Strona 6 z 14 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 >
Opcje tematu
#612733 - 22/07/2006 00:16 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
ferrero18 Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/07/2005
Zdecydowanie sie zgadzam i jutro gram Serbow nawet jak bedzie 1,5
Polski zespół z taką zagrywką nie ma czego szukać!!!
do słabo serwującego Pawła Zagumnego dołaćzył Daniel Plinski Pytanie Czemu??? przeciez chlopak umie mocno zagrać!!!
Wlazły- Chyba ani razu nietrafił zagrywką
Natomiast Serbowie Silna zagrywka odrzucenie nas od siatki i sprawa załatwiona!!! Myslalem ze bedą grać tylko na Milijkovicia a widać nie musieli

Jeśli do zespolu wrócą Grbiciowie Serbia Jeszcze dużo namiesza

Do góry
Bonus: Unibet
#612734 - 22/07/2006 07:54 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
aker Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 10/12/2004
Ja bym dzisiaj do Serbów nie był taki przekonany.
Wczoraj Serbowie podeszli do nas z respektem i z chęcia rewanzu za porazke w Japonii.
Dzisiaj widząc naszą wczorajsza indolecje w zagrywkach i grze będą pewni swego i to moze ich zgubic.
Nasze Orły mysle ze po wczorajszej presji "cichego faworyta" i sprowadzeniu ich na ziemie wyciagna wnioski i zagrają o niebo lepiej.
Reasumując dzisiaj uwazałbym z pewnym stawianiem na Serbów.
Ja osobiscie mecz odpuszczam.
Pozdr

Do góry
#612735 - 22/07/2006 07:55 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Borinho Offline
enthusiast

Meldunek: 28/07/2005
Tak sobie myśle o waszych wypowiedziach psychikach itd, a ja myśle że my w tej siatkówce jesteśmy na tych miejscach 5-8 no e a to i tak spory sukces a nawet powiedział bym na mocnym 5 , może nie wymagajmy żeby byli nie wiadomo kim w tej siatkówce . Wczoraj z Serbią polegliśmy typowałem naszą porażke choć bardzo słabo to zagrałem , dziś stawiam że będzie tie break i 3-2 dla Serbii. Uważam że nie powiniśmy dramatyzować bo biorąc pod uwagę inne dyscypliny drużynowe w Polsce to siatkówka w wydaniu obu płci stoi u nas na światowym poziomie. Niestety jest to tylko jedyny sport drużynowy w którym odnosimy mniejsze lub większe sukcesy.
Chce zauważyć jedną rzecz to że my mamy wspaniałego fachowca nie znaczy że naszym zawodnikom nagle przybędzie umiejetności , inne drużyny nie stoją w miejscu i też mają dobrych trenerów i też chcą wygrywać , dlatego nie kreujmy naszych siatkarzy na podium Lig Światowych , MŚ , Europy czy Igrzysk. Moim zdaniem poprostu nie przeskoczymy pewnego pułapu w tej siatkówce męskiej bo stoi ona naprawdę na wysokim poziomie , i o zwycięstwa na gorącym Serbskim terenie naprawdę trudno.

Do góry
#612736 - 22/07/2006 08:29 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Wojtas_ Offline
Wodzirej

Meldunek: 02/07/2004
Nie wiem o co Wam w ogóle chodzi w tych wypowiedziach, że Polska jest słaba, że Polska to ,ze Polscy siatkarze tamto. Mnie osobiscie sie mecz podobał, i gdyby nie błąd sędziego myśle że byłby tb i wszystko zaczęło by się od początaku, bo tb to loteria;) Tie-break wisiał w powietrzu, ale nie doszło do niego. Gdyby Nasi poprawili troszke przyjęcie mecz wyglądałby zupełnie inaczej. Myśle, że jak dzisaij poprawimy przyjęcie to mozemy powalczyć o zwycięstwo;)

Ja jestem optymistą i po meczach z USA nie stawaim juz przeciwko Polakom.

A co do Włochów, to jestem zniesmaczony, ale dzisiaj tez na nich zagram.

Usa easyy.
Kuba easyy.
Bułgarai easyy.

Pozdrawiam

Do góry
#612737 - 22/07/2006 08:45 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
timeek Offline
Pooh-Bah

Meldunek: 21/01/2005
o mialem to napisac tu a nie tam:

Wcoraj wszyscy skalnali sie ku Polsce dzis ku Serbii.
Ale co sie zmienilo od wczoraj ??? Nic..
Jedynie to ze chlopaki sie dobrze wyspali dzis, wlasnie wrocili ze sniadania i sa w lepszej formie niz wczoraj po podrozy w 40 C do Vracu. Dzis w Nowim sadzie bedzie oK.

