w tym roku matura zobaczymy studia mam nadzieje nie chce chyba jak stary na kolanach zapierdalać za marny grosz
przede wszystkim angielski na konkret poziomie, a kierunek czy wiedza wyniesiona ze studiów zejdzie na bok
+1 ang to podstawa podstaw inne przedmioty są mało ważne poza matmą która pozwala logicznie myśleć lecz bez tego da się żyć, niewiele gorzej ale da kierunek nie do końca zejdzie w bok, jak ukończy kierunek który jest potrzebny na rynku i jednocześnie trudny a co za tym idzie mały odsetek absolwentów to może elegancko zarobić a jak nauczy się programować to może śmiało pisać projekty na zlecenie których jest mnóstwo czasem pracuję parę godzin (dosłownie kosmetycznie modyfikuję kod programu który już kiedyś pisałem) w miesiącu i za taki projekt zgarniam średnio 2000 a zlecenie dostaję od kumpla który ma własną firmę i mnóstwo ciekawych zleceń w IT pensja zaczyna się od 5 cyfr bo jest popyt i podaż ale nie narzekają też Ci co skończyli inne kierunki na Wydziale Nauk Ścisłych a Ci co skończyli humana i przyrodnicze to już ciężej bo to dużo ludzi kończy oraz pracy tyle o ile niekoniecznie też w dodatku w zawodzie zatem jak możesz Pacyf to odradzaj no chyba że ma jakąś pasję w tym to pracę znajdzie ale jak idzie chlać na studia to niema co bo będzie sprzedawał hamburgery w McD jak znajomi (bez obrazy ofc) a co do Stefana ja widziałem spore spadki kursu prematch ale na under w tym meczu a w trakcie meczu wielkich spadków na over nie widziałem bo w
Bet90 był kurs 3.65 kiedy to na sts był 2.50 i mimo podatku dalej się nie opłacało grać value