#834570 - 05/01/2007 13:22
Re: Ekstraklasa Czeska sezon 2006/07
[Re: g00niek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 02/04/2006
|
Witam rownież Co do meczu Rabatu z Slavią, typ ciekawy, mozliwy rowniez over bo 2 druzyny ofensywnie nastawione. Mnie zaciekawił mecz Pardubic z Zjomo. Druzyna gospodarzy ostatnio w dobrej formie, zwłaszcza na własnym lodzie odprawila z kwitkiem Budejki, KV, nie dala rady tylko Sparcie, ogolnie bilnas wygranych i strzelonych bramek bardzo korzystny. Znojmo na wyjazdach moze sie jedynie poszczycic niespodziewaną wygraną ze Spartą, mecz w listopadzie, ostatnio wyniki jednak nienajlepsze, dodatkowo Znojmo osłabione znaczącymi kontuzjami (info z BA). Łatwego meczu sie nie spodziewam, ale wygrana w gospodarzy jak najbardziej mile widziana: @1.55 in STS
|
Do góry
|
|
|
|
#840305 - 06/01/2007 23:28
[Re: Adam_HKS]
|
Carpal Tunnel
|
7 stycznia 2007 i Czesi w roli głównej #1 Liberec - Plzen Może nie ruszałbym tego meczu z 2 powodów: pierwszy to kurs, który jest niski a drugi to ostatni mecz Bialych Tygrysów, de facto wyjazdowy i de facto przegrany z drugą siłą czeskiej extraligi Pragą. Przeszla mi po głowie taka mysl, ze Liberec za głowny cel na ten tydzien obrał sobie walkę z Pragą a reszte meczów pogra bo musi, a wynik jaki sie trafi taki będzie. Wynik u siebie z Kladnem z 2 stycznia 6-1 troche psuje mi moj tok myslenia, jestem bardzo ciekaw jak podejdą jutro do spotkania z baaaardzo słabym Plzenem. Rzut oka na statystke, wprawdzie na hockeyway.com w h2h podana jest lista spotkac do 2004 roku i przez 2 lata na wyjezdach i w domu Liberec ani razu nie dał sie ograć Plzenowi, co ciekawe wielkich pogromow nie bylo. Gdyby ktos chciał spojrzec na to spotkanie przez pryzmat innych spotkac wyszloby takie coś: Liberec - Kladno 6-1, Klado-Plzen 10-4... i wszystko jasne no ale tak raczej patrzec sie nie powinno. Libercowi ostatnimi czasy przytrafily sie głupie wpadki: z Pardubicami i Trincem. Po za tym własny lod im sprzyja i to bardzo. Plzen na wyjazdach słabo, w oczy sie rzuca pamietny mecz z Budejkami wygrany 1-4 ! gdzie ponoc Plzen był osłabiony, mam nadzieje ze dzis będzie w optymalnym skladzie i zagra na przegraną W skrócie, jesli nie chcesz czytac tego co na górze: patrząc optymistycznie Liberec nie pozostawi złudzen gosciom, patrzac pesymistycznie, będą grali na 60% i Plzen moze powalczyc o coś. Kurs: 1.45 na Liberec.