PS. Wydalem 2 Euro na hoteloewa kaiwranke aby to napisac.
Ale zwroci mi sie to ze 200 razy bo ide do Sportskiej Kladionicy postawic na Naszych po ladnym kursie 1.95
Srbija (2.u) Poljska 1.65 1.95

Powodzenia.

Do góry
#612738 - 22/07/2006 09:23 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Unibet Offline
enthusiast

Meldunek: 17/01/2006
Do Akera:

Juz sam nie wiem jaka my jestesmy druzyną.Niestety ale taka prawda.A ni starzy nie ciagna gry, mlode wilki zawodza ech. Licze dzis na wygrana chocby w stylu najgorszyma ale niech wygraja bo juz mam dosc kompleksu Serbii

Do góry
#612739 - 22/07/2006 09:55 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Rafik 25 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 24/09/2005
Pewnie nikt nei oglądał meczy USA z Japonia i Bługarii z Koreą?

Sądząc po wynikach to amerykanie wygrali dośc łatwo 3-0 i teraz nasuwa się pytanie czy to Japonia jest taka słaba czy USA zagrało lepiej niż z Polską?
Kowboje by liczyc się jeszcze w tej grupie powinni wygrac ten mecz. SiC chyba olała w 1 meczu Japońców i dlatego przegrali. USA powinna wygrac 2 mecz również a kurs 1,63 jest dośc dobry.

Natomiast Bługaria wygrała z Koreą 3-1 i też sądząc po wyniku nie mieli zbyt dużych problemów. Czy ktoś wie jaki skład grał Bługarów w tym meczu. Dzisiaj rónież powinni wygrac jeśli chcą powalczyc z Kubą o 1 miejsce. kursik 1,67 równie zachęcający

Co o tym myślicie??

Do góry
#612740 - 22/07/2006 10:03 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
ziomal-111 Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/04/2004
Co myslicie o meczu Portugalia - Finlandia ??
Pierwsze 2 mecze gładko wygrała Finlandia 3:0
Czy Portugalia sie im zrewanzuje?...Kurs w granicach 1,7 jest wart zagrania... Ja raczej zagram na Portugalie Co sadzicie o tym meczu \?

Do góry
#612741 - 22/07/2006 10:05 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
Misiek Offline
Didżej

Meldunek: 06/10/2002
napisał: Juan Roman
Quote:

Dzisiejszy mecz z Serbami był meczem prawdy

A pozwolę sobie zacytować cały Twój post, jak awansujemy z 1 miejsca do FF

Wczoraj zagraliśmy słabo, trzeba niestety przyznać, bardzo słabo w przyjęciu, po prostu sobie nie radziliśmy, bardzo dobrą zagrywką Serbów... Zagraliśmy słabo, a jednak mieliśmy 'SP' na TB, tak więc aż tak tragicznie chyba znowu nie jest? Przegralibyśmy 0-3, bez walki, bez jakicholwiek szans na odniesienie zwycięstwa, to rozumiem, ale bez przesady, że odrazu po 1 słabszym występie 'bo tamto, bo tamto' - jak to my Polacy i że pisać że to odrazu 'mecz prawdy' jak dla mnie wydaję się śmieszne. Lozano przed rozpoczęciem LŚ, powiedział przecież że najważniejsze są MŚ, ale oczywiście nie położymy się i nie będziemy czekać do listopada... Ale 'mecze prawdy' jeszcze przed nami w listopadzie, wtedy będziemy mogli dać ostateczną ocenę i wtedy zobaczymy czy stać wreszcie ten zespół na jakieś osiągnięcie? Na jakiś medal? Na który przecież tyle czekamy...

Dziś kolejne spotkanie, kolejny ciężki mecz, ale wierzę w to że dziś przy odrobinie szczęścia, którego wczoraj zabrakło, możemy pokusić się o 1 a nawet o 2 sety więcej niż miało to miejsce wczoraj

Tyle z mojej strony, wiem że każdy może mieć swoje zdanie, ale po to jest forum... że możemy się z kimś zgodzić lub też nie ;>

Wczoraj przykra niespodzianka, Włosi, no nic...

Dziś, Ruscy - mimo wszystko że mają awans, myślę że i tak rozjadą Chińczyków...

Bułgaria, Usa, bez niespodzianki i podobnie powinno być w rewanżach, tylko że '@' już znacznie mniejsze...

Do góry
#612742 - 22/07/2006 10:45 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
misiek2 Offline
newbie

Meldunek: 13/06/2006
Moje typy i takie oczekiwania:

Bułgaria, USA, Włochy, no i dla smaczku Kuba za 1.01! czyli kurs nie wart ryzyka, ale ...., 1wszy mecz Ruskich, SiCZ - (LŚ)

SiCZ gram lekko - za 10 zł z innymi zdarzeniami.
Ruscy wygrają, ale może mafia chińska i rosyjska ustawi mecz np. na 2:3 i ci którzy grają handicupy dostaną niezłe baty.

