Polaris CB Murcia - Pamesa Valencia 2W Murcii dojdzie do pojedynku dwóch pokonanych drużyn na inauguracje ACB. Z bardzo dobrej strony pokazała się Valencia , która uległa na własnym parkiecie bardzo silnej w tym sezonie
TAU Ceramice 94-95. Znakomicie w tym spotkaniu zaprezentowali się nowi zawodnicy Valencii
Dejan Milojevic (z Partizana Belgrad) (jeden z moich ulubionych zawodników w Europie) bałem się , że jak przyjdzie do Pamesy to zanim się zaaklimatyzuje minie trochę czasu , a tu zaraz w pierwszym meczu
27 punktów , 9 zbiórek . Do tego dorobku dorzucił się
Ruben Douglas ( z Dynama Moskwa) , który zdobył
14 punktów ,
Albert Oliver ( z Ricoh Manresa) zdobył
10 punktów i zanotował
4 zbiórki . Nowi gracze wspierani
Avdalovicem 18 punktów i
Timinskasem 16 punktów zagrali znakomity mecz.
Po tym meczu utwierdziłem się w przekonaniu , że Pamesa na miesza w lidze , a ja z stałem się ich fanem.
Co do ekipy z Murcii ulegli na wyjeżdzie
Gran Canarii 75-67. Znakomity mecz rozegrali
Terrell Myers ( z Girony) zdobywca
26 punktów i
Kevin Thompson ( z Girony) 13 punktów. Na pewno ci dwaj gracze będą liderami Murcii i ich koszykarze Pamesy muszą się obawiać.
Ale i tak porównując siłę ofensywną obu ekip , zdecydowanie miażdząca przewaga po stronie Valencii. W pierwszym meczu 94 punkty , a Murcia zaledwie 67 tylko ,że Pamesa rzuciła tyle wielkiemu TUA , a Murcia przeciętnej Gran Canarii.Już się nie mogę doczekać tego meczu
GOGO PAMESA