Co wydarzyło się w piłkarskim świecie dnia 27.06.2016?
- Laurent Blanc raz jeszcze pokazał klasę. Francuz rozstał się z Paris Saint-Germain z klasą, życząc swojemu następcy dużo szczęścia. W ciągu swojego pobytu na Parc des Princes Blanc sięgnął po 11 tytułów.
- Elvis Bratanović odchodzi z Bruk-Betu Termalica Nieciecza.
- Był w Interze Mediolan, zagra w Polskiej pierwszej lidze.
22-letni napastnik Jakub Vojtus został zawodnikiem Miedzi Legnica.
- Maciej Ambrosiewicz i Ariel Wawszczyk przechodzą testy w Górniku Zabrze.
- Kilka godzin po niedzielnym meczu 1/8 finału mistrzostw Europy, w którym Belgia pokonała 4:0 Węgry, na zawał serca zmarł w Tuluzie prezes klubu kibica zwycięskiej reprezentacji Erik Reynaerts.
- Po nieudanym występie w piłkarskich mistrzostwach Europy selekcjoner Anghel Iordanescu rozstał się z reprezentacją Rumunii.
- Jakub Bąk podpisał kontrakt z Drutex-Bytovią Bytów.
- Piłkarze Lecha Poznań już od ponad tygodnia przygotowują się do nowego sezonu w Kępie koło Sochocina. Do swojej dyspozycji mają bardzo dobre warunki treningowe.
- W niedzielę trenowałem z zespołem po raz pierwszy od kontuzji mięśnia czworogłowego, której doznałem w spotkaniu z Irlandią Północną. Ból jestem już w stanie wytrzymać, z formą gorzej. Muszę ją odbudować, bo nie wyglądało to najlepiej - przyznał przed meczem z Portugalią Wojciech Szczęsny.
- Transfer Sadio Mane z Southampton FC do Liverpool FC najpewniej dojdzie do skutku. Senegalczyk będzie kosztował około 30 milionów funtów i w poniedziałek przejdzie w nowym klubie testy medyczne.
- Borussia Moenchengladbach przedłużyła umowę z brazylijskim napastnikiem Raffaelem. Nowy kontrakt będzie obowiązywać do 2019 roku - poinformował niemiecki klub.
- Według doniesień mediów, pomocnik Realu Madryt Isco jest w kręgu zainteresowań wielu europejskich klubów. Jednakże szkoleniowiec Królewskich, Zinedine Zidane, zapowiedział, że 24-latek zostaje na Santiago Bernabeu.
- Podkarpacka Młodzież Wszechpolska bezprawnie wykorzystała zdjęcie polskich piłkarzy z kampanii Vistuli i przerobiła je na rasitowski plakat. Sprawą zajęli się już prawnicy PZPN i Vistuli.
- 21-letni pomocnik Vincent Rabiega rozpoczął testy w Koronie Kielce - czytamy na oficjalnej stronie kielczan.
- Reprezentacja Belgii pokonała Węgry 4:0.
- Podopieczni Joachima Loewa w niedzielę nie pozostawili Słowakom złudzeń. Niemcy pokonali rywali zza naszej południowej granicy 3:0.
- Schalke Gelsenkirchen poinformowało o pozyskaniu z FC Basel szwajcarskiego napastnika Breela Embolo. Piłkarz podpisał z niemieckim klubem pięcioletni kontrakt.