Opcje tematu
#697637 - 24/10/2006 17:03 Progresja w hokeju.
jackm Offline
pewny piniądz

Meldunek: 05/12/2004
Przegladajac czesc forum dotyczaca hokeja zauwazylem ze wiekszoac z grajacych gra progresje na przelamanie serii zwyciestw,porazek danej druzyny,najczesciej z NHL.. Zwiazku z tym mam pytania z jakim budzetem najlepiej przystepowac do takiej gry? Na ile poziomow trzeba byc sedio przygotowanym? Serie jakich druzyn najlepiej grac,sredniakow,faworytow rozgrywek?

Do góry
Bonus: Unibet
#697638 - 26/10/2006 06:29 Re: Progresja w hokeju.
Salihamidzic Offline
enthusiast

Meldunek: 30/11/2004
w tym temacie,a szczególnie na samym początku jest wszystko bardzo dokładnie opisane :

NHL 06/07 - typy,opinie,komentarze,złote myśli .....

Pzdr

Do góry
#697639 - 26/10/2006 16:40 Re: Progresja w hokeju.
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 18/03/2004
Quote:

Przegladajac czesc forum dotyczaca hokeja zauwazylem ze wiekszoac z grajacych gra progresje na przelamanie serii zwyciestw,porazek danej druzyny,najczesciej z NHL.. Zwiazku z tym mam pytania z jakim budzetem najlepiej przystepowac do takiej gry? Na ile poziomow trzeba byc sedio przygotowanym? Serie jakich druzyn najlepiej grac,sredniakow,faworytow rozgrywek?

1 budzet : zalezyile mozesz poswiecic nato kasy ,ale100 -200 zl spokojnie starczy.Wszystko zalez jaka stawke dobierzesz.

2 Serie : serie nie sazbyt dlugie ( ofszem trafiaja sie druzyny typu BUFFALO 9W ,ostsezon TB chyba 14 W aleto wyjdki.
Srednio serie wachajasie od 3-5 spotkan

3 Serie jakich druzyn : wszystkich ,wzaleznosci od ciagu danej druzyny

polecam : www.betexplorer.com
wszystko ladnie przedstawione wystarczy popatrzec i masz jak nadloni serie U/O , W/L itp itd.
Milej zabawy

Do góry
#697640 - 26/10/2006 18:29 Re: Progresja w hokeju.
lupus Offline
antimadrista

Meldunek: 06/01/2005
Z calym szacunkiem, ale budzet 100 czy 200zl na progresje to za malo, wbijesz sie w serie i nie skonczysz, nawet jesli zaczynasz z mala stawka.

Taki budzet powoduje, ze mozesz prowadzic tylko jedna progresje naraz, nie wiecej.

Do góry
#697641 - 27/10/2006 10:42 Re: Progresja w hokeju.
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Taki budzet powoduje, ze mozesz prowadzic tylko jedna progresje naraz, nie wiecej.

No dokladnie panie Lupus kazdy zaczyna z kwota jaka moze ,ja podalem 100-200 bo sam tak gralem i gram obecnie.
Zgadza sie ze mozna sie ladowac w serie strasznie dluga ja tak wpadlem 2 sezony temu w lidze finskiej na JOKERICIE chyba 20 meczow bez porazki ,ale ostatni sezon NHL bardzo owocny zaczolem z kwota 100zl grajac jedna progresje srednich druzyn ktore maja nie mniej niz 3 W srednio konczylme progresje za 2-3 podejsciem.Najdluzsza trwala 6 prob.
taki sposob gry przynisl mi zyski i to calkiem ladne ,wszystko bylo by ok gdyby m nie moja pazernosc .Pozucilem progresje przy stanie konta 300zl i zaczolem kombinowac z systemami i zakladami akumulacyjniki w ciagu nie calych 60 dni BANKRUT :P

Teraz zaczynam z kontem 200zl ale troszke inna progresje tak zwana z zabezpieczeniem tylow :P Zobaczymy jak to mi wyjdzie. Pozdrawiam.

