Strona 5 z 12 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 >
Opcje tematu
#611530 - 04/07/2006 08:05 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Jak dla mnie Niemcy zdobywaja nie tylko awans do finału ale poprostu wygrywaja te Mistrzostwa..ktore sa od poczatku tak samo zreszta jak terminarz ułożone są pod gospodarzy...

Do góry
Bonus: Unibet
#611531 - 04/07/2006 08:06 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Quote:

Co ciekawe, żadna z 24 niemieckich kamer nie zarejestrowała incydentu. Udało się to za to... włoskiej stacji Sky Sports, która opublikowała te zdjęcia w niedzielę wieczorem.

Hahahahah... to ciekawe!!! Jak to jest, że niemcy mają 24 kamery na miejscu i żadna nie zarejestrowała tego? A Włosi słusznie opublikowali posiadany materiał bo co mieli zrobić... utajnić wszystko i udawać, że ich kamery "niczego nie zarejestrowały".

Do góry
#611532 - 04/07/2006 08:08 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
___On Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/01/2005
Ale po co wogole mówicie o tej sytuacji...Frings to nie jest wirtuoz piłki noznej...Z pewnoscia ktoś go udanie zastąpi i tyle: )

Do góry
#611533 - 04/07/2006 08:12 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Biszop Offline
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...

Meldunek: 24/11/2003

"Torsten Frings nie zagra w półfinale z Włochami. FIFA zawiesiła go na dwa mecze za uderzenie w twarz Julio Cruza po meczu z Argentyną.
Co ciekawe, żadna z 24 niemieckich kamer nie zarejestrowała incydentu. Udało się to za to... włoskiej stacji Sky Sports, która opublikowała te zdjęcia w niedzielę wieczorem."

Gdyby nie włoska stacja telewizyjna to Frings nie zostałby zawieszony czyli inaczej mówiąc Włosi rękami FIFA zawiesili Fringsa .

odp: tu myslalem ze napiszesz cos czego nie wiem
Sprecyzujmy Tosten Frings zawiesil sie sam swoim zachowaniem jesli juz, inne stacje tego nie wychwycily bo widocznie nie chcialy, zwlaszcza te niemieckie i jakos temu sie nie dziwie, no ale przeciez to Wlosi sa cwaniaczkami... choc ja nazzwalbym to pokazaniem prawdy

Rozumiem że kibicujesz Włochom w tym meczu, ale na tym forum jest tak dużo antyniemieckości, że aż pomału robi się to niesmaczne. Rozumiem że można mieć żal do Niemców, nie lubić ich za przeszłość, ale nadmiar nienawiści jest szkodliwy i na pewno nie prowadzi do niczego dobrego.

odp: Owszem, kibicuje wloskiej druzynie ale nie zaciemnia mi to obrazu calosci, staram sie byc obiektywny i doceniam Niemcow, a co najwazniejsze szanuje ich i jako pilkarzy i jako narod i co do nienawisci na tym forum do tego narodu rozniez jestem przeciwny, zreszta nie raz o tym pisalem.
Wiekszosc tych ktorzy tu tak kipia nienawiscia do naszych sasiadow pewnie ani razu tam nie byla, a jedyna informacja o nich jaka maja zakodowana to Niemiec jest zly.
Nie bede sie rozpisywal ani wdawal w polemike na ten temat bo smieszy mnie to niemilosiernie ale o czym ja mam rozmawiac z nastolatkiem ktory okreslajac Niemca pisze szwab lub jeszcze gorzej, niektorym ciezko zrozumiec ze wspolczesny Niemiec to nie ten sam SSman co w czasach II wojny swiatowej.
No ale coz, nirtzopodobnych nie brakuje nam na tym forum, a jest to niestety nasz problem i zakala naszego narodu ktory spokojnie moglby zyc w zdgodzie z sasiadami i czerpac z tego korzysci tylko po co jak mozna judzic i macic bo trzeba byc "wszechpolakiem"

Do góry
#611534 - 04/07/2006 08:12 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Quote:

Quote:

Co ciekawe, żadna z 24 niemieckich kamer nie zarejestrowała incydentu. Udało się to za to... włoskiej stacji Sky Sports, która opublikowała te zdjęcia w niedzielę wieczorem.

Hahahahah... to ciekawe!!! Jak to jest, że niemcy mają 24 kamery na miejscu i żadna nie zarejestrowała tego? A Włosi słusznie opublikowali posiadany materiał bo co mieli zrobić... utajnić wszystko i udawać, że ich kamery "niczego nie zarejestrowały".

