Opcje tematu
#6246417 - 10/06/2014 20:55 Emigranci a podejście buka
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Chodzi mi o podejście bukmacherów do emigrantów w praktyce. Do tej pory nie interesowałem się tematem, grałem na wcześniej otworzonych (w Polsce ) kontach i nie było żadnego problemu, nikt nie zgłaszał wątpliwości z moim IP.
Ostatnio skrill zauważył ciągłe logowanie z zagranicznego IP i poprosił o ewentualne zweryfikowanie adresu, co jednak chyba wyszło zupełnie przy okazji bo napisali do mnie w zupełnie innej sprawie.
Jednak zastanawiam się co w przypadku ewentualnego skorzystania z bonusa dla obywateli Polski który powiedzmy już nie przysługuje rezydentom kraju w którym obecnie przebywam? Miał ktoś jakieś problemy?

Te pytania dotyczą kont już istniejących, a co z ewentualnymi które zakładam już z terenu innego kraju? Czy w przypadku gdzie tak naprawdę mogę przedstawić dowody adresowe z Polski, mógłbym zapisać się do buka korzystając z oferty dla Polaków? Czy też IP tutaj mnie dyskwalifikuje?

Jak to u was wygląda?

Do góry
#6270933 - 02/07/2014 10:20 Re: Emigranci a podejście buka [Re: wHiTe_StAr]
Conrad Offline
"I'll slip an extra shrimp on the barbie for you"

Meldunek: 14/11/2000
Ja bym mimo wszystko podawał aktualny adres zamieszkania w danym momencie a nie "adres domowy" w innym kraju. Chyba że jesteś gdzieś czysto turystycznie na krótki okres czasu.

Natomiast jeśli chodzi o udowodnienie adresu to wystarczy choćby wyciąg z konta bankowego jeśli nie masz na siebie żadnych "utilities". Jak nie to trzeba rozmawiać z firmami co jeszcze mogą zaakceptować.

Do góry
#6271348 - 02/07/2014 22:43 Re: Emigranci a podejście buka [Re: wHiTe_StAr]
Tombal Offline

Meldunek: 04/12/2004
Moge Ci pomoc w tym jak grac i gdzie siedzac w USA gdzie prawie wszystkie buki daja bana na USA. Ale wszystko da sie obejsc.

Do góry
#6271617 - 03/07/2014 21:17 Re: Emigranci a podejście buka [Re: Conrad]
wHiTe_StAr Offline
Fundator

Meldunek: 15/11/2004
Originally Posted By: Conrad
Ja bym mimo wszystko podawał aktualny adres zamieszkania w danym momencie a nie "adres domowy" w innym kraju. Chyba że jesteś gdzieś czysto turystycznie na krótki okres czasu.

Natomiast jeśli chodzi o udowodnienie adresu to wystarczy choćby wyciąg z konta bankowego jeśli nie masz na siebie żadnych "utilities". Jak nie to trzeba rozmawiać z firmami co jeszcze mogą zaakceptować.

Problemów z udowodnieniem adresu nie mam żadnych, zarówno tego w UK jak i w Polsce.Chodziło mi o to czy posiadanie dowodu adresowego z kraju, może stanowić czynnik decydujący że mogą mnie jednak uznać za gracza z Polski.
Zakładając ten temat głównie chodziło mi o Bet-at-home i ich bonus mundialowy który nie był dostępny dla Brytyjczyków. Nikt tutaj nie dał mi odpowiedzi więc postanowiłem nie ryzykować ew późniejszych problemów z wypłatą bo support dał odpowiedź negatywną, gdy przyznałem się że przebywam za granicą.
Czego się oczywiście spodziewałem

Do góry