Jest tez kilka meczy w lidze europejskiej warte ryzyka. Ale to inny wątek ...

Do góry
#612743 - 22/07/2006 11:02 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
ja uwazam z kolei ze dzis bedzie gladkie 3-0 dla naszych przeciwnikow- podziwiam mocno wierzacych w ta ekipa ! w bukmacherce jak ktos juz tu kiedys slusznie zauwazyl nie ma miejsca na patriotyzm powtorzenie wczorajszego wyniku uznam za sukces

Do góry
#612744 - 22/07/2006 11:54 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
polskignom Offline
Live fast, die young

Meldunek: 25/02/2004
nie ma miejsca na patriotyzm, ale tez nie ma miejsca na stawianie przeciwko naszym, bo to nasi. Innych argumentow w Twojej wypowiedzi nie widze, ja postawilem na Polske z kilku powodow:
1) Swiderski drugi raz tak slabo nie zagra
2) Serbowie nie sa w stanie niszczyc zagrywka tak jak wczoraj w kazdym meczu
3) Ten oslawiony Miljkovic jest w formie podobnej do Wlazlego z ta roznica, ze nie psuje serwisow
4) Polacy juz nie powtorza tak slabego serwisu - nie wierze w to

Co do wypowiedzi po i przed mecze to mnie troche nosi jak czytam wypowiedzi, najpierw: "no Polska to juz klasa swiatowa", a po jednym przegranym meczu: "jednak sa slabi, nic z nich nie bedzie".

Typowo polskie, zenadne gadanie. Ja mysle, ze dawno nie mielismy tak dobrej ekipy jaka mamy teraz i co niektorzy odszczekaja swe slowa.

Do góry
#612745 - 22/07/2006 12:40 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
misiek2 Offline
newbie

Meldunek: 13/06/2006
Problemem polskich siatkarzy jest przede wszystkim zagrywka. Nie potrafią dobrze, czyt. mocno i w pole kierować piłki. Zazwyczaj siatka albo out. To skutkuje tym, że na treningach nie odbierają piekielnioe silnych zagrywek i to ich gubi. Poprostu poza zawodnikami spoza PLŚ, nikt tego robić nie potrafi. W pierwszym secie ta prawda kolejny raz się potwierdziła. Polacy wyglądali na zaskoczonych. Pamiętam mecze choćby z Rosją, gdzie potomkowie Lenina, zmiatali z parkietu Polaków. Z dnia na dzień braków w tym fragmencie gry się nie wyeliminuje. Dzisiaj może mniej będą "zaskoczeni". Dzisiaj z pewnością będzie bardziej wyrównany mecz, ale niestety całokształt wskazuje, że Polacy tego meczu nie wygrają.

Ja stawiam bardziej racjonalnie, czyli na SiCz.

Do góry
#612746 - 22/07/2006 14:22 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
gremlin Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 21/11/2004
Quote:

nie ma miejsca na patriotyzm, ale tez nie ma miejsca na stawianie przeciwko naszym, bo to nasi. Innych argumentow w Twojej wypowiedzi nie widze, ja postawilem na Polske z kilku powodow:
1) Swiderski drugi raz tak slabo nie zagra
2) Serbowie nie sa w stanie niszczyc zagrywka tak jak wczoraj w kazdym meczu
3) Ten oslawiony Miljkovic jest w formie podobnej do Wlazlego z ta roznica, ze nie psuje serwisow
4) Polacy juz nie powtorza tak slabego serwisu - nie wierze w to

Co do wypowiedzi po i przed mecze to mnie troche nosi jak czytam wypowiedzi, najpierw: "no Polska to juz klasa swiatowa", a po jednym przegranym meczu: "jednak sa slabi, nic z nich nie bedzie".

Typowo polskie, zenadne gadanie. Ja mysle, ze dawno nie mielismy tak dobrej ekipy jaka mamy teraz i co niektorzy odszczekaja swe slowa.

Polska na pewno nie jest druzyna swiatowa! mysle ze caly problem tkwi w glowach tych chlopakow -tego nawet nie zmieni trener Lozano - zgadzam sie z kolegami ze jest rowniez problem zagrywki niektorzy zawodnicy zagrywaja jak czolowka pilki plazowej!!!

