Kopiuję swoje 3 ostatnie posty z tematu Neteller, ze względu na to, że chwilo dotyczą podobnych problemów.
Jeśli chodzi o kartę Skrill, najczęściej mam problem przy płatności kartą w sklepie za pośrednictwem Elavon. Kartę mam W euro i kiedyś myślałem, że to zależy od sposobu przewalutowania, czyli wybieram płatność w złotówkach (przewalutowuje Skrill), czy w Euro (przewalutowuje Elavon). Teraz mam już na swoim koncie na tyle dużo transakcji i doświadczenia w tych wypłatach, by stwierdzić, że sposób przewalutowania w przypadku karty w walucie innej niż złotówki, nie ma znaczenia. Jak awaria ma być to będzie.
Jeśli chodzi o bankomaty, nie zauważyłem różnicy. Tutsj problemy są chyba dużo rzadsze niż w przypadku płatności POS w sklepie.
Nie dam sobie jednak za to uciąć głowy, ponieważ teorii na ten temat miałem już kilka i jakoś czuję się osamotniony w tej walce o wyjaśnienie tych problemów technicznych. Support Skrill jest pogodzony z tymi problemami i ja według nich też mam to po prostu zaakceptować.
Jeśli chodzi o kartę Neteller, awarie są po prostu rzadkie. W zeszłym roku miałem tylko jedną, w tym roku też tylko jedną. Awarie Skrill mam ostatnio raz w tygodniu minimum. Czasem nawet trzy dni pod rząd, ale to głównie w połączeniu z Elavon.
Z obu kart korzystam mniej więcej codziennie, robię zakupy, wybieram gotówkę z bankomatu itd. To daje kilkaset transakcji rocznie. Myślę, że w zwiąku z tym moje odczucia są wiarygodne.
W praktyce jest tak jak od jakiegoś czasu próbuję to opisać. Kilka miesięcy conajmniej wojuję w tej sprawie i wciąż nie widać rozwiązania.