#5785505 - 04/03/2013 03:32
Re: Uwagi - zapytania, wnioski, rozmowy dot. konkursu Playoff
[Re: Akhu]
|
Nick Kyrgios, Jerzyk i Del Potro
Meldunek: 08/08/2004
|
Zgłaszam oficjalny pomysł, żeby w kolejnej edycji wyrzucać z konkursu za wpisanie się do tematu "kto awanasował do następnej rundy" jeśli miało się 'bye'.
Zamiast mieć przejrzysty temat do którego się zagląda z kim się gra w następnej rundzie trzeba się przebijać przez posty jakichś (tu wstawić odpowiedni epitet), którzy muszą sobie nabić jednego posta więcej. Regulamin wymaga pod groźnymi restrykcjami podania informacji o awansie do następnej rundy. Nic nie ma o tym, że w przypadku awansu automatycznego nie trzeba podawać. Więc wcale się nie dziwię. Sam bym wpisał.
|
Do góry
|
|
|
|
#5785642 - 04/03/2013 05:32
[Re: rafal08]
|
Meldunek: 25/11/2002
|
Jesli mnie pamiec nie myli to typy podane w innej cwiartce uznawane sa jako nie istniejace OK, chyba rzeczywiście tak jest. Wydaje mi się, że powinne być konsekwencje umieszczenia typu w innym temacie takie jak w przypadku gdy nie zawiera wszystkich informacji. Zresztą fragment punktu 9 regulaminu można różnie interpretować: Każdy typ musi zawierać wszystkie informacje podane powyżej i musi być wysłany we właściwym temacie. W przeciwnym wypadku typ trafiony NIE będzie się liczył i zostanie potraktowany jako niewysłany (można będzie w jego miejsce wysłać później inny). Nie trafiony typ zaś będzie się liczył jako WAŻNY i będzie traktowany jako typ przegrany czyli -100zł. Jeśli zapomnisz podać część danych to możesz je dodać w osobnej wiadomości, aż do rozpoczęcia spotkania.
|
Do góry
|
|
|
|
#5785682 - 04/03/2013 08:32
[Re: W8inG4DeatH]
|
a.k.a. "Experto" King Of The Hill
Meldunek: 12/08/2002
|
Zgłaszam oficjalny pomysł, żeby w kolejnej edycji wyrzucać z konkursu za wpisanie się do tematu "kto awanasował do następnej rundy" jeśli miało się 'bye'.
Zamiast mieć przejrzysty temat do którego się zagląda z kim się gra w następnej rundzie trzeba się przebijać przez posty jakichś (tu wstawić odpowiedni epitet), którzy muszą sobie nabić jednego posta więcej. Regulamin wymaga pod groźnymi restrykcjami podania informacji o awansie do następnej rundy. Nic nie ma o tym, że w przypadku awansu automatycznego nie trzeba podawać. Więc wcale się nie dziwię. Sam bym wpisał. myslisz ze bye bedzie reklamowal ze to on powinien awansowac?
|
Do góry
|
|
|
|
#5785716 - 04/03/2013 15:16
[Re: prer]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Jesli mnie pamiec nie myli to typy podane w innej cwiartce uznawane sa jako nie istniejace OK, chyba rzeczywiście tak jest. Wydaje mi się, że powinne być konsekwencje umieszczenia typu w innym temacie takie jak w przypadku gdy nie zawiera wszystkich informacji. Zresztą fragment punktu 9 regulaminu można różnie interpretować: Każdy typ musi zawierać wszystkie informacje podane powyżej i musi być wysłany we właściwym temacie. W przeciwnym wypadku typ trafiony NIE będzie się liczył i zostanie potraktowany jako niewysłany (można będzie w jego miejsce wysłać później inny). Nie trafiony typ zaś będzie się liczył jako WAŻNY i będzie traktowany jako typ przegrany czyli -100zł. Jeśli zapomnisz podać część danych to możesz je dodać w osobnej wiadomości, aż do rozpoczęcia spotkania.Też do przemyślenia pod kątem zmian w regulaminie, ale z drugiej strony np. ja w ogóle nie sprawdzam innych ćwiartek tak więc nawet bym nie wiedział jeśli przeciwnik gdzie indziej coś wyprawia.
|
Do góry
|
|
|
|
#5785717 - 04/03/2013 15:18
[Re: W8inG4DeatH]
|
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"
Meldunek: 14/11/2000
|
Regulamin wymaga pod groźnymi restrykcjami podania informacji o awansie do następnej rundy. Nic nie ma o tym, że w przypadku awansu automatycznego nie trzeba podawać. Więc wcale się nie dziwię. Sam bym wpisał. *bye* oznacza, że ktoś w ogóle nie bierze udziału w pierwszej rundzie tylko zaczyna od drugiej, tak więc nie ma co się przejmować tym. Ale warto dopisać, że w przypadku *bye* nie trzeba zgłaszać awansu do II rundy...