|
Do góry
|
|
|
|
#840315 - 06/01/2007 23:37
[Re: necrolust]
|
Carpal Tunnel
|
#2 Budejki - Kladno Bardzo podobał mi sie mecz Liberca z Kladnem, grajac oczywiscie Tygryski. Goscie rozbici totalnie, nie mieli nic co szukac w tym meczu juz po 1 tercji. Budejovice zdecydowanie druzyna własnego lodu, na wyjazdach słabo, ostatnio pokonali u siebie Sparte co jest b.dobrym wynikiem, wpadki oczywiscie tez sie zdarzają, jedną taką opisalem juz w Plzen. Co mnie sklania do zagrania na Mountfield to przede wszystkim imponujący bilans gosci na wyjazdach, wielkie 0 tam gdzie mają byc punkty i 3 tuziny bramek straconych, ale uwaga, strzelac potrafią, w domu aż 42 bramki !! (moze gdyby nie te 10-4 z Plzen). Na wyjazdach nieco gorzej. Uwazam ze Kladno postawi trudniejsze warunki Budejkom nic Libercowi, ale o korzystny wynik bedze trudno i tak Kurs: 1.55, coś jak dzis na Karpat zobaczymy co Czesi wymodzą
|
Do góry
|
|
|
|
#840327 - 06/01/2007 23:46
|
Carpal Tunnel
|
#3 Znojmo - Karlove Vary Cokolwiek znaczy nazwa Karlove Vary, druzyną potrafiaca powalczyc na wyjazdach i czesto ich mecze są zacięte. Znojmo moze sie pochwalic niezlym bilanem spotkan w domku i tu sie zaczyna kłopot Tym razem znalazlem troche inne wyjscie, patrzac na h2h obu druzyn od razu widac pewną rzecz: w ostatnich 7 meczach tych druzyn, nie przypada wiecej niz 3 gole na kazdy mecz, zdarzyl sie i mecz 0-0 Znojmo u siebie raczen overowe, strzela nieźle i cos straci i over wchodzi. Licze tu na zaciety mecz z małą iloscią goli. Niedziela, trzeba odpocząć Kurs: under 5.5, 1.8 u naziemnych ps. Głową za typy nie odpowiadam, nie mam dostępu niestety do listy kontuzjowanych zawodnikow, jakby ktos miał takową, bardzo prosiłbym
|
Do góry
|
|
|
|
#845392 - 08/01/2007 22:27
[Re: Johan]
|
Carpal Tunnel
|
Mam z tą czeską w tej kolejce jakąś niemoc wybrania czegoś konkretnego. Johan tym razem pierwszy wrzucił typy, ot, co mi chodzi po głowie: #1 Slavia - Plzen Typ na wygraną Slavi uważam za dobry, gonią tą czołówkę a Plzen nie najlepiej sobie radzi, szczególnie na wyjazdach z solidnymi rywalami. Ostatni mecz z Libercem na pewno nie nalezał do udanych, no, może po za tymi 2 bramkami. Niby mało istotne, ale 2 bramki druzyny gorszej, plus 2 razy tyle bramek druzyny lepszej daje fajnego overka. I to overka w meczu Slavii się przymierzam. Ostatni mecz Slavi z Vitkami bardzo dramatyczny i obfity w bramki, Slavia dużo strzela, i co widać dużo potrafi stracić. Plzen na wyjazdach przede wszystkim straci, 10 bramek z "jakimś" Kladnem! Odwdzięczyli się tylko 4 widać chłopaki walczą do końca. Co do slavi druzyna niemalże w każdej kolejce zalicza over... na ostatnie 8 meczow aż 7 overow i to niemalże podwójnych. Buki nie śpią i też widzą co się tu może swięcic, linia wprawdze 5.5 ale kurs niewiele wyższy niz bezposrednio na Slavie. Z dwojga złego poparłbym typ Johana, czyli czysta 1, ale troche szukam niespodzianek, bo ostatnio czeska wchodzi bardzo po kursach, a Czesi tez potrafią wałka ukręcic z byle czego Niech przynajmniej bramek nastrzelają. Typ: Slavia-Plzen, over 5.5, kurs: 1.55
|
Do góry
|
|
|
|
#845405 - 08/01/2007 22:39
|
Carpal Tunnel
|