Do góry
#697642 - 28/10/2006 06:10 Re: Progresja w hokeju.
jackm Offline
pewny piniądz

Dziekuje ze udzielone odpowiedzi i mam nadzieje ze Wsze rady okaza sie bezcenne ..Osobiscie dopiero teraz zaczynam sie zajmowac hokejem,wczesniejswoja uwage poswiecalem pilce noznej grajac double i combosy max 5 zdarzen.. Przed tym sezonem zmienilem plan gry,gram single,jednoczesnie testujac jeden z systemow opisywanych przez DJ SOSNE w Tylko Piłce, zmodyfikowany i przystosowany do moich potrzeb...
Kilka postow wczesniej ktos wspomnial o finskim Jokericie.. Gra tego zespolu oraz niemieckiego Koelner tez sie zainteresowalem.. Po przeanalizowaniu wynikow tych zespolow z lat ubieglych mialem zamiar grac konsekwentnie na ich wygrane w biezacym sezonie,niestety z powodu braku wystarczejacych funduszy musialem odlozyc to na jakis czas..

Do góry
#697643 - 28/10/2006 06:27 Re: Progresja w hokeju.
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

jackm piszesz ze dopiero zaczynasz grac progresje w hokeju to tym bardziej doradzam zaczac od jak najmniejszej stawki pocztkowej i niezbyt duzje kasy w banku np 100zl.jak ci bedzie szlo dobrze to tym bardziej bedziesz mial wieksza satysfakcje ze 100 sie pomnaza
Powodzenia

Do góry
#697644 - 28/10/2006 08:21 Re: Progresja w hokeju.
asghan Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 15/09/2006
a jak dzielicie druzyny, na slabe, dobre i srednie, kierujecie sie tylko miejscem w tabeli? Bo przyznam szczerze jestem zielony w Nhlu i tylko miejsce w tabli mi cos mowi

Do góry
#697645 - 31/10/2006 19:09 Re: Progresja w hokeju.
lupus Offline
antimadrista

Quote:

a jak dzielicie druzyny, na slabe, dobre i srednie, kierujecie sie tylko miejscem w tabeli? Bo przyznam szczerze jestem zielony w Nhlu i tylko miejsce w tabli mi cos mowi

Hm ptrzep sobie tabele z lat poprzednich, serwisy hokejowe, power rankings na seriwsach, sporo tego
Musisz sie tym zainteresowac zanim zaczniesz grac, przynajmniej ja tak uwazam

Quote:

jackm piszesz ze dopiero zaczynasz grac progresje w hokeju to tym bardziej doradzam zaczac od jak najmniejszej stawki pocztkowej i niezbyt duzje kasy w banku np 100zl.jak ci bedzie szlo dobrze to tym bardziej bedziesz mial wieksza satysfakcje ze 100 sie pomnaza

Tylko dysponujac budzetem 100zl to chyba za 2zl trzeba grac nie wiecej, bo jakby grac za 10 to starczy na kuilka etapow, a nie wszytko bedzie wchodzic za drugim razem, a za 3cim przy niskim kursie masz noz na gardle

Do góry
#697646 - 31/10/2006 19:34 Re: Progresja w hokeju.
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

lupus tak jak piszesz trzeba grac za 2 zl ,Co z tego ze wplacisz np 500zl i bedziesz gral progresja jak tak naprawde nie maszo tym pojecia !.Tak naprawde eksperymentujesz z druzynami co z tego ze jakis tam zespol ma np 8 meczy bez X to ty zaczynasz grac go progresja na remis a tu zonk bo z 8 spotkan bez X zrobilo sie 16 bo zespol byl w gazie i gral jak z nut.
Np teraz BUFFALO 10 win pod rzad,SJS ponad 11 bez ,CHICAGO 10 bez X -jedna z najslabszych w lidze ,Atlanta nie przegrala od 9 spotkan w regulaminowym czasie gry.
Nie wystarczy tylko sam fakt jakiegos ciegu X ,W czy L trzeba troche miec wiadomosci o zespole graczach ,formie i mozliwosciach.
Takie jest moje zdanie ,interesuje sie NHl juz ponad 8lat a gram NHL u bukow od 4 tak ze juz nie raz dostalem w dupe czy to z wlasnej winy ,glupoty,naiwosci i pazernosci czy tez zupelnie w prezencie od druzyn NHL .

Do góry
#697647 - 31/10/2006 19:45 Re: Progresja w hokeju.
lupus Offline
antimadrista

Quote:

i bedziesz gral progresja jak tak naprawde nie maszo tym pojecia !

Pijesz do mnie??

