Strona 2 z 2 < 1 2
Opcje tematu
#699199 - 01/11/2006 20:59 Re: Twarde zasady gry u BUKA!
KIDD Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 25/03/2005
Quote:

PLUMEK. gra zawsze za 10 jednostek

I wychodzi na tym dużo lepiej od pewnych "WIELKICH" tego forum co dużo gadają, a jak już podają typy to okazują się one wielkim niewypałem.

Do góry
Bonus: Unibet
#699200 - 02/11/2006 01:51 Re: Twarde zasady gry u BUKA!
Borczi Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 02/09/2003
Kilka zasad związanych z obstawianiem tenisa (moim zdaniem najlepszej dyscypliny do grania stosunkowo wysokich kursów, bo nie ma ... remisów;) )

1. Unikać gry przeciwko kwalifikantom w danym turnieju! Taki zawodnik miał już okazję ograć się na danych kortach i pokazał, że mu zależy... Grać na kwalifikantów baaaardzo wskazane - wysokie kursy i wcześniej wymienione zalety;)

2. Unikać gry przeciwko zawodnikom pochodzącym z kraju, w którym rozgrywany jest dany turniej... nigdy nie wiadomo, czy na trybunach nie siedzi cała rodzina gracza, który sobie wypruje żyły, by pokonać naszego faworyta;) Granie na gospodarzy to zawsze łakomy kąsek - dla słabszych graczy "własne" korty to czasem jedyna szansa na dobry wynik w sezonie.

3. Nie grać meczy po kursach niższych niż 1,20-1,25... tajemnicą poliszynszyla (hehe) jest, że ta wdzięczna dyscyplina jest chyba najczęstszą areną "odpuszczania" delikatnie mówiąc niektórych zawodników;)... czasem łatwiej zagrać przecież... u buka niż na korcie;) Łakomym kąskiem są mecze w pierwszych rundach murowanych faworytów po wyczerpującej serii ich meczy w poprzednich turniejach.

4. Uważać na mecze dwóch zawodników z jednego kraju... tu zdarzyć się może wszystko... no chyba, że któryś akurat potrzebuje wygranej;)... wtedy mamy PEWNIAKA ( ).

5. Grać w necie, gdzie w przypadku kontuzji i kreczu są zwroty... Niestety w tej dyscyplinie kontuzje to rzecz bardzo częsta i lepiej się zabezpieczyć. No chyba, że jesteśmy przekonani, że "nasz" zawodnik to supermen i to nie on padnie na korcie;)

6. Unikać grania meczy typowych "wałkarzy"... wcale nie trzeba długo "siedzieć" w tej dyscyplinie, żeby zorientować się kto od czasu do czasu lubi postawić na wyreżyserowany przez siebie wynik;)

7. Korzystać jak najczęściej na przykład z betfair, by zorientować się, jak rozkładają się zakłady na świecie na dany mecz... może ludzie wiedzą coś, o czym my akurat nie wiemy;)

8. Challengery to loteria... jednak jeśli mamy wybór trzymajmy się większych turniejów. Nie dosyć, że wtedy wiemy przeważnie więcej o startujących zawodnikach, to łatwiej o dostęp do informacji i wyników. Nie ma nic bardziej wqrzającego niż czekać np 10 godzin po zakończeniu meczu - przez całą noc - na wynik np z Newport;)

To pewnie nie wszystko, ale tak po nocy więcej mi nie przychodzi do głowy;)

Pozdrawiam
Borczi

Do góry
#699201 - 02/11/2006 02:49 Re: Twarde zasady gry u BUKA!
PLUMEK. Offline
addict

Meldunek: 21/03/2006
Quote:

PLUMEK. gra zawsze za 10 jednostek

widze Maciek ze swietnie sie bawisz w SI:)

Do góry
#699202 - 02/11/2006 03:10 Re: Twarde zasady gry u BUKA!
PLUMEK. Offline
addict

Meldunek: 21/03/2006
Quote:

reasumujac dziele budzet na rozne strategie gry

pewnie niektorzy chcieliby sie dowiedziec jak sam zarzadzasz budzetem, moze napiszesz tutaj?

Mam napisac?
Alez to zadna tajemnica:)
W duzym uproszczeniu - okresy scislej dyscypliny przeplataja sie u mnie z okresami gdzie widelki 2% do nawet 15% budzetu na zaklad stosuje bardzo elastycznie. Gornego pulapu naduzywam bardzo rzadko ale ...zdarza sie. Poza tym wszystkie zaklady grane grubiej to obowiazkowo przekaz w TV i furtka w postaci mozliwosci kontry na live.

Zamiast pisac elaboraty bez pokrycia tak ja Ty to masz w zwyczaju wolalbym pokazac to w praktyce.

