A teraz tak troche od siebie ...
ŁKS Łódź - Pogoń Szczecin
Po długich latach,sezonach spędzonych w zapleczu Ekstraklasy ŁKS wraca do grona najlepszych drużyn naszego kraju.Choć na pewno już nie jedna osoba skresliła ŁKS w tym sezonie,że nie mają prawa się utrzymać w lidze,ja jednak myśle,że są w stanie osiągnąć nawet założony przez siebie cel czyli lokatę w środku tabeli.
W sobotę o godz. 19 na stadionie przy al. Unii łodzianie zmierzą się z Pogonią Szczecin. Sędziuje Krzysztof Słupik (Tarnów).
Najważniejsze,że trener Marek Chojnacki zadowolnony jest z okresu przygotowań drużyny do sezonu,dokonano także istotnych transferów.Do końca nie wiadomo w jakim składzie wyjdzie dzisiaj ŁKS bo jak to powiedzial trener mamy bardzo wyrównany skład kadra liczy 25 zawodników - trzech bramkarzy i po dwóch zawodników na jedną pozycję.Rywalizacja w zespole jest bardzo duża,nie jest powiedziane,że najlepsi czyli Niżnik,Wyparło czy Madej będą grać w pierwszym składzie.A to już dla mnie wróży,że będzie dobrze.
Dzisiaj o 19 na Al.Unii szykuje się zacięta walka do ostatnego gwizdka kibice znów będą mogli zobaczy ŁKS,ale nie ten co przez ostatnie 6 lat tylko ŁKS pierwszoligowy.
Jeszcze chwilke o Pogoni może: Zespół Mariusza Kurasa kilkakrotnie przesuwał termin pierwszego treningu, ponieważ w Brazylii przedłużyły się łowy na miejscowych zawodników. Ostatecznie udało się stworzyć drużynę.
Z tego czy może nie z tego powodu w Łodzi nie zobaczymy kilku brazylijczyków: Cleisona, Amarala, Wagnera, Fabinho, Neneki i Maheusa.Do Łodzi nie przyjadą także Przemysław Kazmierczak i Rafał Grzelak zostali oni wypożyczeni do Boavisty Porto.Niezwykle ciekawie zapowiada się rywalizacja o miejsce w bramce. Po latach wrócił bowiem do zespołu wychowanek klubu i ulubieniec szczecińskiej publiczności Radosław Majdan. Będzie grał z numerem 48, oznaczającym rok powstania Pogoni. Przyjdzie mu jednak walczyć twardo o miejsce w bramce ze Słowakiem Borisem Peskovicem (były bramkarzem Widzewa). Do zespołu dołączyli Łukasz Trałka (powrót z wypożyczenia do Widzewa) i Michał Łabędzki (z wypożyczenia do ŁKS).
Ja uważam,że dzisiaj komplet punktów pozostanie w Łodzi:
ŁKS Łódź - Pogoń Sczecin ===> 1
kursy na ŁKS:
profesjonal: 2.30
toto-mix: 2.25
sts: 2.20
betandwin: 2.05
gamebookers: 2.20