Quote:

ak jak piszesz trzeba grac za 2 zl

Z calym szacunkiem, ale to juz niech na piwo ida, bo z tkaim budzetem to bedzie tylko niepotrzebnny stres i nerwy, jak przyjda kolejne etapy

Do góry
#697648 - 31/10/2006 19:55 Re: Progresja w hokeju.
raiders_ Offline
Carpal Tunnel

Quote:

Quote:

i bedziesz gral progresja jak tak naprawde nie maszo tym pojecia !

Pijesz do mnie??

nie do Ciebie tylko tak ogolnikowo .

Do góry
#697649 - 02/11/2006 13:02 Re: Progresja w hokeju.
AlexNotman Offline
newbie

Meldunek: 02/11/2006
Także postanowione: w najbliższym czasie (czytaj - gdy tylko zbiorę niezbędne informacje, pozwalające zmaksymalizować ryzyko wtopy) rozpoczynam grę progresją na remisy w NHL. Nie będzie to najprawdopodobniej "czysta" progresja, ze względu na ograniczone środki finansowe (2500 zł.), a jedynie polegająca na uzyskaniu pewnej, ustalonej na początku wygranej. Wieczorem postaram się znaleźć jakieś statystyki odnośnie remisów w poprzednich sezonach. Tylko, czy to ma sens, biorąc pod uwagę transfery, zmiany personalne w klubach? Może mógłby podpowiedzieć mi ktoś grający podobnie, który klub obstawia do remisów? Moje pojęcie o NHL jest blade, dotychczas bawiłem się niemal wyłącznie w piłkę, aczkolwiek aż takiej cierpliwości na progresję w piłce nie mam, czekać ileś tam tygodni/miesięcy na ewentualny remis, to zbyt dużo dla mnie, chociaż oczywiście zdaję sobie sprawę, że szaleństwem byłoby oczekiwanie natychmiastowych zysków. A teraz - do pracy, w myślach tworząc już rozpiskę na progresję, uwzględniającą posiadane fundusze

Do góry
#697650 - 02/11/2006 13:30 Re: Progresja w hokeju.
kaban0s Offline
member

Meldunek: 05/03/2006
Quote:

Także postanowione: w najbliższym czasie (czytaj - gdy tylko zbiorę niezbędne informacje, pozwalające zmaksymalizować ryzyko wtopy

Jakas dziwna ta progresja bedzie

Do góry
#697651 - 19/11/2006 10:36 Re: Progresja w hokeju.
jackm Offline
pewny piniądz

Quote:

lupus i bedziesz gral progresja jak tak naprawde nie maszo tym pojecia !.

no moze nie zupelnie tak.. NHL sledze od lat kilku ale nie zwykle rzadko ja gralem.. mam rozeznanie co do skladow,nazwisk graczy,sily i wartosci poszczegolnych druzyn.. ale nigdy sie nie zaglebialem w NHL i jej tajniki..

Do góry
#697652 - 19/11/2006 10:46 Re: Progresja w hokeju.
jackm Offline
pewny piniądz

tak mialo byc:
Quote:

[quote i bedziesz gral progresja jak tak naprawde nie maszo tym pojecia !.

no moze nie zupelnie tak.. NHL sledze od lat kilku ale nie zwykle rzadko ja gralem.. mam rozeznanie co do skladow,nazwisk graczy,sily i wartosci poszczegolnych druzyn.. ale nigdy sie nie zaglebialem w NHL i jej tajniki..

ach ten brak edycji
Bo zapomnialem.. minal wlasnie miesiac grania progresja,zakonczyl sie on niewielkim plusem ale to dlatego ze dopiero raczkuje w tym i gra byla przewaznie bardzo zachowawcza..Jendak juz moge wyciagnac pewne wnioski i musze zmienic troche sposob grania. Gralem 3-4 progresje jednoczesnie i wszystko bylo OK jak wchodzily na 1-3 poziomie.. teraz wladowalem sie w troche dluzsza serie i robi sie nie wesolo bo moge tego nie przetrzymac.. zwiazku z tym musze cos zmienic,albo staranniej dobierac druzyny,albo grac ze nizsza stawke poczatkowa,jednak najlepszym,optymalnym rozwiazaniem wydaje mi sie granie max.2 progresji jednoczesnie..

Do góry