Wierer - Oberhofer 1
Wierer dużo lepiej strzela, co przy czterech strzelanaich dzisiaj będzie miało znaczenie
tak popularny typ na dziś, ja jednak wydaje mi się mam jeszcze lepszy typ przeciwko tej słabo strzelającej Oberhofer...
http://www.mecz.pl/forum/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=6155333&#Post6155333Valj Semerenko - Oberhofer 1 1.42 marathonbetW tym sezonie Valj Semerenko spisuje się świetnie, zajmuje w klasyfikacji generalnej Pucharu Świata 5 miejsce, a najlepsze wyniki osiąga właśnie w biegach pościgowych, gdzie również jest na 5 miejscu. Bardzo dobrze biega w tym sezonie, a jeśli chodzi o strzelanie to całościowo ma 86,4%, zaś w biegach pościgowych ma 88% celności. Natomiast Oberhofer to zaledwie 45 zawodniczka w klasyfikacji generalnej Pucharu Świata (49 w biegach pościgowych), to już doświadczona zawodniczka, która nie osiągała indywidualnie żadnych wielkich rezultatów. Strzela dużo słabiej od Ukrainki, zaledwie 78,6% ogólnie a w biegach pościgowych 78,3%. Biegowo natomiast w całym sezonie Ukrainka była zdecydowanie lepsza od Włoszki, wygrywała z nią bardzo wyraźnie, jedynie w niedzielę w sprincie w Sochi Włoszka była w stanie z nią powalczyć. Na starcie Ukrainka ma zaledwie 10 sekund starty a wydaje się być lepsza w każdym elemencie, polecam.
Pałka - Gwizdoń 1 1.42 marathonbetKrystyna Pałka to zdecydowanie najrówniejsza z polskich biatlonistek na strzelnicy. W całym sezonie strzela na poziomie 86,8% i jest to już ósmy sezon z rzędu, w którym tak świetnie spisuje się w tym elemencie. Gwizdoń od lat na strzelnicy ma problemy, nie potrafi się wznieść choć na 80% w tym elemencie, a w tym sezonie spadła już nawet do 73%, do tego należy pamiętać, że jak już udaje jej się wielki wynik to praktycznie zawsze w sprincie, czyli w konkurencji z zaledwie dwoma strzelaniami, a dziś mamy cztery. Biegowo jest jeszcze nadal nieco lepsza od Pałki, ale prawda też jest taka, że od Oberhofu w tym sezonie Magda nie biega dużo lepiej od Krysi, są to przeważnie bardzo niewielkie różnice. W niedzielę Pałka zanotowała jedno pudło, Magda na dwa, dzieliła ja na mecie właśnie taka różnica, jednego niecelnego strzału - 23 sekundy. W tym sezonie Pałka w biegach pościgowych ma 89% celnych strzałów a Gwizdoń 77%. Pałka zajmuje 13 miejsce w tej konkurencji, Gwizdoń jest w piątej dziesiątce.
Soukalova - Zaitseva 1 1.38 marathonbetnie wyszło strzelanie w pozycji leżącej w niedzielę Czeszce, ale to był według mnie wypadek przy pracy, jest w tym sezonie zdecydowanie lepsza od Rosjanki, która zwłaszcza biegowo odstaje. w sprincie dzieliła je sekunda a Czeszka biegała dwie rundy karne więcej.
Vita - Valj 1 1.86 strzelanie Betssontyp na samo strzelanie. nie jest to jakiś super pewniak ale kurs jest zawyżony, Vita strzela na poziomie 93% i jest obecnie najlepszą specjalistką w tym elemencie. Valj biegowo bije ją na głowę, ale strzelecko jest słabsza, strzela na poziomie 86%, w przypadku równego wyniku na strzelnicy mamy zwrot.