#6684490 - 04/06/2016 14:31
Re: Hazard w internecie [14]
[Re: Kriksus]
|
veteran
Meldunek: 05/11/2009
|
Happeningi Bet-at-home w Zakopanem, czy BF w Holandii jakiś czas temu, to są mini akcje w porównaniu z tym co robią pokerzyści. Jedziemy na jednym wózku, ale pokerzyści są dobrze zorganizowani w swojej walce. Hasło "Wolny Poker" łatwiej przeforsować, niż "Wolne Zakłady Wzajemne".
|
Do góry
|
|
|
|
#6684503 - 04/06/2016 14:49
[Re: Piostar]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/03/2011
|
Ale po co nam ta wolność zakładów wzajemnych? Przecież dzisiaj sytuacja hazardu dla nas jest idealnie rozwiązana. Potwierdzają to nawet znajomi zaangażowani w pokera, potwierdza to pół meczpl. Lepiej dla nas nie będzie, bo żaden rząd nie przepchnie raju hazardowego w Polsce. Zresztą czy teraz nie mamy tego raju?
|
Do góry
|
|
|
|
#6684504 - 04/06/2016 14:53
[Re: Tazen]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 07/06/2002
|
Ale po co nam ta wolność zakładów wzajemnych? Przecież dzisiaj sytuacja hazardu dla nas jest idealnie rozwiązana. Potwierdzają to nawet znajomi zaangażowani w pokera, potwierdza to pół meczpl. Lepiej dla nas nie będzie, bo żaden rząd nie przepchnie raju hazardowego w Polsce. Zresztą czy teraz nie mamy tego raju? Korwin przepchnie
|
Do góry
|
|
|
|
#6684555 - 04/06/2016 15:53
|
Carpal Tunnel
|
|
Do góry
|
|
|
|
#6686035 - 06/06/2016 14:37
|
veteran
|
Ale po co nam ta wolność zakładów wzajemnych? Przecież dzisiaj sytuacja hazardu dla nas jest idealnie rozwiązana. Potwierdzają to nawet znajomi zaangażowani w pokera, potwierdza to pół meczpl. Lepiej dla nas nie będzie, bo żaden rząd nie przepchnie raju hazardowego w Polsce. Zresztą czy teraz nie mamy tego raju? Jest o czym marzyć: Szeroki wachlarz firm do wyboru, zero podatku obrotowego. Pewność, że jutro wciąż będę mógł się zalogować do swojego ulubionego buka z polskiego IP. Możliwość gry na giełdzie zakładów. Gra u buka z podatkiem 12% podatku od obrotu ma niewiele wspólnego z wolnym wyborem co chce zagrać, bo np. mam ochotę zagrać singla po kursie 1,10 za 100 złotych i nie mogę.
|
Do góry
|
|
|
|
#6686044 - 06/06/2016 15:01
|
Carpal Tunnel
|
Nie wiem jak Ty ale ja mam z Polski dostępny chyba jeden z szerszych wachlarzy firm bukmacherskich, w tym giełdy zakładów. Podatek mnie nie dotyczy, nigdy nie grałem u bukmachera naziemnego typu sts, fortuna, bo nie wiem jak to się robi i nie jestem frajerem. Nie biorę ich kompletnie pod uwagę, oni dla mnie nie istnieją, traktuje ich jak lotto czy kasyna.
I angażując się poważniej w bukmacherkę zabezpieczam środki na ewentualne omijanie blokady IP (to nie są jakieś ogromne koszty)
|
Do góry
|
|
|
|
#6686069 - 06/06/2016 15:29
|
Carpal Tunnel
|
idealnym przykładem są Włochy, z notyfikowaną bardzo zaostrzającą ustawą, a większość buków ją olewa i nie banuje klientów pozostawiając to sumieniu i odpowiedzialności włochów
pomijam już nowy biznes dla pomysłowych, z kombinacjami adresów z różnych ciekawych krajów, rynek zbyt duży żeby go zostawić
|
Do góry
|
|
|
|
#6686643 - 07/06/2016 16:13
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 06/01/2005
|
Witam. Ciekawi mnie jedno. A jeżeli będe grał w Czechach? Gra tam jest legalna. Czy ktoś może się doczepić skąd mam kase? Jeżeli będę jeździł tam,grał na ich terenie to chyba mogą mnie w Polsce cmoknąć. Czy może się myle.
|
Do góry
|
|
|
|
#6687382 - 09/06/2016 13:51
[Re: Skorpion BB]
|
veteran
|
Witam. Ciekawi mnie jedno. A jeżeli będe grał w Czechach? Gra tam jest legalna. Czy ktoś może się doczepić skąd mam kase? Jeżeli będę jeździł tam,grał na ich terenie to chyba mogą mnie w Polsce cmoknąć. Czy może się myle. Czeski rynek on-line nie różni się na dzień dzisiejszy od polskiego. Mają podobny bałagan jak my, tylko nie mają w najbliższej perspektywie blokowania stron. Jeśli planujesz np. grać on-line w Czechach, ale mieszkasz w Polsce to i tak teoretycznie musisz zapłacić podatek od każdej wygranej którą tam zarobisz. Nie pamiętam szczegółów, ale z tego co pamiętam, żeby zalegalizować kasę w Polsce, powinieneś zapłacić 10% od każdego wygranego zakładu. Dopiero jeśli przeprowadzisz się do Czech na stałe, wtedy polski urząd skarbowy może Cię cmoknąć, ale zaczynasz mieć do czynienia z czeskim odpowiednikiem.
