#7 Kilmarnock (+0.5) - Celtic Glasgow 1 @3.70
Stawka: 1.5j.
Buk: bet365
Chyba każdy widzi co się dzieje z Celtikiem. Choćby po spotkaniach z Legią w eliminacjach do LM, było widać, że to już nie ten klub, który jeszcze kilka lat wstecz był w stanie walczyć jak równy z równym z również zupełnie innym Milanem. Dzisiaj Celtic zajmuje drugie miejsce w lidze szkockiej i nie może traktować szkockiego podwórka jako 38 sparingów po których odbiera się za zwycięstwo w lidze. W tym sezonie na wyjazdach musie już uznać wyższość Inverness czy Dundee. W europejskich pucharach. Dzisiaj Celtic bez Stokes 15/7, bardzo bolesna strata.
Kilmarnock po fatalnej serii 8 spotkań bez zwycięstwa w końcu się przebudził i w dwóch ostatnich spotkaniach zdobył sześć punktów. Dzisiaj w ekipie Kilmarnock zabraknie przede wszystkim środkowego pomocnika Craiga Slatera, ale mi to wierzę, że gospodarze są w stanie ugrać chociaż remis w tym spotkaniu. Dodatkowym atutem gospodarzy jest sztuczna murawa.
Prawdopodobne składy:
Kilmarnock: Samson; Connolly, Muirhead, Hamill; Barber, Ashcroft, Eremenko, Chantler, Pascali; Magennis, McKenzie
Celtic: Gordon; Matthews, Ambrose, Van Dijk, Izaguirre; Brown, Bitton, Johanson, McGregor; Griffiths, Guidetti
SS Lazio - Sampdoria Genoa (+0.5) 2 @2.08
Stawka: 3j.
Buk: bet365
Tutaj to już mi podpowiada mój "włoski nos"
Może i goście mają swoje problemy. Bo choćby nie obecność Gabbiadiniego łączonego z transferem do Napoli. Mają też problemu w obronie bo zabraknie De Silvestriego, ale Sinisa zbudował tam coś więcej niż tych dwóch wyżej wymienionych zawodników. Świetny kolektyw, wspaniała obrona i zapierdalania ile sił w nogach przez 90 minut! Lazio ostatnio dobrze jeśli nawet nie bardzo dobrze. Jednak to dalej zespół środka tabeli i tutaj nic się nie zmienia. Mimo, że obecnie zajmują trzecie miejsce to moim skromnym zdanie miejsca od 5-9 to wszystko co mogą osiągnąć na koniec sezonu. Po za Juventusem i Udine (dwie porażki) nie mieli u siebie wymagających rywali. Dzisiaj na prawdę czeka ich ciężki test, który moim zdaniem obleją