Temat ktory aktualnie prowadze tak naprawde niewiele mowi o tym jak zarzadzam budzetem . Ot mialem na samym poczatku troche farta o czym mozna sie przekonac sledzac moje ostatnie wyniki.
Ale ja w przeciwienstwie do Ciebie nie zniechecam sie tak szybko - powiesz ze jest mi latwiej bo mimo wszystko nadal jestem sporo na plusie ale to nie do konca tak - ja po prostu wielokrotnie doswiadczylem takich sytuacji dlatego nie panikuje nawet wtedy kiedy przytrafi mi sie jakis zdecydowanie slabszy okres. Nie wiem czy pamietasz ale na samym poczatku prowadzilem jeszcze jeden temat ktory mimo calkiem niezlych wynikow zakonczyl swoj zywot po jednym zakladzie zagranym "all in". Oczywiscie "all in" biorac pod uwage budzet z jakim wystarowalem w tamtym temacie. Jeszcze przed roztrzygnieciem zaznaczylem ze bez wzgledu na wynik bedzie to ostatni zaklad . Niestety zaklad okazal sie przegrany tak jak i bilans moich dokonan w GB w adekwatnym okresie. Byl to jednak tylko wycinek wiekszej calosci . Jakiej? ... to chcialbym pokazac prowadzac przynajmniej przez rok aktualny temat. Zapytasz po co sie w to bawie? Poczatkowo moja tu obecnosc traktowalem jako dobra zabawe (analizy:D)po pewnym czasie odezwaly sie jakies tam wzgledy ambicjonalne a teraz to juz tylko chec pokazania kilku osobom ze tak naprawde do doskonalosci im jeszcze daleko... Mnie oczywiscie rowiez ale ja nawet pomimo pierwszych juz siwych wlosow na glowie do ktorych bukmacherka niewwatpliwie sie przyczynila nadal otwarty jestem na wiedze i nie twierdze ze o zakladach wiem juz wszystko. Doskonale wiedza o tym prezesi oddset.de na Badenie - Wurtenbergie ktorzy pewnie nie raz bawili sie na Ibizie za moja kase. Ale przyjdzie czas ze i z nimi wyrownam jeszcze rachunki:)

Wracajac do budzetu i zarzadzania nim w stricte tego slowa znaczeniu to szczerze mowiac pomysl na taki temat w PP chodzi mi po glowie juz od jakiegos czasu. Nie kazdy moze juz na poczatku wylozyc na gre kilka czy kilkanascie tys. dlatego chcialbym wystartowac ze sztywnym budzetem w wys ...20 zl.

A moze sie przylaczysz?;)

Do góry
#699203 - 02/11/2006 14:23 Re: Twarde zasady gry u BUKA!
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
to może i ja coś napiszę o moim sposobie grania twardymi zasadami

najpierw kapitał...oczywiście najfajniej byłoby mieć 1000pln bo szybciej sie dorobisz niezłych pieniędzy, ale mniejsza z tym

mamy nasze 1000pln i teraz bierzemy z tego 5% czyli 50pln

teraz szukamy typu, koniecznie singel

Milan - Anderlecht typ:1 kurs 1,25

50*1,25=62,5 czyli zysk 12,5 pln ..czyli na koncie mamy 1012,5 pln wow

teraz z tej sumy bierzemy 50% ..wychodzi 50,625 zaokrąglamy i mamy 51pln

gramy kolejny typ:

Nancy - Wisła typ:1 kurs 1,45

...i mamy niepsodziankę, Biała Gwiazda miażdży przeciwnika 3-0, my typując ten mecz wykazaliśmy się brakiem patriotyzmu ..więc odejmujemy od konta nasz wkład:

1012,5-51=961,5pln czyli biorąc pod uwage kapital poczatkowy jestesmy na minusie 38,5pln

...i co teraz robimy? nie gramy za 5% tylko... jeżeli ten typ by nam wszedł na koncie mielbyśmy 1035,45pln

więc traz szukamy typu:

ŁKS - Wisła Płock typ:1 kurs 1,7

...i teraz obliczamy za jaką stawkę musimy zagrać, aby osiągnąc wynik, który powinnismy osiągnąć jakby poprzedni typ nam wszedł:

961-120=840pln 120*1,7=204pln 840+204=1044pln

czyli zyskujemy jeszcze 10pln dodatkowo, ewentualnie mozna trochę było zanizyć stawkę np. 110-115

...po tym jak odrobimy wtopiony typ, dalej gramy za 5% kapitału

reszta zalezy od Ciebie, jakie będziesz grał kursy itp. trzeba pamiętac, także, że grając małymi kursami możesz się pomylic jedynie 3-5 razy pod rząd... ale to już na prawdę trzeba by było mieć pecha aby wytypować źle 5 singlów pod rząd

jeżeli będziecie grali wytrwale i twardo tą metoda to mozna na prawde zaorbić niezła kasę ..i grajcie tylko na betfair, albo w jakimkolwiek innym buku gdzie gra sie tylko single ...i pamiętajcie, zawsze 5% kapitału, bo jak zaczeni sie szalec to porazka... wiem coś o tym

..Polecam! Gabriela Kownacka

Do góry
#699204 - 02/11/2006 14:36 Re: Twarde zasady gry u BUKA!
Wychowany_Na_Nalewce Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 27/12/2003
Quote:

ale to już na prawdę trzeba by było mieć pecha aby wytypować źle 5 singlów pod rząd

Według mnie masz niebywałe szczęście lub zbyt krótko grasz skoro nie miałeś serii 5 nietrafionych singli (kurs ~1.8)

Do góry
#699205 - 02/11/2006 17:00 Re: Twarde zasady gry u BUKA!
gnacik Offline
Carpal Tunnel

Meldunek: 22/03/2006
Quote:

Quote:

ale to już na prawdę trzeba by było mieć pecha aby wytypować źle 5 singlów pod rząd

Według mnie masz niebywałe szczęście lub zbyt krótko grasz skoro nie miałeś serii 5 nietrafionych singli (kurs ~1.8)

a napisałem gdzieś, że gram tylko kursy ~1,8 ? przewaznie są to kursy w okolicach 1,4-1,5 ..ale oczywiście bywa tak, że gram i wyższe ..zdarzało się 2razy pod rząd wtopić...poza tym ostrożnie gram, jakoś to idzie, wolno ale na zysk

Do góry
Strona 2 z 2 < 1 2