#959847 - 14/02/2007 15:29
Re: Walentynki
[Re: Mr_Andrew]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 12/10/2005
|
Bet24 "Mamy dla Ciebie... randkę z piękną dziewczyną w ekskluzywnej restauracji. Jeśli więc do tej pory uważałeś, że Walentynki to dzień zupełnie nie dla Ciebie, możesz zmienić zdanie. Tylko sobie wyobraź - dziewczyna jak marzenie, 177 cm wzrostu, śnieżnobiały uśmiech i miłe usposobienie. Aby wygrać tę randkę marzeń, wystarczy, że napiszesz na adres polska@bet24.com i przyślesz nam wiersz, łączący w sobie tematykę miłosną i... bukmacherską. Na maile czekamy aż do niedzieli!" Powodzenia Jaka Kochanie Twoja cena, wolisz w dolarach czy wolisz w PLN-ach? Jaka cena? Za dom i rodzinę ... Powiedz.. Bym nie wpier.. się na minę, Teraz u buków ciężko haruję, Najlepsze kursy zawsze znajduję, Powiedz .. Jaka Kochanie Twoja cena, wolisz w dolarach czy wolisz w PLN-ach? Gdybym nie miał tego co posiadam, to nie chciałabyś nawet ze mną gadać ... Właśnie wysłałem 
|
Do góry
|
|
|
|
#960004 - 14/02/2007 16:21
[Re: Kuba88]
|
Tenis Trader
Meldunek: 09/02/2003
|
|
Do góry
|
|
|
|
#960047 - 14/02/2007 16:37
[Re: Goget]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 13/04/2006
|
|
Do góry
|
|
|
|
#960600 - 14/02/2007 18:43
[Re: Pierniczek]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 16/11/2004
|
Dlaczego obchodzicie Boże Narodzenie?? Przecież to święto jest żydowskie, a nie polskie. Tak samo Wielkanoc... Ewangelia według świętego Jana 8:31 - 47: "31 Wtedy powiedział Jezus do Żydów, którzy Mu uwierzyli: <<Jeżeli będziesz trwać w nauce mojej, będziecie prawdziwie moimi uczniami 32 i poznacie prawdę, a prawda was wyzwoli>>. 33 Odpowiedzieli Mu: <<Jesteśmy potomstwem Abrahama i nigdy nie byliśmy poddani w niczyją niewolę. Jakżeż Ty możesz mówić: "Wolni będziecie?">> 34 Odpowiedział im Jezus: <<Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam: Każdy, kto popełnia grzech, jest niewolnikiem grzechu. 35 A niewolnik nie przebywa w domu na zawsze, lecz Syn przebywa na zawsze. 36 Jeżeli więc Syn was wyzwoli, wówczas będziecie rzeczywiście wolni. 37 Wiem, że jesteście potomstwem Abrahama, ale wy usiłujecie Mnie zabić, bo nie przyjmujecie mojej nauki. 38 Głoszę to, co widziałem u mego Ojca, wy czynicie to, coście słyszeli od waszego ojca>>. 39 W odpowiedzi rzekli do Niego: <<Ojcem naszym jest Abraham>>. Rzekł do nich Jezus: <<Gdybyście byli dziećmi Abrahama, to byście pełnili czyny Abrahama. 40 Teraz usiłujecie Mnie zabić, człowieka, który wam powiedział prawdę usłyszaną u Boga. Tego Abraham nie czynił. 41 Wy pełnicie czyny ojca waszego>>. Rzekli do Niego: <<Myśmy się nie urodzili z nierządu, jednego mamy Ojca - Boga>>. 42 Rzekł do nich Jezus: <<Gdyby Bóg był waszym Ojcem, to i Mnie byście miłowali. Ja bowiem od Boga wyszedłem i przychodzę. Nie wyszedłem od siebie, lecz On Mnie posłał. 43 Dlaczego nie rozumiecie mowy mojej? Bo nie możecie słuchać mojej nauki. 44 Wy macie diabła za ojca i chcecie spełniać pożądania waszego ojca. Od początku był on zabójcą i w prawdzie nie wytrwał, bo prawdy w nim nie ma. Kiedy mówi kłamstwo, od siebie mówi, bo jest kłamcą i ojcem kłamstwa. 45 A ponieważ Ja mówię prawdę, dlatego Mi nie wierzycie. 46 Kto z was udowodni Mi grzech? Jeżeli prawdę mówię, dlaczego Mi nie wierzycie? 47 Kto jest z Boga, słów Bożych słucha. Wy dlatego nie słuchacie, że z Boga nie jesteście>>." 1 List do Tesaloniczan 2:15-16: "15 Żydzi zabili Pana Jezusa i proroków, i nas także prześladowali. A nie podobają się oni Bogu i sprzeciwiają się wszystkim ludziom. 16 Zabraniają nam przemawiać do pogan celem zbawienia ich; tak dopełniają zawsze miary swych grzechów. Ale przyszedł na nich ostateczny gniew Boży." A na temat polskiego Bożego Narodzenia i Wielkanocy poszukaj sobie tutaj informacji: linkI nie bredź więcej.