Pisze się Niemcy, a nie niemcy. Widac, że na lekcje języka polskiego nie chodziłeś...

Do góry
#611535 - 04/07/2006 08:15 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Adik Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 13/12/2003
Hehehe jak to sie stalo, ze takie profesjonalne stacje TV jak np. ZDF, Premiere - przekazy w HDTV (ktora notabene stracila prawa do pokazywania Bundesligi) pokazujace najmniejsze szczegoly z rozgrywek ligowych lacznie z powtorkami super slow-motion nie wychwycily przepychanki? Przypomina mi sie mecz Polska - ZSRR i miejsce w katowickim spodku i miejsce, gdzie siedzial wyslannik ZSRR i sterowal tym, co mialo byc pokazywane w telewizji - gwizdy podczas hymnu ruskich byly zagluszane brawami z tasmy

Do góry
#611536 - 04/07/2006 08:25 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
PioKing Offline
MaSha Lover

Meldunek: 24/03/2005
Quote:

Quote:

Quote:

Pisze się Niemcy, a nie niemcy. Widac, że na lekcje języka polskiego nie chodziłeś...

http://www.pilkanozna.pl/mundial/?page=news&news=55242
jednak niemcy sie pisze

Do góry
#611537 - 04/07/2006 08:35 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Robak1984 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 20/01/2006
Quote:

Quote:

Quote:

Quote:

http://www.pilkanozna.pl/mundial/?page=news&news=55242
jednak niemcy sie pisze

Proponowałbym Ci zatrudnic się w "Fakcie". Co ma treśc głupiego artykułu z jakiegoś brukowca do szacunku wobec jakiegoś narodu?

Do góry
#611538 - 04/07/2006 08:43 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
muppet Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 23/11/2003
A czy ktoś z was widział powtorkę ręki (NA PEWNO było coś na pograniczu, a WYDAJE MI SIĘ, że powinna być jedenastka) w polu karnym Niemców, po zagraniu Argentyny? Z utęsknieniem czekałem na replaya. Nie doczekałem się...

Do góry
#611539 - 04/07/2006 08:47 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
nawoj Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 07/08/2004
Też wydaje mi się,że nalezałoby zająć się meczem i kursami a nie kontekstem spotkania.Grają 2 kraje o faszystowskiej przeszłości i tego nie da sie ukryć.Jeszcze dołaczyc do tego Argentynę i kolaborantów z Vichy i mamy piekny kwartet.
Trzymam kciuki za Portugalię,a na dzisiaj proponuję under 10.5 roga i over 6.5 spalonego

Do góry
#611540 - 04/07/2006 08:52 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Quote:

Proponowałbym Ci zatrudnic się w "Fakcie". Co ma treśc głupiego artykułu z jakiegoś brukowca do szacunku wobec jakiegoś narodu?

Drogi Robaczku, jakiego szacunku ? Oni nas nie szanują, pogardzają nami na każdym kroku od wielu wieków, a my mamy ich szanować ?. Wolne żarty. Trochę honoru.

Do góry
#611541 - 04/07/2006 09:30 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Quote:

Quote:

Quote:

Nie jesteś najlepszym analitykiem skoro wykluczyłeś możliwość, że celowo tak piszę.

Co do szacunku dla niemców to u mnie go nie znajdziesz. To tyle na ten temat bo jak coś więcej dodam to nieładnie będzie to wyglądało...

Do góry
#611542 - 04/07/2006 09:40 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
rene Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 25/01/2006
Ciekawe jest to, co powiedział sam Cruz na temat Fringsa.
"Nie zostałem pobity, a przynajmniej tego nie zauważyłem" - powiedział Cruz na łamach "La Gazzetta dello Sport"

Te włoskie machlojki wkurzyły tylko Niemców!

a więc

ITALIA

Do góry
#611543 - 04/07/2006 09:42 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Munios Offline
newbie

Meldunek: 02/07/2006
Torsten Frings nie zagra w półfinale z Włochami. FIFA zawiesiła go na dwa mecze za uderzenie w twarz Julio Cruza po meczu z Argentyną.

Sam Cruz oczyszcza z zarzutów niemieckiego pomocnika.
"Nie zostałem pobity, a przynajmniej tego nie zauważyłem" - miał powiedzieć Cruz na łamach "La Gazzetta dello Sport".