#2 Litvinov- Kladno Tak się sklada ze to też mecz Johana, ale przedstawie troche swój tok myślenia. Grałem naiwnie w 2 ost. kolejkach przeciw Rabatowi, 2 razy pomyślnie bo jeśli z Libercem Kladno nie mialo czego szukac, to z Budejkami szykowała się niespodzianka, no ale nic z tego nie wyszło, dali sie dogonic, przegonić i ostatecznie przegrali, mimo wszystko powalczyli i stawili duży opor bufonom z Budejovic (nie przepadam za nimi ) Litvinov wreszcie przebudził sie w meczu w domku i pokonał dobre Pardubki, ale 3 poprzednie mecze to porażki: Slavia, Triniec, Plzen... troche obciach z tym Plzenem. Biorąc pod uwagę dobrą gre Litvinowa w domu i słabość Kladno na wyjazdach grania Litvinowa byłoby niezłym typem, zwłaszcza ze buki wystawiły dobry kurs 1.8. A teraz jak ja widzę Kladno: z Libercem, druzyną najmocniejszą- 1-6 nie trzeba komentowac, z Budejkami, druzyną mocną z 2-0 na 2-4, coś drgnęło, czas na Litvinov, druzyna słabsza od dwóch poprzednich, mam taką nadzieję, że biedny Rabacik w koncu cos ugra na wyjazdach, martwi bezposredni bilans miedzy Lit i Kladno, wyraźnie dla gospodarzy. Typ x2 na Kladno, kurs niemalże identyczny jak na czystą "1", ale teoretycznie mam tu 66%, ale biorą pod uwagę dyspozcyję druzyn, szanse wyraźnie maleją. Uwazam ze remis w zasięgu Kladno. Typ: Litvinov-Kladno x2; kurs: 1,72 (typ ten jest raczej szukaniem nieprzegranej Kladna,jeśli ktoś myśli podobnie, można grac )
|
Do góry
|
|
|
|
#846077 - 09/01/2007 10:19
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 14/10/2002
|
Nie gram niskich kursow z hokeja... z reguly Vsetin vs Pardubice ---->2 @cos w granicach 1,45 8/10NIe widze innego rozwiazania niz wygrana gosci i to kilkoma bramkami, Vsetin bedzie juz czerwona latarnia pewnie do konca sezonu, najlepsi zawodnicy odeszli z zespolu, zdecydowanie najslabszy kadrowo team w czeskiej extralidze
|
Do góry
|
|
|
|
#848041 - 09/01/2007 20:51
|
stranger
Meldunek: 07/01/2007
|
Slavia zawiodła..chyba tez wraca do dawnego poziomu pozdr
|
Do góry
|
|
|
|
#867461 - 16/01/2007 16:17
[Re: Adam_HKS]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 26/02/2005
|
Witam ,typek na dzisiaj Kladno - Znojmo 1 ,@1.85 9/10 Sezon zasadniczy w czeskiej extraklasie powolutku zbliża się ku końcowi ,a zespoły ,które jeszcze do tej pory cieniowały ,"budzą się" i rozpoczynają ostrą walkę o PO. Najlepszym przykładem takiego zespołu ,jest Rabat Kladno. Ale nie chodzi tutaj o styl gry ,czy umiejętności ,ale o miejsce w tabeli. Świadczy o tym chodźby fakt ,że trójka zawodników Kladna - Patera Pavel ,Kall ,Prochaznka znajdują się w najlepszej piątce asystentów. A dodatkowo Matrin Prochazka z 25 celnymi strzałami ,plasuje się na drugiej pozycji strzelców ligi. Zatem siła ofensywna jest ,i to bardzo duża. Natomiast od początku sezonu zespół borykał się z defensem ,i to co wypracowano w ataku ,zaraz tracono w obornie. Ale ostatnio to się zmieniło ,wyrównano luki ,i zespół już nie traci tyle bramek ,wykorzystując swoją siłę natarcia. Według mnie jest b.duże prawdopodobieństwo ,że Kladno dzisiaj bez większych problemów poradzi sobie ze Znojmem. Rozpisałbym się bardziej na temat tego mecz ,ale niestety czas nagli bo początek spotkania już za ok.15 min...może jeszcze komuś uda się zagrać... Pozdrawiam
|
Do góry
|
|
|
|
|
|