Oczywiscie ze nie ma. I tak samo ie ma na zalegalizowanie aborcji na zyczenie do czego nawoluja obecne protesty. Takze niech wypierdalaja z ulic.
Ssaczu, fajnie że możemy sobie kulturalnie podyskutować.
Dlaczego Polki mają wypierdalać?
Niech wypierdalają stare smrody rządowe i kościelne bo to one zgotowały naszym kobietom piekło bez powodu. Był kompromis, był spokój. Ktoś natomiast włożył kij w mrowisko...
Nie daj sobie wmówić (nie wiem jakie newsy oglądasz/czytasz), że problemem jest kompletna legalizacja a nie kompletny zakaz. Bo to właśnie to drugie zostało wprowadzone. To przeciwko temu są protesty w całej Polsce.
Oczywiście należy się spodziewać, że nadchodzącą reakcją będzie ruch w drugą stronę, do pełnej dostępności terminacji ciąży na życzenie kobiety. Tak to jest jak reżim chce obywateli wystraszyć i stłumić. Wtedy nie wystarczy powrót do tego co było wcześniej tylko idzie się na maksa w drugą stronę.
Na palcach jednej reki moge policzyc znajomych. ktorzy sa wierzacy i chodza do kosciola. Cala reszta jest niewierzaca jak ja lub twierdza ze wierza w Boga ale od kosciola trzymaja sie zdaleka.
Nie idz ta droga Conrad i nie powtarzaj bzdur za TVNem, ze kazdy kto jest przeciwnikiem legalnej aborcji na zyczenie to moherowy beret.
Abortowanie dzieci z zespolem downa jest barbarzynstwem. Zespol Downa mozna dopiero stwierdzic w okolo 20 tygodniu ciazy. Wiec do aborcji zazwyczaj dochodzi w okolicach 22-24tygodnia. To jest 5,5-6 miesiac ciazy.
Chwała za to, że kolejne pokolenie/a nie są masowo przerabiani w kościelne zombie. Ja nie uważam się za Katolika, ale uważam że ktoś stworzył życie na ziemi. Kto? Nie wiem...
W TVN nie słyszałem by wyzwano kogokolwiek od moherów, do tego wcale nie jest pchana jakaś narracja nieograniczonej aborcji. Stacja należąca do amerykańskiego koncernu Discovery naprawdę dobrze relacjonuje obecne działania rządu i kontrreakcje Polaków.
Co do zespołu Downa to w Singapurze mają to dopracowane do perfekcji. Już od 10 tygodnia można zrobić bezpiecznie, bezinwazyjne badanie dające 99% skuteczność. Wtedy każda Singapurka czy mieszkanka tego kraju może samowolnie zadecydować o zakończeniu ciąży. Tak powinno być w każdym cywilizowanym kraju na świecie.
W zeszlym roku w Polsce lekarze chwalily sie, ze uratowali "zdrowego" wczesniaka urodzonego wlasnie w 22 tygodniu ciazy.
Medycyna idzie do przodu i tylko z tego się cieszyć. Jeśli wcześniaka w 22 tygodniu da się uratować to jest to niesamowite osiągnięcie.