Do góry
#612747 - 23/07/2006 07:54 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
JiroJiro Offline
1

Meldunek: 21/05/2003
Quote:

Polacy juz nie powtorza tak slabego serwisu - nie wierze w to

Ile widziałeś spotkań z udziałem naszych siatkarzy ? Nasz serwis zdecydowanie odbiega od drużyn z europejskiej i światowej czołówki. Część drużyny serwuje gorzej od kobiecej reprezentacji . Argentyński pasterz bydła, jak nazwał go Zarzeczny, nie potrafi zmienić tej drużyny na lepsze, nie potrafi wprowadzić do niej nowych zwodników. Gramy praktycznie bez libero. Jesteśmy ciągle w tym sammym miejscu za mocni na słabych i za słabi na mocnych.

Do góry
#612748 - 23/07/2006 07:59 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
polskignom Offline
Live fast, die young

, a powtorzyli tak slaby serwis jak w piatek? Czy ja gdzies napisalem, ze mamy super serwis? Mamy slaby, ale ilosc asow i ilosc bledow byla zupelnie inna w sobote i inna w piatek. A co do libero to pozwolisz, mam inne zdanie.

Do góry
#612749 - 23/07/2006 08:07 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
polskignom Offline
Live fast, die young

A tak na marginesie kogo ma wprowadzic Lozano? Czego Ty od niego wymagasz? On ma powolac najlepszych grajkow i jedyne co ich moze nauczyc to profesjonalizm, praca i szacunek do tej pracy i to mu sie udalo. Nie widzialem tak ambitnie grajacych polskich siatkarzy za kadencji zadnego polskiego trenera. Dawno nie bylo tak dobrej gry srodkowych jak jest teraz, zagrywka tez sie poprawila, czy tego chcesz czy nie.
Z reszta to on wymyslil Plinskiego w tej roli, w ktorej obecnie jest, czyli podstawowego srodkowego. Itd. itd., roznica miedzy nami a czolowka za kadencji chociazby Wspanialego byla kolosalna, gdy tylko chcialo sie rywalom, to nas ganiali do 0, Polacy nawet nie podnosili rekawicy, dzis decyduje dyspozycja dnia, a ci wspaniali Amerykanie dostali od nas becki, byli bez szans. Z Serbami mecz byl nierowny, ale to nie Ignaczak popelnil chyba najwiecej bledow w przyjeciu? Czyzby Twoim zdaniem Ignaczak powinien biegac do kazdej zagrywki nawet jak nie jest do niego?

Do góry
#612750 - 23/07/2006 08:08 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
No nie gadaj Jiro że serwują gorzej od kobiet,wczoraj mieli już dobry serwis,odrzucali serbie od siatki,w drugim i czwartym secie:Wlazły,Murek,nawet Guma zabijali Serbów serwisem momentami,gdyby nie błedy w tie breaku(psychika) to by było 3-2 dla Polski,ale dobrze ,że nie było,bo by mi kupon nie wszedł

Do góry
#612751 - 23/07/2006 08:14 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
emci Offline
addict

Meldunek: 19/03/2005
Ja wczoraj na forum bettingadvice trafilem na: http://magbets.com/index.php?ac=402&ui=2249 - nie gralem tych typow, ale teraz troche zaluje. Dzisiaj gosc poleca: Portug - Finland 1 za 7/10; czy myslicie ze wejdzie??

Do góry
#612752 - 23/07/2006 08:15 Re: Liga Światowa 2006 cz.1
boca juniors Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 26/05/2003
Quote:

Quote:

Polacy juz nie powtorza tak slabego serwisu - nie wierze w to

Ile widziałeś spotkań z udziałem naszych siatkarzy ? Nasz serwis zdecydowanie odbiega od drużyn z europejskiej i światowej czołówki. Część drużyny serwuje gorzej od kobiecej reprezentacji . Argentyński pasterz bydła, jak nazwał go Zarzeczny, nie potrafi zmienić tej drużyny na lepsze, nie potrafi wprowadzić do niej nowych zwodników. Gramy praktycznie bez libero. Jesteśmy ciągle w tym sammym miejscu za mocni na słabych i za słabi na mocnych.

pasterzem to jest Zarzeczny,wielki mądrala,niech ruszy to swoje tłuste dupsko ,zamknie pyskatą morde i trenuje siatkarzy,ciekawe co osiągnie grubas z Przegladu?

Co do Lozano to poprawił obrone,blok,zagrywke i kilka innych detali, których pewno nie zauważasz.
Ale nikt,nawet Cooperfield nie zmieni różnych naleciałości naszych zawodników,oraz błędów popełnionych przez lata pracy naszych mistrzów trenerki.Zresztą ta kadra zawsze była zjebana i nigdy nic nie osiągnie,niestety....

Do góry
Strona 6 z 14 < 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 13 14 >

Moderator:  rafal08