#5539170 - 13/09/2012 03:32
Re: Piwo
[Re: _Korver_]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/04/2005
|
Kolejne pytanie: Lech vs. Tyskie oraz Lech Premium vs. Lech Pils Jakie typowania? ale... Ty tak poważnie pytasz? czy to jakaś prowokacja...? wszystko to produkty piwopodobne już teraz, Tyskie jeszcze 2-3 lata temu było do wypicia.. teraz też zjechało na psy. Gorszy jest już tylko Żubr a Lech to woda zwykła. Wszystko smakuje tak samo, wszystko kompania leje na gwałt, z jednej linii, bez leżakowania. Trzeba mieć dużą wyobraźnie żeby rozróżniać i smakować sie KP obecnie. niestety :/ Lecha Mocnego też kompania zarżneła cenowo i w koncu wycofali z produkcji, bo przeciez po co marnować środki i czas na robienie solidnego piwa skoro można zrobić siki, rozlać na 5 rodzajów Tyskich, 4 rodzaje Lechów, Żubry, Wojaki i tak dzieki reklamie sie wszystko sprzeda :/ PS. Bójcie sie Boga co Wy pijecie
|
Do góry
|
|
|
|
#5578743 - 07/10/2012 17:00
[Re: Skiper]
|
tkliwy nihilista
Meldunek: 18/06/2006
|
Pił ktoś Tyskie Klasyczne? Jak wrażenia? Piłem, na mój gust to niczym się nie rożni w smaku od zwykłego za wyjatkiem 5-cio groszowej wyższej ceny. To bardzo dziwne, bo wiem moim zdaniem, o ile zwykłe Tyskie to zwykłe szczochy, tak klasyczne da się wypić - minimum level wyżej
|
Do góry
|
|
|
|
#5578755 - 07/10/2012 17:12
[Re: BartasPT]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 21/03/2005
|
Gustuje ktos w Perlenbacherze lidlowym? Tanie, lekkie i dobre piwko. Szukam czegos podobnego z polskich (testuje ciagle jakies nowe regionalne) i niestety nic mi nie podchodzi. Chodzi mi o browar gdzie lekka goryczke czuc dopiero po wypiciu (zeupelne przeciwienstwo browarow czeskich), nie ma byc tez slodkie.. Nie musi byc tak slabe jak to, glownie o smak mi chodzi, cena tez nie jest problemem. Ot cos na zmiane szukam i najlepiej polskiego
|
Do góry
|
|
|
|
#5578898 - 07/10/2012 18:25
[Re: xqwzts]
|
Olimpijczyk
Meldunek: 14/05/2005
|
Kupiłem sobie Perłę Miodową i strasznie się zawiodłem rzadko takie cudaki pijam, ale pamiętam że Ciechan Miodowy smakował dużo lepiej. Wczoraj sobie kupilem Łomże Miodową i tez nic specjalnego, do Ciechana Miodowego jej daleko.
|
Do góry
|
|
|
|
#5579348 - 07/10/2012 21:59
[Re: jadanek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 24/08/2006
|
Kupiłem sobie Perłę Miodową i strasznie się zawiodłem rzadko takie cudaki pijam, ale pamiętam że Ciechan Miodowy smakował dużo lepiej. Wczoraj sobie kupilem Łomże Miodową i tez nic specjalnego, do Ciechana Miodowego jej daleko. w Lublinie nie ma dobrego miodu, bo biorą naturalny z lubelskiego APiSu. Łomże to nie wiem kto pije, to jest na sztucznym miodzie. Jak miodowe piwo to tylko natural. Koreb jest na dzikim miodzie leśnym robiony, ma taki charakterystyczny kwaśny posmak.
|
Do góry
|
|
|
|
#5580812 - 08/10/2012 19:21
[Re: Ryan20]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 18/11/2004
|
Kolejne pytanie: Lech vs. Tyskie oraz Lech Premium vs. Lech Pils Jakie typowania? ale... Ty tak poważnie pytasz? czy to jakaś prowokacja...? wszystko to produkty piwopodobne już teraz, Tyskie jeszcze 2-3 lata temu było do wypicia.. teraz też zjechało na psy. Gorszy jest już tylko Żubr a Lech to woda zwykła. Wszystko smakuje tak samo, wszystko kompania leje na gwałt, z jednej linii, bez leżakowania. Trzeba mieć dużą wyobraźnie żeby rozróżniać i smakować sie KP obecnie. niestety :/ Lecha Mocnego też kompania zarżneła cenowo i w koncu wycofali z produkcji, bo przeciez po co marnować środki i czas na robienie solidnego piwa skoro można zrobić siki, rozlać na 5 rodzajów Tyskich, 4 rodzaje Lechów, Żubry, Wojaki i tak dzieki reklamie sie wszystko sprzeda :/ PS. Bójcie sie Boga co Wy pijecie wydaje mi sie ze niektorw koncerny zaczynaja wreszcie zauwazac takie opinie (fakt ze dopiero po kilku latach) i wprowadzaja "lepsze" piwa do protfolio mysle ze KP taki miala zamiar i wprowadzila np Ksiazece Czerwony Lager - szczerze polecam, moze troche drozsze ale dobre z tanszych ale tez wlasnosc Carlsberg polecam piwo Ksiaz - cos mi sie wydaje ze ostal sie jako warzony w malych browarach jeszcze z drugiej strony tez juz robi sie widoczna tendencja, ze marketingowcy malych firm probuja wykorzystac niechec do duzych koncernow no i pojawiaja sie dziesiatki roznych piw o jaknajbardziej lokalnych nazwach, ktore i tak sa sikami ale maja przycignac swoja "lokalnoscia" (oczywiscie cena x2)...wiec i tutaj trzeba uwazac
|
Do góry
|
|
|
|
#5585996 - 13/10/2012 16:25
[Re: BartasPT]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 28/10/2003
|
Ostatnio piłem Lecha w butelce 0,33 i o dziwo smakowało jak piwo w porównaniu do tego gówna w butelce 0,5 i 0,66.
|
Do góry
|
|
|
|
#5585998 - 13/10/2012 16:34
[Re: anfa_]
|
Marcos Baghdatis
Meldunek: 01/11/2004
|
Kupiłem sobie Perłę Miodową i strasznie się zawiodłem rzadko takie cudaki pijam, ale pamiętam że Ciechan Miodowy smakował dużo lepiej. Wczoraj sobie kupilem Łomże Miodową i tez nic specjalnego, do Ciechana Miodowego jej daleko. w Lublinie nie ma dobrego miodu, bo biorą naturalny z lubelskiego APiSu. Łomże to nie wiem kto pije, to jest na sztucznym miodzie. Jak miodowe piwo to tylko natural. Koreb jest na dzikim miodzie leśnym robiony, ma taki charakterystyczny kwaśny posmak. Dobrze gada. Ogólnie polecam piwa Koreb, jak i oczywiście browar Ciechan. Warto też skosztować piw z browaru Kormoran.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|