Trochę się wtrącę Teo, który robi tu świetną transferową robotę. Ja sobie wymyśliłem, żeby pokazać jak te transfery będą miały wpływ na pierwsze jedenastki. Oczywiście w moim autorskim wydaniu i możliwe, że się pomylę w wielu przewidywaniach, szczególnie, że do startu sezonu i końca mercato jeszcze kawał czasu.
Nie wiem czy ogarnę wszystko tak jak sobie zaplanowałem, być może to jest jedyny post tego typu, bo mi zaraz braknie czasu i energii, ale i tak go wrzucam Atalanta na razie z dwoma ciekawymi transferami Kolasinac i jakiś Bakker
Pierwszy z Marsylii drugi z Leverkusen
Ponoć tak to ma wyglądać, że Kolasinac jako trzeci ze środkowych. Zastąpi dwójkę Djimsiti/Demiral. Turka chcą się pozbyć.
Na bramce wpisuje Musso, ale jak sobie zostawią Carnesecchiego to nie wiem czy on nie będzie numerem 1.
Na prawym wahadle sezon zacznie zapewne Zappacosta. Hateboer jeszcze leczy kontuzję.
W ofensywie też trudno powiedzieć czy będzie Pasalic, Boga czy może świeża krew Cambiaghi.
Atalanta - Rappresentativa Citta di Clusone 10-1Lookman x2, Ederson, Bonfanti, Bakker, Maehle, Koopmeiners, Zappacosta, Zortea, Hojlund - Camanini
Beukema (z AZ Alkmaar) wskakuje za odchodzacego Medela i kontuzjowanego jeszcze do przyszłego roku Adamę Suomaro. Na lewej obronie niby bez zmian transferowych, ale spadek jakości ewidentny. W poprzednim sezonie grał tam Andrea Cambiaso, a teraz dziurę będzie łatał Lykogiannis? Raczej spodziewałbym się wzmocnienia tej pozycji do końca okresu transferowego.
W dalszej części składu bez znaczących zmian, nie ma co samograja psuć
Oprócz Medela (Vasco) i Cambiaso (Juve) odszedł jeszcze Roberto Soriano(ale on już nie dawał wiele drużynie) i wchodzący z ławki Sansone.
Bologna - Rio Pusteria 13-0 Ebone x4, Arnautovic x3, Raimondo, Aebischer, Pyyhtia, Mazia, Ferguson, Posch
Wpisuję na bramce duet Trubin/Sommer, bo zapewne któryś z nich zawita na Meazza. Onana jest na wylocie do MU i nie ma sensu go tutaj nawet umieszczać.
Na środku obrony Darmian łamany na Bisseck. Niemiec z Aarhus ponoć z bardzo dużym potencjałem.
Na rezerwowe wahadło, wpadli na pomysł zatrudnienia Cuadrado. W całym czarnoniebieskim Mediolanie i w niejednym domu w Polsce nie znajdzie się osoba popierająca ten ruch. Absolutnie skandaliczny transfer nie dający się wytłumaczyć w żaden sposób. Ponoć Inzaghi go chciał a Marotta takie rzeczy załatwia popijając poranne Cappuccino, ale nie, tak się nie robi. Mimo wszystko został zawodnikiem Interu i mam nadzieję, że się chociaż na coś przyda. W pomocy całkiem inny biegun jeśli chodzi o transferologię stosowaną...Davide Frattesi to najbardziej pożądany kąsek w tym mercato. Inter wygrał z Milanem i Juve podpis gracza Sassuolo i tylko można przyklasnąć. Talent na miarę Barelli
W ataku także świetny ruch. Syn legendy Juve z miejsca powinien wskoczyć do pierwszego składu szczególnie, że hańbą na Piazza Duomo okrył się Romeo Lukaku i nie ma już tematu wykupu Belga.
Odeszli: Handanovic, Dzeko, Lukaku, Cordaz.