Kierwa skąd Wy macie te rewelacje o wojsku. Póki co była konferencja Błaszczaka (tfu) z dowódcami. Ale co postanowili to chyba nie wiadomo.
Obsługuję jednostkę wojskową, rano byłem i otrzymałem taką super hiper tajną informację
A jak ja ją otrzymałem to znaczy, że rodziny wyższych stopniem też dawno wiedzą.
Przed chwilą wróciłem do firmy, i się dowiedziałem, że większość w firmie już o tym też wie
wszyscy pracownicy z okolic Poznania pytają się co będzie jak zamkną miasto i nie będzie można wjechać w poniedziałek i dotrzeć do pracy.
Mąż jednej z pracownic jest lekarzem, ale pracuje tylko prywatnie, rano go " zaprosili " do jednostki na 2 tygodnie bez możliwości odmówienia.
poważnie wszyscy którzy tylko mogli, zostali wezwani do jednostki w której byłem, podobno we wszystkich jednostkach to samo.
wygląda na to, że faktycznie szykują się na stan wyjątkowy.
I nie chodzi o sianie paniki, tylko wygląda na to, że szykują się na poważnie, bo chyba wszyscy zdaja sobie sprawę, że jak wojsko się mobilizuje to już raczej na grubą akcję, a nie żeby sobie pochlać w koszarach:)