|
Do góry
|
|
|
|
#6687447 - 09/06/2016 17:06
[Re: Pawcias]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/02/2009
|
Witam. Ciekawi mnie jedno. A jeżeli będe grał w Czechach? Gra tam jest legalna. Czy ktoś może się doczepić skąd mam kase? Jeżeli będę jeździł tam,grał na ich terenie to chyba mogą mnie w Polsce cmoknąć. Czy może się myle. Czeski rynek on-line nie różni się na dzień dzisiejszy od polskiego. Mają podobny bałagan jak my, tylko nie mają w najbliższej perspektywie blokowania stron. Jeśli planujesz np. grać on-line w Czechach, ale mieszkasz w Polsce to i tak teoretycznie musisz zapłacić podatek od każdej wygranej którą tam zarobisz. Nie pamiętam szczegółów, ale z tego co pamiętam, żeby zalegalizować kasę w Polsce, powinieneś zapłacić 10% od każdego wygranego zakładu. Dopiero jeśli przeprowadzisz się do Czech na stałe, wtedy polski urząd skarbowy może Cię cmoknąć, ale zaczynasz mieć do czynienia z czeskim odpowiednikiem. Czechy w tym miesiącu przegłosował nową bardzo dobrą ustawę,która wejdzie od 1 stycznia i sporo buków już zadeklarowało wejście na rynek legalnie, pozostałych będą blokować
|
Do góry
|
|
|
|
#6688414 - 11/06/2016 13:43
|
Carpal Tunnel
|
Serio przejmujesz się kawałkiem pisma, nie wiedząc jakie dane udostępniła Malta o ile to w ogóle cokolwiek istotnego oprócz pisemnego straszaka? Równie dobrze mogli dostać odpowiedź, że nie udzielą informacji w sprawie Pana XXX YYY, więc na przesłuchaniu będzie powtórka z pierwszego i próby wymuszenia przyznania się. Albo zarzucanie zmowy z rządem Malty! A równie dobrze żadnej współpracy nie ma i pierdolą trzy po trzy w formie prowokacji. Szkoda, że nikt nie mówi o przypadku z tamtego forum, gdzie gość wybronił się z wysokich wygranych u zagranicznych buków - wcale nie negując tego, że grał Przestań srać pod siebie, bo nic istotnego się nie dzieje, naprawdę. Oprócz konieczności śmignięcia na sprawę/przesłuchanie nie ma innych utrudnień póki się nie przyznasz. A nawet jak się przyznasz to te kary są śmieszne. Twoje słowo podważy właściwie wszystko, muszą być twarde dowody wraz z przyznaniem się do winy - wyrok w Polsce wbrew pozorom jest ciężką sprawą i odwołania są zwykle skuteczne. Nielegalne zakłady wzajemne
|
Do góry
|
|
|
|
#6688416 - 11/06/2016 13:45
|
Carpal Tunnel
|
Pomijając, że to ciągle sprawa betathołma - na którą wpadli przypadkiem i drążą od wielu miesięcy. Nie mają nic innego.
|
Do góry
|
|
|
|
#6688633 - 11/06/2016 18:13
|
Pooh-Bah
Meldunek: 15/02/2009
|
Serio przejmujesz się kawałkiem pisma, nie wiedząc jakie dane udostępniła Malta o ile to w ogóle cokolwiek istotnego oprócz pisemnego straszaka? Równie dobrze mogli dostać odpowiedź, że nie udzielą informacji w sprawie Pana XXX YYY, więc na przesłuchaniu będzie powtórka z pierwszego i próby wymuszenia przyznania się. Albo zarzucanie zmowy z rządem Malty! A równie dobrze żadnej współpracy nie ma i pierdolą trzy po trzy w formie prowokacji. Szkoda, że nikt nie mówi o przypadku z tamtego forum, gdzie gość wybronił się z wysokich wygranych u zagranicznych buków - wcale nie negując tego, że grał Przestań srać pod siebie, bo nic istotnego się nie dzieje, naprawdę. Oprócz konieczności śmignięcia na sprawę/przesłuchanie nie ma innych utrudnień póki się nie przyznasz. A nawet jak się przyznasz to te kary są śmieszne. Twoje słowo podważy właściwie wszystko, muszą być twarde dowody wraz z przyznaniem się do winy - wyrok w Polsce wbrew pozorom jest ciężką sprawą i odwołania są zwykle skuteczne. Nielegalne zakłady wzajemne na ten moment jest eldorado mozna grac prawie wszedzie,wyplacac wszelkie kwoty i moga naskoczyc nowa ustawa moze sporo zmienic i dobrze by bylo zeby wchodzila jak najdluzej
|
Do góry
|
|
|
|
|
|