nie broni tylko wyniku grając u siebie. Raz z Molde się udało, drugi raz już nie i to oczywiste, że wciąż udawać się nie mogło. Bo "cuda" i niespodzianki zdarzają się w 95% tym, którzy w nie wierzą i którzy nie boją się po nie sięgnąć, zaatakować, powiedzieć "nam się to kurwa należy, bo jesteśmy lepsi".
A tymczasem do zobaczenia za rok. Chyba kpiny, jak się coś nie zmieni, to ja nie dożyje polskiej drużyny w Lidze Mistrzów, bo po prostu się nie nadają, ani mentalnie, ani technicznie, ani w żaden inny sposób. (P.S. Rumun też coś bredził, że nic się nie stanie, jeśli nie awansują, ale postawą na początku meczu ewidentnie pokazali, że to było tylko na pokaz!).
Ludzie, jaki ja jestem wkurwiony i zawiedziony. I tak co roku. PO co ja to oglądam? Wymienię koszulki Legii na jakiś Manchester, czy Mediolan i nawet jak nie wygrają, to jest szansa za rok i na pewno będzie walka i nie będzie rozsprzedaży zawodników i tak dalej i w ten deseń. Dziękuję za uwagę tym, co dotarli do końca.
piwo

Do góry
Strona 95 z 125 < 1 2 ... 93 94 95 96 97 ... 124 125 >