Tu nie ma spokojnych meczów jak na razie, prawda taka ze Francja i Szwajcaria to też powinny być remisy
Skrzydła Ukrainy na pewno podziurawio Szwabów
Jakoś nigdy Francja mnie nie przekonywała swoją grą. W 1998 r. wygrali z Brazylią i to było dla mnie zaskoczeniem bo byłem przekonany, że będzie odwrotnie. Ale wtedy mieli Zidane'a, którego styl gry nigdy mi się nie podobał, ale trzeba przyznać, że był skuteczny. W Japonii i Korei nie było Zidane'a i Francja nie potrafiła strzelić nawet jednego gola, a przeciwników miała średnich. Francja nie jest super mocną drużyną i jej problemy z Rumunią nie były dla mnie zaskoczeniem. Podobnie Anglia. Od wielu już lat Anglicy zawodzą. Włosi grają w kratkę. Potrafią pokazać super football, ale też potrafią szybko odpaść z turnieju. Trzeba wyczuć kiedy są w dobrej formie.
Bardzo dobrą i solidną drużyną jest Holandia i bardzo mnie zdziwiło, że nie dostała się do Euro w tym roku. Widocznie przechodzą jakiś tymczasowy kryzys. Solidną drużyną są też Niemcy. Odkąd pamiętam, to zawsze Niemcy byli mocną drużyną. Bałbym się stawiać na Niemców gdyby grali z Chorwatami bo Niemcy jakoś zazwyczaj przegrywają z Chorwatami, ale z innymi drużynami powinni sobie poradzić. Nie pamiętam MŚ i ME na których Niemcy nie wyszli z grupy.