|
Do góry
|
|
|
|
#960903 - 14/02/2007 20:08
Re: Walentynki *DELETED*
[Re: Igor]
|
stranger
Meldunek: 14/02/2007
|
|
Do góry
|
|
|
|
#961064 - 14/02/2007 20:35
[Re: vitex]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 03/02/2004
|
|
Do góry
|
|
|
|
#961069 - 14/02/2007 20:36
|
antimadrista
Meldunek: 06/01/2005
|
|
Do góry
|
|
|
|
#961088 - 14/02/2007 20:39
|
Carpal Tunnel
|
Co roku w walentynki przypomina mi się ta piosenka Filipinek o Walentynie Władimirównej Tierieszkowej: link "Wala! Wala! Wala! Wala! Pan Twardowski z góry Woła poprzez chmury: Brawo, Walu, bis! I zaśpiewał Wali Z księżycowej dali "Walentyna Twist” Walentyna, Walentyna Już gwiazd kraina ją dobrze zna. Były kwiaty dla Gagarina A Walentyna twista ma! Walentyna, Walentyna To pierwsza w świecie podniebna miss. Jej imieniem więc się zaczyna Najnowszy "Walentyna Twist” Może księżyc stary Znajdzie dwie gitary, przyśle tobie list, Żebyś przyleciała, Żebyś zaśpiewała "Walentyna Twist” Walentyna, Walentyna Już gwiazd kraina ją dobrze zna. Były kwiaty dla Gagarina A Walentyna twista ma! Walentyna, Walentyna To pierwsza w świecie podniebna miss. Jej imieniem więc się zaczyna Najnowszy "Walentyna Twist"" Dla młodych jest dzień, a starsi mają noc zakochanych z 21 na 22 czerwca: link"Skakanie przez ogniska i tańce wokół nich miały oczyszczać, chronić przed złymi mocami i chorobą, a palenie na stosach ofiar, składanych z drobnej zwierzyny i ptactwa oraz magicznych ziół, zapewniało urodzaj tudzież płodność zwierząt i ludzi. Noc sobótkowa była również nocą łączenia się w pary. Niegdyś kojarzenie małżeństw należało do głowy rodu oraz ważniejszej starzyzny rodu i "wynajmowanych" przezeń zawodowych swatów. Ale dla dziewcząt które nie były jeszcze nikomu narzeczone i pragnęły uniknąć zwyczajowej formy dobierania partnerów, noc Kupały była wielką szansą na zdobycie ukochanego. Młode niewiasty plotły wianki z kwiatów i magicznych ziół, wpinały w nie płonące łuczywo i w zbiorowej ceremonii ze śpiewem i tańcem powierzały wianki falom rzek i strumieni. Trochę poniżej czekali już chłopcy, którzy - czy to w tajemnym porozumieniu z dziewczętami, czy też liczący po prostu na łut szczęścia - próbowali wyłapywać wianki. Każdy, któremu się to udało, wracał do świętującej gromady, by zidentyfikować właścicielkę wyłowionej zdobyczy. W ten sposób dobrani młodzi mogli kojarzyć się w pary bez obrazy obyczaju, nie narażając się na złośliwe komentarze czy drwiny. Owej nocy przyzwalano im nawet na wspólne oddalenie się od zbiorowiska i samotny spacer po lesie. Przy okazji rzeczonego spaceru młode dziewczęta i młodzi chłopcy poszukiwali na mokradłach kwiatu paproci, wróżącego pomyślny los. O świcie powracali do wciąż płonących ognisk, by przepasawszy się bylicą, trzymając się za dłonie, przeskoczyć przez płomienie. Skok ów kończył obrządek przechodzenia przez wodę i ogień, i w tym jednym dniu w roku swojego czasu stanowił podobnież rytuał zawarcia małżeństwa." źródło
