#7452945 - 09/04/2020 17:04
Re: KORONAWIRUS - CZAT OGÓLNY
[Re: rafal08]
|
Meldunek: 14/05/2001
|
|
Do góry
|
|
|
|
#7453063 - 09/04/2020 21:01
[Re: forty]
|
Blade Runner
Meldunek: 04/05/2004
|
Nigdzie ich(nie leciał sam) nie sprawdzano,na ewnt obecnośc coronovirusa.Nigdzie.
Brzmi jak program "lot do domu" , czyli wsadź kupę ludzi do samolotu, olej ich, pozwól im jeźdźić potem po kraju PKP/PKS i na koniec patrz jak słupki rosną.
|
Do góry
|
|
|
|
#7453085 - 09/04/2020 22:07
[Re: Bzyku]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Nigdzie ich(nie leciał sam) nie sprawdzano,na ewnt obecnośc coronovirusa.Nigdzie.
Brzmi jak program "lot do domu" , czyli wsadź kupę ludzi do samolotu, olej ich, pozwól im jeźdźić potem po kraju PKP/PKS i na koniec patrz jak słupki rosną. Przecież tak samo wygląda, i to samego początku, zamknięcie granic. Wjeżdżasz, tyle że mierzą temperaturę, jak masz przekroczoną to wcale cię nie zawijają tylko musisz się sam doczłapać albo do szpitala albo do domu. Nikt żadnego testu oczywiście nie wykonuje, żeby nie było wątpliwości. Nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę jak wypłaszcza się linia zachorowań, w momencie w którym nie ma prawa, a jednak tak się dzieje. Zapewne jesteśmy wyjątkiem od reguły albo mamy wysoce skuteczny i wydajny system wczesnego ostrzegania Teraz wystarczy, że za 7 dni wszyscy będziemy nosili maski i będzie super, zrobimy wybory, wielkiego zwycięskiego PADgrilla i tylko za kolejne dwa tygodnie ilość zgonów skoczy 5krotnie... Jeżeli ten rząd przetrwa do końca kadencji i w wyborach znów wygrają, to ja naprawdę nie wiem co musi się wydarzyć żeby ten naród zaczął samodzielnie myśleć.
|
Do góry
|
|
|
|
#7453236 - 10/04/2020 10:45
|
|
Co do przemieszczania sie ludności . Moj syn utknął jakis czas temu w Nepalu.Powodem oczywiście odwołane loty. W koncu udało się mu się dołączyć do grupy Niemców, po których przyleciały specjalne samoloty z ich kraju. I tak wczoraj rano wylot,wieczrem ladowanie w Monachium. Z Monachium pociągiem do Duseldorfu.Stamtąd samolotem do Londynu. Z Londynu lot na Islandię. Koszta oczywiście mega.Ale nie o tym. Nigdzie ich(nie leciał sam) nie sprawdzano,na ewnt obecnośc coronovirusa.Nigdzie. (Byc może w Islandii,ale jeszcze z nim nie rozmawiałem po wyladowaniu) W Islandii tez nie.Tam tylko teraz 14 dni domowej kwarantanny. Temperature spradzawali tylko przed wejsciem na lotnisko w Katmandu. Pózniej w żadnym z w/w krajów na zadnym lotnisku czy dworcu, nie sprawdzano temperatury.
|
Do góry
|
|
|
|
#7453258 - 10/04/2020 11:36
|
Na pełnejjj kurrr...
Meldunek: 02/04/2004
|
w Niemczech z tego co wiem, to testy przeprowadzane są tylko jak ktoś zostanie na nie skierowany! a tak lekarz daje wolne lub pracodawca wysyła do domu. No i od dzisiaj kwarantanna jeśli ktoś wraca z zagranicy lub mieszka i pracuje na stałe w Niemczurach np. Nepal zazdroszczę
|
Do góry
|
|
|
|
#7453261 - 10/04/2020 11:46
|
|
|
Do góry
|
|
|
|
#7453262 - 10/04/2020 11:49
|
Sherlock Holmes
Meldunek: 17/08/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#7453296 - 10/04/2020 13:09
[Re: bukma]
|
Bohater na zawsze nieśmiertelny. Mały Żołnierz nie odszedł. On wyruszył w drogę na mecz wyjazdowy...
Meldunek: 24/11/2003
|
Jeśli chodzi o koronę to dla większości sama choroba nie jest taka groźna (w sensie śmiertelności), chodzi bardziej o powikłania.
Raczej nikt nie chciałby mieć po chorobie jakiś plam na płucach czy innego gówna.
Chodzi najbardziej o to jak wirus się rozprzestrzenia. Szybko, bezobjawowo w pierwszych dniach, oraz o to, że właśnie taki specyficzny sposób rozprzestrzeniania powoduje bardzo duże zagrożenie epidemiologiczne czego jesteśmy uczestnikami w ostatnich miesiącach. Nie powstrzymanie powoduje paraliż służb medycznych i gospodarek, i chyba nikt rozsądnie myślący nie twierdzi, że chodzi o śmiertelność samą w sobie bo ta jest relatywnie niska. Mnie zastanawia jak bardzo jesteśmy oszukiwani jeśli chodzi o liczby, bo że jesteśmy nie mam żadnych wątpliwości, jest tylko kwestia skali tego oszustwa.
|
Do góry
|
|
|
|
|
|