Kofler - Jacobsen 2 2,10 4/10Kurs jak dla mnie za wysoki na Norwega. Oby dwaj skaczą bardzo podobnie a nawet delikatnie faworyzowałbym Norwega.
Bukmacherzy zapewne sugerują sie skokiem Kofiego na 133 metr, problem w tym że Kofi uskoczył to przy bardzo silnym podmuchu wiatru. W tym czasie Guilarnd uskoczył na 107 metr nawet młodego Kota poniosło na 117 metr. W drugiej serii gdzie warunki były bardzo podobne Jacobsen skoczył o 5 metrów dalej od Kofiego.
W terningach bywało róznie raz lepszy Kofi a raz Jacobsen w oficjalnych kwalifikacjach lepszy był Kofi o 1 pkt. Biorąc na uwage iż Norweg w tym sezonie jest bardzo silny mozna na niego po takim kursie zagrać. Kofi no nie wiadomo wczoraj wykorzystał lepiej wiatr od norwega w drugiej serii gdy warunki były równiejsze skoczył słabiej.
Kursy 1,80 1,80 były by ok. w przypadku 2,10 na norwega warto zagrać.
---------------
Jak wszyscy wiedza polscy bumkcacherzy naziemni maja to do siebie iż kładą nam na tace pary gdzie kursy ustawione sa z reguły 1,3 - 2,70 Ja czegos takieg grać nie lubie i raczej wole poszukać zawyzonych kursów na "dwojke". Dzisiaj znalazazłem coś takiego:
Kofler -Oli 2 2,70Co do osoby Kofiego napisałem już troche w wcześniejszej analizie. Podsumowując powiem tylko tyle iż uważam że skok na 133 metr był w dużym stopniu dziełem przypadku.
Oli skacze bardzo dobrze w treningach był 13 i 9 w kwalifikach skok mu sie nie udał ale pokazał klase w konkursie drużynowym. Skoczył bardzo równo a to cenni sie najbardziej u skoczka. W serri próbnej przed strartem konkursu sobotniego uskoczył metr dalej od Kofiego. Wydaje mi sie iz Oli na konkursu głowne potrafi sie naprawde skoncentrować i skoczyć dalego a przede wszystkim równo!
Nie uważam iż Oli jest tutaj faworytem ale napewno kurs 1,30 na Kofiego jest za niski a 2,70 na fina zbyt wysoki.
Jak dla mnie 1,50 2,10 było by ok. Po 2,70 warto grać
G. Schlierenzauer - Bardal 2 2,70Grzesiu swoją dobrą forme ma już za soba i wątpie w to by udało mu sie jesczcze nas czyms zaskoczyć w tym sezonie.
W kwalifikach zajął dopiero 17 miejsce, konkursie drużonyw zdobył 241,5 pkt oddał dwa równe skoki z tym że były to skoki słabe. W treningach skakał zle i porównując go do Bardla wypadł słabo. W dwóch treningach Norweg był dwa razy lepszy od Austriaka. W kwalifikacjach również, wkonkursie głownym lepszy był Grzes o 7 pkt. ( głownie za sprawa złego skoku Norwega w I seri).
Wydaje mi że kurs wystawiony za nazwisko Austriak! problem w tym że chopak jest młody i gdy troche sie pgubił w tym wszystkim to tak szybko nie bedzie w stanie sie pozbierać, pewnie za sezon lub dwa ponownie wyjebie nam taką forme że bedzie przeskakiwał innych o kilka metrów.
Życze powodzenia