|
Do góry
|
|
|
|
#961206 - 14/02/2007 21:01
[Re: nOcnY]
|
Pooh-Bah
Meldunek: 30/10/2005
|
http://www.korespondent.pl/index.php?x=czytelnia/mcdowell_zmartwychwstanie7 -- przeczytejcie w podsumowaniu(na samym dole) punkt 2 http://www.feminoteka.pl/news.php?readmore=1022 - i to też "Jakkolwiek Jezus Chrystus, wszyscy Apostołowie i jego uczniowie byli praktykującymi Żydami, to jednak powstające gminy chrześcijańskie wkrótce stały się ofiarami prześladowań ze strony wspólnot żydowskich. Niejednokrotnie też na kartach Nowego Testamentu padają oskarżenia pod adresem Żydów. Z drugiej strony powstający chrystianizm, skierowane przeciwko Żydom nauczanie św. Pawła, legły u podłoża antyjudaizmu i są często uważane za jedno ze źródeł współczesnego antysemityzmu." "# List do Rzymian 1:16 - Ewangelia niesie zbawienie najpierw dla Żydów a potem dla pogan; * 11 - Żydzi zawsze byli i zawsze pozostaną umiłowanym narodem Boga - są oni wrogami Ewangelii tylko dla tej przyczyny, by poganie mogli także dostąpić zbawienia, lecz przy końcu czasów Żydzi będą ostatnim narodem, który powszechnie przyjmie chrześcijaństwo; uważanie się za lepszego od Żydów jest pychą, którą potępia sam Bóg; werset 29 mówi, że błogosławieństwo Abrahama (przejawiające się np. w dobrobycie materialnym) pozostanie niezmiennie na Żydach, niezależnie od ich stosunku do chrześcijaństwa;" "List do Efezjan 2:21 - wspólnota żydowska była jedyną, która znała Boga w ciągu stuleci poprzedzających czasy Jezusa." z wikipedia.pl Z tego wynika iż skoro Jezus i apostołowie byli żydami to obchodzenie śmierci żyda jest świętem żydowskim.
|
Do góry
|
|
|
|
#961266 - 14/02/2007 21:17
[Re: Zbigniew]
|
newbie
Meldunek: 14/02/2007
|
Nie macie większych problemów?
|
Do góry
|
|
|
|
#961288 - 14/02/2007 21:23
[Re: Pierniczek]
|
Carpal Tunnel
|
Z tego wynika iż skoro Jezus i apostołowie byli żydami to obchodzenie śmierci żyda jest świętem żydowskim. Z tego nic nie wynika i pokaż mi choć jednego żyda, który obchodzi śmierć Jezusa? Albo dam Ci łatwiejsze zadanie: pokaż mi choć jednego chrześcijanina obchodzącego śmierć Jezusa? 
|
Do góry
|
|
|
|
#961295 - 14/02/2007 21:26
[Re: Loki]
|
Carpal Tunnel
Meldunek: 30/03/2003
|
Ja mam, np. taki, że tak się dzisiaj najadłem, że mam uczucie jakby zaraz miał mi eksplodować brzuch. Kurde, no widzę, że ktoś pisze zupełnie nielogiczną rzecz to zareagowałem  Dobra z mojej strony to koniec w tym temacie. Mogę kontynuować na priv. Tu już nie śmiećmy (sam tego nie lubię).
|
Do góry
|
|
|
|
#961732 - 15/02/2007 00:08
[Re: Klakier]
|
Porucznik
Meldunek: 15/04/2005
|
a tak szczerze wedlug mnie kto ma walentynke ten obchodzi  liczy sie gest, dobre slowo i wystarczy! A kto nie ma ten sie moze najebac* czyt (ja  ) i wszystko giteez Bardzo mądrze Nie przywiązywałem do tego dnia szczególnej wagi. Dzis też nie za bardzo. Ale spędziłem bardzo miły wieczór z dziewczyną i z tego bardzo się ciesze 
|
Do góry
|
|
|
|
|
|