Niemcy już odgrażają się, że zemszczą się za dyskwalifikację Fringsa. "Odeślemy was do domu!" - można przeczytać w wielu wtorkowych niemieckich dziennikach.

Ulala, taki "smaczek" oznacza baaardzo ciekawe widowisko dziśiaj :]

Do góry
#611544 - 04/07/2006 09:42 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Radek_89 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 08/01/2006
Zacznę od tego, że w tym meczu jestem całym sercem za Włochami mimo tego, że w żadnym z poprzednich spotkań Włochom nie kibicowałem, bo przeważnie stawiałem azjatyckie handicapy przeciwko nim.
Strasznie irytowała mnie obojętność sędziego na chamskie zachowania Niemców w spotkaniu z Argentyńczykami. Już w pierwszej akcji meczu Ballack zamiast w piłkę złośliwie "przemasował" reprezentanta "Blanco-celeste" po nogach. Potem np. pociąganie Argentyńczyka za koszulkę przez Mirka Klose i nagłe pretensje do sędziego, że rywal się odwrócił i dobitnie przekazał Niemcowi, aby ten zaprzestał takich praktyk. Na to wszystko sędzia był ślepy i dziwiło mnie, że Argentyńczycy tak długo wytrzymują bez żadnej bójki. W meczu ze "Squadra Azurra" takich "zabaw" już nie będzie. Jak Niemcy zaczną grać chamsko, to Włosi nie dadzą sobie w kaszę dmuchać i odpłacą się tym samym. Dlatego uważam, że warto zagrać, iż będzie w meczu czerwona kartka.
Liczę też, że Włosi awansują. Jeżeli sędzia nie będzie sędziował w stronę Niemców, to nie wróżę ekipie Klinsmanna pozytywnej przyszłości.

Forza Italia! Grande Italia! Say "NO" to Germany in World Cup 2006!

Do góry
#611545 - 04/07/2006 10:04 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Tom Krus Offline
veteran

Meldunek: 11/03/2006
A ja w szansach czysto piłkarskich widzę przewagę Włochów i takie x2 na nich myslę, że wejdzie gładko, co do elementów poza boiskowych, myślę, że obie federacje są równorzędnymi potęgami, Włosi może nawet większymi, co widać na przygładzie Fringsa, jednym słowem nie dadzą się wykiwać 'pod stołem' Niemcom.

Do góry
#611546 - 04/07/2006 10:06 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Quote:

Hehehe jak to sie stalo, ze takie profesjonalne stacje TV jak np. ZDF, Premiere - przekazy w HDTV (ktora notabene stracila prawa do pokazywania Bundesligi) pokazujace najmniejsze szczegoly z rozgrywek ligowych lacznie z powtorkami super slow-motion nie wychwycily przepychanki? Przypomina mi sie mecz Polska - ZSRR i miejsce w katowickim spodku i miejsce, gdzie siedzial wyslannik ZSRR i sterowal tym, co mialo byc pokazywane w telewizji - gwizdy podczas hymnu ruskich byly zagluszane brawami z tasmy

Niemcy napewno to wychwycili, ale pewnie poksaowali
Wystarczy ogladac ich spotkania aby zobaczyc jak realizator prowadzi transmisje, wlasciwie nie ma pokazanych powtorek fauli Niemcow, naotmiast zawsze powtarzaja faule rywali...

Do góry
#611547 - 04/07/2006 10:13 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
Munios Offline
newbie

Meldunek: 02/07/2006
Na boisko Włosi wybiegną dopiero we wtorek wieczorem, ale ich rodacy zwycięstwo już właściwie odtrąbili &#8211; czytamy w &#8222;Gazecie Wyborczej&#8221;.
Dotąd fachowcy, kibice i dziennikarze o przyszłości wypowiadali się raczej wstrzemięźliwie, pamiętając, z jak przeciętnymi przeciwnikami "Squadra Azzurra" przegrywała na ostatnich turniejach rangi mistrzowskiej. Po efektownym 3:0 nad Ukrainą oglądanym przez 24 mln osób (83 proc. widowni telewizyjnej!) wybuchł jednak wyjątkowy entuzjazm, a wiara w czynniki pozaracjonalne jeszcze nigdy nie opanowała włoskich umysłów do tego stopnia.

