https://www.facebook.com/AmiciSportiviCom/TUTTOSPORT: Pokaz siły Interu Lautaro (dublet) i Lukaku powalają Milan: to już ucieczka po scudetto. Superman Handanović: trzy cuda w 52 sekundy. Dedykacja Conte dla Bellugiego: "Mauro, to dla ciebie".
Uchwyceni Ronaldo. Dziś wieczorem Juve-Crotone. pirlo znowu traci Dybalę i powierza drużynę CR7, by zmazać plamę po meczu z Porto w Lidze Mistrzów. "Nie było opieprzu ani wizyty Agnellego, drużyna musi zareagować sama".
Sanabria wraca na boisko. "Toro, oto jestem! Nie mogłem się doczekać".
Real-ny Muriel: La Dea 4. w tabeli. Strach o Osimhena.
Cagliari wybiera Sempliciego.
CORRIERE DELLO SPORT: Ucieczka po scudetto Nerazzurri dominują w derbach (3:0), wygrywają na zero z tyłu i kandydują do tytułu mistrza. Dublet Lautaro, pieczęć Lukaku: Inter powala Milan i odjeżdża na dystans czterech punktów. Martinez szybko zdobywa bramkę, po czym podwyższa prowadzenie w okresie najlepszej gry rossonerich. Decydujące parady Handanovicia przy strzałach Ibry. 17 gol Romelu: CR7 wyprzedzony.
Conte: "Najlepsze dopiero nadchodzi". Pioli: "Wstaniemy na nogi".
Pirlo: "Musimy wygrać za wszelką cenę". Zdziesiątkowana drużyna bianconerich, trener nawołuje do walki o honor: "Nie możemy tracić więcej ziemi spod stóp".
Gasp pokonuje Gattuso. Napoli zakneblowane. Azzurri w kryzysie, Atalanta wygrywa 4:2 dzięki super Murielowi i wyprzedza rywali w tabeli. De Laurentiis nakazuje ciszę medialną. Osimhen w szpitalu po uderzeniu w głowę.
Roma, szok w finale, ale karnego nie ma. Anulowana "jedenastka" z powodu spalonego, dostrzeżonego przez VAR. Fonseca utrzymuje się na trzecim miejscu. Benevento w dziesiątkę zatrzymuje giallorossich (0:0).
GAZZETTA DELLO SPORT: Wszechmoc Interu Dwie bramki Lautaro, jedna Lukaku. Ibra zatrzymany przez Handanovicia, a Romelu docina: "Ja jestem lepszy". Conte w tempie Mou. Milan pokonany 3:0 w derbach, Inter ucieka po scudetto. Nerazzurri z czterema punktami przewagi.
Osimhen traci przytomność i trafia do szpitala. Real-na Atalanta awansuje na czwarte miejsce. W środę Liga Mistrzów.
Mur Benevento: Roma zablokowana.
Udinese opanowuje błysk Parmy.
& Juve z misją dotrzymania kroku czołówce. Pirlo może wykorzystać kalendarz. Dziś wieczorem mecz z Crotone (20:45).
QUOTIDIANO SPORTIVO: LuLa błyszczy, Inter panuje Dwa razy Lautaro plus Lukaku: Inter wygrywa 3:0 z Milanem i ucieka na 4 punkty z fotelem lidera.
Juve z 11 punktami straty do lidera: ostatni dzwonek w meczu z Crotone.
Poker Atalanty na Gewiss Stadium w meczu z Napoli: La Dea wygrywa ligowy pojedynek przed powrotem Ligi Mistrzów. Gasp wściekły na arbitra.