|
Do góry
|
|
|
|
#5785722 - 04/03/2013 15:20
[Re: Conrad]
|
Zbanowany
Meldunek: 01/03/2005
|
Jesli mnie pamiec nie myli to typy podane w innej cwiartce uznawane sa jako nie istniejace OK, chyba rzeczywiście tak jest. Wydaje mi się, że powinne być konsekwencje umieszczenia typu w innym temacie takie jak w przypadku gdy nie zawiera wszystkich informacji. Zresztą fragment punktu 9 regulaminu można różnie interpretować: Każdy typ musi zawierać wszystkie informacje podane powyżej i musi być wysłany we właściwym temacie. W przeciwnym wypadku typ trafiony NIE będzie się liczył i zostanie potraktowany jako niewysłany (można będzie w jego miejsce wysłać później inny). Nie trafiony typ zaś będzie się liczył jako WAŻNY i będzie traktowany jako typ przegrany czyli -100zł. Jeśli zapomnisz podać część danych to możesz je dodać w osobnej wiadomości, aż do rozpoczęcia spotkania.Też do przemyślenia pod kątem zmian w regulaminie, ale z drugiej strony np. ja w ogóle nie sprawdzam innych ćwiartek tak więc nawet bym nie wiedział jeśli przeciwnik gdzie indziej coś wyprawia. Dokladnie tak samo .W innej cwiartce to moze sobie nawet napisac,ze awansowal i kogo to bedzie obchodzic
|
Do góry
|
|
|
|
#5785953 - 04/03/2013 21:31
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 04/06/2003
|
Przez kilka chwil miałem najlepszy bilans tygodniowy (+2005) Sprawdzam dzisiaj wyniki, siadło, sprawdzam typ, nie podałem daty. Zawszę coś odwalę Dobrze, że chociaż awansowałem dalej
|
Do góry
|
|
|
|
#5786818 - 05/03/2013 13:55
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
znow jakies glupie rozmowy, przez jednego balwana, ktory przyczepil się do bye a kto widzi problem, zeby podawac kto awansowal, nawet jest ma sie bye ? jest to przynajmniej informacja, ze gracz jest na biezaco i wie, ze gra sie toczy, wogole nie widze tu tematu to bezsensownej dyskusji aha, i nawet bym sie nie odwazyl nei podac ze awansowalem z "bye", poniewaz gdybym tego nie podal do srody to by sie kolejny ktos przyczepil, ze nie podalem awansu i nie powiniem grac dalej, takze dla swietego spokoju i tak bede podawal (chyba ze regulamin okresli inaczej) tyle odemnie, powodzenia !
|
Do góry
|
|
|
|
#5786840 - 05/03/2013 15:54
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/04/2003
|
ale jeśli bye nie poda, ze awansował to co wtedy ? Czyli luki masz wolny los, nawet z bye nie rywalizujesz (oczywiscie zarcik)
|
Do góry
|
|
|
|
#5787134 - 06/03/2013 00:16
[Re: Stich]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 27/02/2003
|
znow jakies glupie rozmowy, przez jednego balwana, ktory przyczepil się do bye a kto widzi problem, zeby podawac kto awansowal, nawet jest ma sie bye ? jest to przynajmniej informacja, ze gracz jest na biezaco i wie, ze gra sie toczy, wogole nie widze tu tematu to bezsensownej dyskusji aha, i nawet bym sie nie odwazyl nei podac ze awansowalem z "bye", poniewaz gdybym tego nie podal do srody to by sie kolejny ktos przyczepil, ze nie podalem awansu i nie powiniem grac dalej, takze dla swietego spokoju i tak bede podawal (chyba ze regulamin okresli inaczej) tyle odemnie, powodzenia ! Hahaha, ludzie litości. Przecież *bye* nie jest niczyim przeciwnikiem, więc dlaczego podajecie kto awansował? Ciekaw jestem czy Federer zgłasza kto wygrał, jak ma wolny los w pierwszej rundzie jakiegoś turnieju. 300 lat temu ktoś sobie zażartował, że stoczył ciężki pojedynek z *bye* i wygrał. Reszta podchwyciła i było śmiesznie. Przez jedną edycję. Później, w kolejnych playoffach, ludzie najwidoczniej pomyśleli, że tak trzeba. I tak się wpisują do tej pory... Do mnie się ktoś właśnie kiedyś o to przyczepił. Ale nic tym nie ugrał, bo nie mógł. Ale przynajmniej był ubaw
|
Do góry
|
|
|
|
|
|