Do wyobraźni najmocniej przemawia statystyka - otóż z Niemcami &#8222;Azzurri&#8221; potykali się na MŚ czterokrotnie i nigdy nie przegrali, a każdy przypadek pamiętają doskonale, bo to dla nich rywal szczególny, trochę jak Anglicy dla Polaków. Włosi sięgają jednak jeszcze głębiej. Oto 24 lata temu, kiedy poprzednio zdobyli złoto, też grali w grupie z drużyną wschodnioeuropejską (Polską, teraz - Czechami), afrykańską (Kamerun, Ghana) oraz amerykańską (Peru, USA), a ówczesny król strzelców Paolo Rossi tak jak teraz Luca Toni pierwszą bramkę zdobył dopiero w ćwierćfinale.
Brzmi to mało poważnie, ale na Półwyspie Apenińskim z tych guseł wyciągnięto jak najpoważniejszy wniosek, że tym razem to nie tyle złoto wydaje się realne, ile jakiekolwiek inne rozstrzygnięcie byłoby sensacją.

Także, jak czytamy wyżej, Wlosi są w finale a Luca Toni będzie królem strzelców

Do góry
#611548 - 04/07/2006 10:16 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
kibuc Offline
addict

Meldunek: 22/10/2005
Niestety, większość ma tutaj mocno zaburzoną trzeźwość osądów.

Jak czytam teksty w stylu "Klose zdrajca", uwagi o sędziowaniu pod gospodarzy lub topiki zatytułowane "nIEMCY...", śmiech nie pozwala mi spokojnie zjeść śniadania. Proponuję jeszcze, wzorem jednego z moich znajomych, wyciągnąć fakt, że "Niemcy w 41-szym stawiali jego babcię pod ścianą". Którzy Niemcy? Pewnikiem Ballack z Lahmem. I nie zapomnijmy o tym, że Tusk miał dziadka w Wermachcie.

Żeby pisać takie rzeczy, trzeba mieć solidnie nasrane pod kopułą.

Mecz ćwierćfinałowy był jednym z nielicznych na tych mistrzostwach, w którym arbiter nie popełnił błędu. Zna-ko-mi-cie zasędziowany. Zwycięstwo z Argentyną się "nie liczy"? Oczywiście, liczyłoby się wtedy, gdyby to Argentyna wygrała.

Niemcy póki co wygrali pięć na pięć spotkań na tym mundialu, dominując w każdym (tak!) meczu, grając bardzo skuteczny i przyjemny dla oka futbol. Włosi wyżebrali zwycięstwo z Australią, a Ukrainie powinni postawić pomnik za nieskuteczność. Nie widać u nich nawet cienia progresu.

Czysta jedynka, w 90-ciu minutach.

Do góry
#611549 - 04/07/2006 10:21 Re: [1/2] nIEMCY - WŁOCHY
drfocus Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 29/03/2006
Po pierwsze odnośnie sędziowania. Teorie, że sędzie jest opłacony można włozyc między bajki, ale trzeba brać pod uwagę, że sędzia to też człowiek i na pewno jest na niego presja. Jak się pomyli na kożyść Niemców to wszyscy popłaczą troszkę i przestaną, ale jak się pomyli w drugą stronę to będzie nie ciekawie. Gwizdy 60 tys. kibiców mogą wpłynąć na to że sędzie będzie poddany presji tym bardziej, że sedziuje mało doświadczony sędzia!!

Nie wiem czemu tyle osób stawia na Włochów i na over?? Jeśli Włosi strzelą pierwsi to moim zdaniem taki wynik już zostanie. Mimo, że Klose strzelił bramkę Argentynie to w tym meczu potwierdził, że nie radzi sobie z dobrymi drużynami. Jeśli chodzi o środek pola to jak wiemy nie będzie Fringsa, a chyba też każdy widział jak słaniał się na nogach Ballack ("miał nogi ciezkie jak z waty" ) I jakoś nie widzę żeby w ciągu kilku dni Ballack zapier.... całe 90 minut!! Także naprawdę nie widzę kto ma dla Niemców strzelać bramki!!
Mój typ: 0-0 i under

Aha i jeszcze jak już tu ktoś wspomniał wydaje mnie się tu bardzo prawdopodobna czerwień dla Włochów!! Wszyscy znamy ich temperament. Jeżeli będą przegrywali to mogą im puszczać nerwy. Z drugiej strony przy prowadzeniu i ciągłych atakach Niemców będzie dużo fauli i czerwien też może byc prawdopodobna!!
Powodzenia

Do góry
Strona 5 z 12 < 1 2 3 4 5 6 7 ... 11 12 >